spot_img
More

    Φάρμα Μπράλου: Το λαμπρό υπόδειγμα για το πως οφείλει να είναι ένα σύγχρονο κρεοπωλείο

    Με φάρμα στη Φθιώτιδα στην οποία συμβιώνουν και μεγαλώνουν ζώα χωρίς αντιβιοτικά́, ορμόνες και με 100% φυτικές τροφές σε συνθήκες ελεύθερου σταβλισμού και με 2 κρεοπωλεία που επαναπροσδιορίζουν τον κλάδο, η Φάρμα Μπράλου είναι το πιο νόστιμο και θρεπτικό success story της εποχής μας.

    Ο επιχειρηματίας που έγινε κτηνοτρόφος, το πείσμα που έγινε success story και τα πιο naturally bred κρέατα από τους ανθισμένους αγρούς της Φθιώτιδας που έγιναν talk of the town για τους απανταχού λάτρεις και θιασώτες του καλού κρέατος. Κάπως έτσι συνοψίζεται μια πολύ πιο σύνθετη ιστορία, που περιλαμβάνει αγάπη, μεράκι και φανατική προσοχή στην λεπτομέρεια και την ποιότητα.  

    Η Φάρμα 

    Το εγχείρημα του Δάμη Πειθή πρωτοζυμώθηκε σαν ιδέα το 2008, ατενίζοντας την καταπληκτική θέα του Μπράλου στην Φθιώτιδα. Έχοντας παραστάσεις και εικόνες από την Αγγλική ύπαιθρο, τα κυνήγια και τις πρότυπες φάρμες με τις αρχές και τις συνήθειες σεβασμού στα ζώα και τη γη, των εκεί γεωργών και κτηνοτρόφων, οραματίστηκε μια μονάδα που με σκληρή δουλειά, τιμιότητα και αγάπη, έγινε πραγματικότητα και αποτελεί σημείο αναφοράς στον κλάδο. Μια ολόκληρη φιλοσοφία πάνω στο κρέας που ίσως μόνο η Φάρμα Μπράλου ασπάζεται και εφαρμόζει στην Ελλάδα. Η Φάρμα βρίσκεται σε υψόμετρο 650 μέτρων, στις πλαγιές του Καλλιδρομίου, και κοιτάει προς τον Παρνασσό, την Γκιώνα και την Οίτη. Εκεί ζουν μοσχάρια, γουρούνια, πρόβατα, κατσίκια και μια μεγάλη ποικιλία από πουλερικά, σε ειδικά διαμορφωμένα κτίσματα από πέτρα και ξύλο, τα οποία εναρμονίζονται απόλυτα με το φυσικό περιβάλλον. Τα ζώα τρέφονται από τροφή που παράγεται μέσα στη φάρμα – ένα μείγμα σιταριού, καλαμποκιού, βρώμης και κριθαριού το χειμώνα και βοσκή από τη φύση την άνοιξη. Όσον αφορά τις ράτσες μοσχαριών, αυτές που εκτρέφονται είναι η Limousine, η Aubrac (έρχονται από Γαλλία και Ιρλανδία μικρά και μεγαλώνουν εδώ), η Black Angus (ο μοναδικός εκτροφέας στην Ελλάδα) και η ελληνική ράτσα. 

    Τα Κρεοπωλεία 

    Η σοφία της φύσης και η απαράμιλλη αυτή εκτροφή βρίσκουν σημείο διάθεσης σε 2 πρατήρια: στην Τατοΐου 73 & Χαριλάου Τρικούπη, στην Κηφισιά, σ ‘έναν χώρο που ανατρέπει κάθε εικόνα παραδοσιακού κρεοπωλείου και το οποίο στελεχώνεται με ειδήμονες στις περίτεχνες κοπές και στο πολυήμερο σίτεμα των κρεατικών, μια τεχνική που απελευθερώνει umami γεύσεις. Τα ελεύθερης βοσκής ζώα έρχονται ολόκληρα απευθείας από το ιδιωτικό, πρότυπο σφαγείο στη Φθιώτιδα και η επεξεργασία τους γίνεται πίσω από ένα γυάλινες επιφάνειες, μπροστά στον πελάτη. Το δεύτερο κατάστημα θα το βρεις στο Κολωνάκι, στον πεζόδρομο της Μηλιώνη 9. Και τα δύο φιλοξενούν μία εξαιρετική ποικιλία deli προϊόντων, με πολλά από αυτά να παράγονται από προϊόντα της Φάρμας, όπως ζυμαρικά, γαλακτοκομικά προϊόντα και εξαιρετικά αλλαντικά που ετοιμάζουν καθημερινά οι Σεφ της Φάρμας Μπράλου. 

    Η Ζεστή Κουζίνα 

    Καθημερινά, από Δευτέρα έως και το Σάββατο, το κατάστημα Κηφισιάς μαγειρεύει και προσφέρει παραδοσιακά ελληνικά πιάτα για εσένα που αναζητάς ποιοτική τροφή για το οικογενειακό σου τραπέζι, χωρίς κανένα συμβιβασμό, ενώ όλα τα φρέσκα κρεατικά ψήνονται ανάλογα με τις προτιμήσεις των πελατών. Τα κρέατα προέρχονται όλα από τη φάρμα ενώ όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι επιλεγμένα με τα πιο αυστηρά ποιοτικά κριτήρια. Από μπιφτέκια κοτόπουλου, μόσχου και γαλοπούλας που μπορείς να συνδυάσεις με πατατούλες, ψητά λαχανικά και φρεσκοκομμένες σαλάτες, μέχρι rib-eye και striploin από black angus, η κουζίνα της Φάρμας Μπράλου, έχει κάτι για όλους! 

    Το e-Shop 

    Δεδομένης της υγειονομικής συγκυρίας που όλοι βιώνουμε ή ακόμα κι αν δεν έχεις τη δυνατότητα ή την διάθεση να επισκεφθείς τα φυσικά καταστήματα, στο https://www.farmabralou.gr/shop-online/ θα βρεις ένα άριστα δομημένο και ασφαλές στις συναλλαγές ηλεκτρονικό κατάστημα που περιλαμβάνει όλα τα κρέατα σε όλες τις κοπές, τα παρασκευάσματα αλλά και τα είδη από το delicatessen, για αβίαστες και χαλαρές αγορές από τον χώρο σου. Στο site θα βρεις επίσης μοναδικές συνταγές για να αξιοποιήσεις με τον καλύτερο τρόπο τις αγορές σου. 

    Το Σύγχρονο Ψητοπωλείο 

    Ένα νέο concept εγκαινίασε το 2019 η Φάρμα Μπράλου στον Αθηναϊκό χάρτη του street food! Πρόκειται για το Ψητοκρεοπωλείο της Φάρμας στο Κολωνάκι, στον πεζόδρομο της Μηλιώνη 9. Ο χώρος του κρεοπωλείου της Φάρμας διαμορφώθηκε ειδικά και πλέον φιλοξενεί εκτός από τις βιτρίνες ψυγεία, με τα εκλεκτά κρέατα και τα κρεατοσκευάσματα της Φάρμας Μπράλου και μια μεγάλη ψησταριά με κάρβουνα. Το μενού του Ψητοκρεοπωλείου, είναι ιδιαίτερα πλούσιο, με όλα τα σουβλάκια και τα άλλα κρεατικά να είναι φρέσκα και να ετοιμάζονται καθημερινά από τα χέρια της ομάδας της κουζίνας. To μενού περιλαμβάνει κoτόπουλο σουβλάκι ελευθέρας βοσκής, Χοιρινό σουβλάκι, Μοσχάρι Μπλάκ Άνγκους σουβλάκι,  Μπιφτέκι Γαλοπούλας ελευθέρας βοσκής, Μπιφτέκι Μοσχαρίσιο, Μπιφτέκι Μπλάκ Άνγκους, Ψαρονέφρι Χοιρινό, Φιλέτο Μοσχαρίσιο, Φιλετάκια Koτόπουλο στήθος ελευθέρας βοσκής, Μπριζολάκια Χοιρινά, Παϊδάκια από Αρνί γάλακτος, ένα εξαιρετικό αυθεντικό burger, κ.α. Στα συνοδευτικά περιλαμβάνονται πατάτες τηγανητές, αλλά και σαλάτες. 

    Φάρμα Μπράλου
    Τατοϊου 73 & Χαριλάου Τρικούπη, Κηφισιά, τηλ. 2102713126
    Μηλιώνη 9, Κολωνάκι, τηλ. 2130455929
    www.farmabralou.gr Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Τσάρκα για τυλιχτό: Που θα φας τα καλύτερα σουβλάκια στην Αθήνα

    Με τη στάμπα της εθνικής νοστιμιάς, το σουβλάκι δεν φοβάται τον ανταγωνισμό ούτε τα σύγχρονα streetfoodάδικα γιατί ξέρει ότι...

    Τα nail bars που μας ενθουσίασαν το 2020 (+ μια σύντομη ιστορία του manicure)

    Το μανικιούρ είναι κάτι τελείως προσωπικό. Σε αντίθεση με τα μαλλιά ή το makeup, τα νύχια σου είναι κάτι που...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot