spot_img
More

    Moloha Bakery & Cafe: Όταν η ζύμη συναντά την αγάπη και τη γνώση, το ψωμί μεταμορφώνεται σε θησαυρό μεγάλης θρεπτικής αξίας!

    γράφει η Φανή Σίμου

    Στην μακρινή Hawaii, οι γηγενείς σε καλωσορίζουν με το γνωστό Aloha! Δεν πρόκειται για έναν απλό  χαιρετισμό. Είναι μια λέξη που εκφράζει αγάπη, στοργή, συμπαράσταση, ειρήνη και ευσπλαχνία. Και μόνο ο ήχος της λέξης αμέσως σου χαρίζει χαμόγελο και ψυχική ανάταση!

    Με αφετηρία αυτό το νόημα, το γνωστό θαυματουργό βότανο, το γεγονός ότι αυτό ήταν το παρατσούκλι που προσέδωσε ο κολλητός φίλος στην ιδιοκτήτρια, την αγάπη για το surf και την θάλασσα, ένα παιχνίδι λέξεων, δόθηκε το όνομα Moloha στο καινοτόμο bakery, που με πολύ γούστο και μεράκι άνοιξε στη Γλυφάδα τον Ιούνιο που μας πέρασε. Surf boards, ψάθινα φωτιστικά και πολύ πράσινο, αποτελούν ευχάριστες πινελιές που δίνουν στο χώρο το δικό του, ξεχωριστά εξωτικό boho ύφος!

    Σε μια εποχή που οι αλυσίδες φούρνων και καφέ κερδίζουν τη μερίδα του λέοντος στο τραπέζι μας, ένα λιλιπούτειο μαγαζί, θέτει νέους κανόνες σε ότι αφορά την αρτοποιία και ζαχαροπλαστική, προσεγγίζοντας το food on the go με εναλλακτική ματιά! Ότι δηλαδή ένας μικρός, minimal χώρος μπορεί να είναι προσεγμένος και ευέλικτος και το γρήγορο φαγητό μπορεί να είναι ποιοτικό και υγιεινό, χρησιμοποιώντας τα σωστά υλικά.

    Η Ιδιοκτήτρια, Στέλλα Γαλοπούλου, αφήνοντας πίσω της μια στρωμένη corporate καριέρα ακολούθησε την καρδιά της και ταξίδεψε από την Αγγλία ως το Σαν Φρανσίσκο, όπου παρακολουθώντας εξειδικευμένα σεμινάρια, μυήθηκε στα μυστικά της παραγωγής ποιοτικού ψωμιού και δη με προζύμι. Υποστηρίζεται ότι η διατροφική υπεραξία στο ψωμί με προζύμι έγκειται στο ότι έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, βοηθά στην διατήρηση χαμηλών επιπέδων σακχάρου και ινσουλίνης και είναι πιο εύπεπτο. Για το λόγο αυτό είναι το Α και Ω  σε όλες τις δημιουργίες του Moloha.

    Η συνταγή της Στέλλας περιλαμβάνει βιολογικό ψωμί με προζύμι και 20% αλεύρι Ζέας και είναι μια αρκετά χρονοβόρα διαδικασία, που όμως αποτελεί την πιο υγιεινή επιλογή καθώς δεν περιέχει πρόσθετα  και ενισχυτικά και άρα το αποτέλεσμα είναι πιο ευγενές στον οργανισμό και ιδανικό για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη.

    Το μενού εναλλάσσεται συχνά, καθώς δίνεται μεγάλο βάρος στην εποχικότητα των πρώτων υλών ώστε να μεγιστοποιείται η θρεπτική τους δράση. Με το πλούσιο σε διατροφική αξία χειροποίητο ψωμί να πρωτοστατεί, στο Moloha θα βρεις μια πλειάδα από άκρως θελκτικές και υγιεινές νοστιμιές. Μεγάλη ποικιλία σε αυγά ποσέ, συνδυασμένα αρμονικά με εκλεκτά υλικά έτοιμα να καλύψουν τις ανάγκες σου με τον καλύτερο τρόπο. Με αβοκάντο Κρήτης ή με προσούτο Ακροκώλιον Ευρυτανίας και hollandaise για τους fans των αλλαντικών, ένα μικρό δείγμα των γευστικών συνυπάρξεων που μπορείς να βρεις εδώ, ενώ υποδειγματικό βρήκαμε και τον παραδοσιακό καγιανά που αποπνέει φρέσκο αέρα εξοχής. Διαχρονικά πεντανόστιμες επιλογές όπως σάντουιτς τόνου Αλονήσσου ή κοτόπουλου, μπουκίτσες τυρόψωμου και μπρουσκέτες αποκτούν νέα διάσταση καθώς το ψωμί από προζύμι, δίνει μια διαφορετική νότα σε αυτό που γεύεσαι.

    Η σωστή διατροφή μπορεί να αποτελέσει  την αιχμή του δόρατος για μια γερή και ισορροπημένη υγεία και εδώ κάθε λεπτομέρεια υπηρετεί ακριβώς αυτόν τον σκοπό. Έτσι, σημαντικός πυλώνας της φιλοσοφίας του Moloha είναι το «eat local». Όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται στην κουζίνα του, από τα αυγά, τα αλλαντικά  και τα τυριά, ως το αλεύρι και τη μαναβική, είναι και στην πλειοψηφεία τους βιολογικά και συνεπώς πιο συμβατά με το DNA μας. Οι ντόπιες σταφίδες αντικαθιστούν τα cranberries, οι φακές και το πλιγούρι την κινόα.

    Πέραν όμως από μια υγιεινή διατροφή, το well-being απαιτεί και μικρές γλυκές απολαύσεις και bakery χωρίς γλυκά δεν νοείται! Γευστικότατα, αφράτα, σταφιδόψωμα, μοσχομυριστά, μαμαδίσια cakes και μπισκότα ψήνονται εδώ καθημερινά, πλημμυρίζοντας τη γειτονιά της Μάρκου Μπότσαρη με ζεστά, γλυκά αρώματα που σίγουρα θα σε οδηγήσουν να τα γευτείς χωρίς δεύτερη σκέψη. Πεντανόστιμα και ξεχωριστά – μεταξύ άλλων – τα canelé de bordeaux, τραγανά από έξω και με υφή custard μέσα, με βανίλια, γάλα, αυγά και ρούμι.

    Ένα από τα πρώτα πράγματα που μας κέρδισε στο τόσο πρωτότυπο αυτό μικρό bakery, είναι η enviromentally friendly πολιτική που ακολουθεί στις συσκευασίες και τα χρηστικά του είδη. Δεν χρησιμοποιείται καθόλου πλαστικό, παρά μόνο χάρτινες συσκευασίες, βιοδιασπώμενα καλαμάκια και καλαμάκια από σιτάρι. Η Στέλλα, με μεγάλη περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, ήθελε το κατάστημα και οι πελάτες του να μην επιβαρύνουν το περιβάλλον. Πλαστικά μπουκάλια νερού δεν πωλούνται. Οι περαστικοί μπορούν να γεμίσουν το μπουκάλι τους ή απλά να μπουν και να πιουν νερό, ενώ οι πελάτες που φέρνουν το επαναχρησιμοποιούμενο ποτήρι καφέ επιβραβεύονται με έκπτωση στα ροφήματα. Σε ένα κλίμα που βάλλεται από την υπερβολική παραγωγή απορριμάτων, το Moloha αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση σε όλα του. Aloha Moloha!

    Moloha Bakery Cafe
    Μαρκ. Μπότσαρη 8, Γλυφάδα, τηλ. 2168098930
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Χολαργός: Τα πιο hot στέκια για φαγητό, ποτό και διασκέδαση

    Ο Χολαργός είναι στρατηγικά τοποθετημένος μεταξύ βορείων προαστίων και κέντρου, και χρησιμοποιούμε τον όρο «στρατηγικά» με διπλή σημασία, αφού...

    Τα 10+2 καλύτερα ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα: Εκεί όπου η τέχνη συναντά την απόλαυση

    Το καλό γλυκό δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είναι ένα πάντρεμα φυσικών και μεταφυσικών στοιχείων, μια αλχημία απαιτητική, που προϋποθέτει...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot