spot_img
More

    München – My way by Erich: Μύηση στην αυθεντική βαυαρέζικη κουζίνα με άφθονες, «ψαγμένες» μπύρες σ’έναν χώρο-ορόσημο στο Μαρούσι

    Από τις έρευνες που δημοσιεύονται κατά περιόδους για πράγματα που τρώμε ή πίνουμε καθημερινά, έχω συγκρατήσει εκείνη που «αποκάλυψε» ότι η ετήσια κατανάλωση μπύρας παγκοσμίως αγγίζει τα 1.9 τρισεκατομμύρια λίτρα το χρόνο. Ένα ποσοστό απόλυτα δικαιολογημένο, αφού ο ζύθος είναι μια απόλαυση που συντροφεύει την ανθρωπότητα από την αρχαιότητα. Και ποιοι είναι οι leaders στον χώρο του αγαπημένου μας ποτού; Η Ιρλανδία, η Βρετανία και η Γερμανία. Αν είσαι fan της βαυαρέζικης μπύρας, προφανώς και θα γνωρίζεις το εμβληματικό München – My way by Erich στο Μαρούσι, αν πάλι όχι, επέτρεψέ μας να σου κάνουμε τη «γνωριμία».

    Όλα ξεκίνησαν όταν ένας Γερμανός chef γνώρισε τη γυναίκα των ονείρων του στην Ελούντα της Κρήτης όπου εργαζόταν το 1993, και της είπε «Ιch liebe dich και θα μείνω στην Ελλάδα». Έτσι, μετά από αρκετά χρόνια σκληρής και γεμάτης εμπειρία δουλειάς στην Ευρώπη και αλλού, γεννήθηκε ένα λιλιπούτειο εστιατόριο στα Μελίσσια το 2009. Η φήμη του διαδόθηκε σαν ντόμινο, και θέλοντας να ανταποκριθεί στον ολοένα αυξανόμενο κόσμο και τις άριστες κριτικές που το «αγκάλιασαν», το «Μünchen» μεταφέρθηκε το 2015 στον πεζόδρομο της Διονύσου στο Μαρούσι,σ’ένα μεγαλύτερο χώρο – μια υπέροχη παλιά μονοκατοικία, η οποία μετατράπηκε σε μια εντυπωσιακή βαυαρέζικη pub.

    Εδώ, λαμβάνει χώρα καθημερινά ένα άτυπο «Octoberfest», όπου κάπου ανάμεσα στην πληθώρα από βαρελίσιες (9 τον αριθμό), τα 38 εισαγόμενα μπουκάλια (κάποια από τα οποία θα βρεις μόνο εδώ) και τις χορταστικές μερίδες παραδοσιακών γερμανικών και αυστριακών συνταγών, ο επισκέπτης βρίσκει την απόλυτη γευστική νιρβάνα.

    Το εστιατόριο μοιράζει τη δράση του ανάμεσα στο ισόγειο – με τα αναρίθμητα σουβενίρ, τις γκραβούρες και τις γιγαντοαφίσες από τις ζυθοποιΐες, τον πανέμορφο, καταπράσινο κήπο (καιρού επιτρέποντος) και τον πρώτο όροφο που έχει δημιουργηθεί για τους ποδοσφαιρόφιλους που μπορούν να παρακολουθήσουν ανενόχλητοι αγώνες της Bundesliga ή όσους θέλουν τη δική τους privé βραδιά ζυθοκατάνυξης, με μια König Ludwig Weiss, μια Rothaus, μια Hofbräu Münchner ή συνδυασμούς αυτών και άλλων.

    Και πάμε στο ψητό (κυριολεκτικά). Το «Μünchen» είναι το μοναδικό εστιατόριο στην Ελλάδα που σου προσφέρει μια αυθεντική μύηση στην κουζίνα της Βαυαρίας. Ο ιδιοκτήτης του, ο Erich, μετουσιώνει προϊόντα της ιδιαίτερης πατρίδας του, όπως το πεντανόστιμο αλλαντικό Leberkäse ή τα bratwurst λουκάνικα σε πιάτα που απογειώνουν τις αισθήσεις. Το μαγαζί φημίζεται για το κορυφαίο του χοιρινό κότσι (μια αποκάλυψη) – το οποίο μαρινάρεται από την προηγούμενη και σιγομαγειρεύεται για 4 ώρες, τις γενναίες μερίδες σε χειροποίητα σνίτσελ με σάλτσα μανιταριών, το ανεπανάληπτο – και spicy – gulash ελαφιού. Στα «της μέσης» θριαμβεύουν το καπνιστό λουκάνικο με ρίγανη και ξινό λάχανο, το τηγανητό camembert με βατόμουρο, μαϊντανό και βούτυρο ή τα παραδοσιακά χειροποίητα ζυμαρικά, με ξινό λάχανο και καπνιστό λουκάνικο. Γαστρονομία που ξεχωρίζει μέσα από την άψογη υλοποίηση του πάντα φιλόξενου και ευπροσήγορου ιδιοκτήτη.

    Όλες τις προτάσεις του μενού του μπορείς να τις γευτείς και με delivery στον χώρο σου (είτε τηλεφωνικά ή αλλιώς μέσω όλων των γνωστών delivery apps).

    Ό,τι πιο κοντινό σ’ένα ταξίδι στο Μόναχο, στην καρδιά του Αμαρουσίου!

    München – My way by Erich
    Διονύσου 47, Μαρούσι, τηλ. 2108033424
    www.munchen.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    10 μέρη στην Αθήνα για να γιορτάσεις τον Βαλεντίνο

    Όσα κι αν του καταλογίζουμε του… οσίου, η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια υπενθύμιση ότι η αγάπη οφείλει...

    Τα 16 καλύτερα μεζεδοπωλεία στην Αθήνα που πρέπει να γνωρίζεις 

    Ο μεζές είναι απόγονος του Διονύσου, είναι το highlight της εξόδου, είναι το προνόμιο του Έλληνα, αφού πουθενά αλλού...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot