spot_img
More

    VR Utopia: Η απόλυτη εμπειρία εικονικής πραγματικότητας (και ο πιο fun τρόπος να περάσεις χρόνο με την παρέα σου)!

    Η ανακάλυψη των υπολογιστών είχε και ως αποτέλεσμα την προσπάθεια για εύρεση πρακτικών εφαρμογών της νέας ισχύος που δόθηκε στα χέρια μας. Τα παιχνίδια ήταν πάντα ναυαρχίδες στην εξέλιξή τους, αφού ήταν αυτά που ολοένα και περισσότερο “πεινούσαν” για περισσότερο ρεαλισμό, καλύτερα και πιο ακονισμένα γραφικά και ασφαλώς αντιπάλους με νοημοσύνη και στρατηγική. Ήδη από το 1992 γινόντουσαν απόπειρες για την διάδωση του virtual reality (ελληνιστί εικονική πραγματικότητα) από πολλές εταιρίες (φημολογείται μάλιστα ότι μέχρι κι η βετεράνος Atari είχε δημιουργήσει πρωτότυπη συσκευή χωρίς να καταφέρει να την λανσάρει στην αγορά). Τα χρόνια περνούσαν αλλά η τεχνολογία απλά δεν ήταν ώριμη αρκετά για μαζική κατανάλωση.

    (c) 1992 Computer Chronicles

    Και ερχόμαστε στο σήμερα. Πλέον οι υπολογιστές είναι κάτι που κρατάμε στο χέρι μας (το smartphone μας) ενώ τα σύγχρονα desktop συστήματα μας παρέχουν δυνατότητες που λίγα χρόνια πριν θα φάνταζαν επιστημονική φαντασία (τεχνητή νοημοσύνη, δημιουργία εικονικού χρήματος, γραφικά σα να βλέπεις την πραγματικότητα).

    Τοποθετώντας τη VR μάσκα HTC Vive. Το περιθώριο κίνησής σου είναι η πλατφόρμα αυτή. Όταν πλησίαζεις προς τα άκρα της βλέπεις κάτι σαν εικονικό “φράχτη” στο περιβάλλον σου.

    Το virtual reality είναι ένας εξομοιωτής της πραγματικότητας. Φορώντας μια μάσκα με υψηλής ευκρίνειας “οθόνες” για κάθε μάτι μας, ουσιαστικά απομονωνόμαστε από το φυσικό περιβάλλον και μπορούμε να παρασυρθούμε σε νέους κόσμους και να απολαύσουμε νέες εμπειρίες. Έτσι, η πραγματικότητα γίνεται αυτό που βλέπουμε με τη μάσκα, και στρίβωντας το κεφάλι μας ή κοιτώντας ψηλά ή χαμηλά, η μάσκα μας παρουσιάζει τις αντίστοιχες εικόνες σα να μην τη φορούσαμε αλλά είμασταν κανονικά “εκεί” (οτιδήποτε κι αν είναι αυτό – κάστρα, το διάστημα, ένας ουτοπικός κόσμος με ζόμπι, κλπ.)

    Μαθαίνοντας τα χειριστήρια (είναι πανεύκολο!)

    Το VR Utopia, ακριβώς πίσω από το Mall Αγίου Δημητρίου, είναι ένας χώρος που στήθηκε με πολλή αγάπη γι’αυτή την τεχνολογία, αλλά ακόμα περισσότερο με διάθεση να μας προσφέρει την πιο αξέχαστη εμπειρία της ζωής μας. Η ομάδα του Athens Hot Spots το επισκέφθηκε, και η μύησή μας στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας πραγματικά μας αποστόμωσε!

    Έτοιμοι!

    Στο δια ταύτα: Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές στο VR Utopia θα βρεις πάνω από 12 παιχνίδια, το καθένα με τη δική του φιλοσοφία και βαθμό δυσκολίας – και κυριολεκτικά το ένα καλύτερο από το άλλο. Ξεκινήσαμε με το εθιστικό Beat Saber, που είναι μια σύγχρονη, VR εκδοχή της φιλοσοφίας του Guitar Hero. Είσαι στο διάστημα και καταπάνω σου έρχονται neon τούβλα και μακρόσυρτα riffs. Η μουσική είναι απλά φανταστική (τα ακουστικά είναι κορυφαίας ποιότητας) κι εσύ αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να τα “χτυπάς” στο ρυθμό που αυτά σου εκτοξεύονται, αποφεύγοντας οποιεσδήποτε… κακοτοπιές. Αν το παίξεις, θα βρεις τον εαυτό σου να χάνεται στο σύμπαν του, να σκύβει, να κάνει στο πλάι, να ενθουσιάζεται.

    Συνεχίσαμε με το μαγικό Elven Assasin (το οποίο είναι και ιδανικό παιχνίδι για παρέα έως 4 ατόμων) στο οποίο αναλαμβάνεις το ρόλο του προστάτη του κάστρου σου, σε 4 διαφορετικές πολεμίστρες, και κάνοντας τα χειριστήρια τόξο και βέλη, στοχεύεις τα μιλιούνια από orks και άλλα όντα που προσπαθούν μετά μανίας να εισβάλλουν. Συνεργασία, αδρεναλίνη, άπειρο γέλιο και άμεση απόδραση από τη μονοτονία της καθημερινότητας!

    Στο VR Utopia θα βρεις όμως και το Arizona Sunshine, το πιο hot παιχνίδι με zombies ever, για τον απλούστατο λόγο ότι πλέον μπορείς να τα δεις φάντη μπαστούνη μπροστά στα μάτια σου κι όχι σε κάποια οθόνη… Τα πυρομαχικά και οι σφαίρες σου είναι μετρημένα, γι’αυτό πυροβόλα με σύνεση και (καλό) στόχο και το σημαντικότερο… συνεργάσου με την παρέα σου.

    To Arizona Sunshine

    Στον κατάλογό του υπάρχει το Angry Birds VR – Isle of Pigs (το αγαπημένο παιχνίδι όλων μας με τα συμπαθέστατα γουρουνάκια σε lifelike μορφή!), το φανταστικό Keep Talking στο οποίο πρέπει να αφοπλίσεις μια βόμβα με την αρωγή των φίλων σου από το ακουστικό, το Creed, ένα μοναδικό παιχνίδι boxing που απλά θα σε γυμνάσει(!), το Smashbox Arena και άλλα. Αν πάλι είσαι σε mood για… ταξίδια, μέσω του Google Earth μπορείς να κάνεις μια βόλτα στα σοκάκια της Νέας Υόρκης χαζεύοντας ουρανοξύστες ή ακόμα και να πετάξεις(!) σαν άλλος Superman από πάνω τους!

    Google Earth στη Νέα Υόρκη

    Πίστεψέ μας φεύγοντας από το VR Utopia (το οποίο είναι απείρως well-priced στα 10 ευρώ η ώρα ανά παίκτη) αυτό που απορήσαμε ήταν γιατί δεν είχαμε ανακαλύψει νωρίτερα αυτή τη μαγική εμπειρία! Ήταν ΤΟΣΟ καλό. Αξίζει να αναφερθεί ότι το team του αποτελείται από εξαιρετικά παιδιά που θα σου απαντήσουν σε κάθε σου ερώτηση και θα σε βοηθήσουν σε κάθε “σκάλωμα”. Ο χώρος ενδείκνυται για το (τέλειο) παιδικό party, για εταιρικά incentives και παντός είδους φιλικές συναθροίσεις… στη θάλασσα, τη γη ή το διάστημα. Η απόφαση είναι δική σου! Κάνε την κράτησή σου μέσω της ιστοσελίδας www.vrutopia.gr τώρα!

    VR Utopia
    Αϊδινίου 9, Άγιος Δημήτριος (2ος όροφος), τηλ. 2114159665
    www.vrutopia.gr
    Facebook | Instagram

    Αριστερά: Οι παίκτες μας! Δεξιά: Το καθιστικό/υποδοχή στο οποίο μπορείς να αράξεις και να παρακολουθείς την πρόοδό τους.
    Η πόρτα που οδηγεί… στην απόλαυση!
    Παίζοντας Beat Saber

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Beer-ό-τσαρκα στην Αθήνα: 9 διευθύνσεις που πρέπει να γνωρίζεις αν είσαι λάτρης του ζύθου

    Supernova απόλαυσης. Αυτή είναι η εντύπωση που αφήνουν οι νέας γενιάς μπύρες, και οι μπυραρίες και τα taprooms της...

    Summer in the city: Αυλές, ταράτσες κι άλλα spots για ένα τέλειο καλοκαίρι στην Αθήνα

    Αν κάτι μας διδάσκουν τα καλοκαίρια στην πόλη (δεδομένου ότι αδειάζει και αποσυμφορίζεται), είναι ότι η Αθήνα είναι πανέμορφη...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot