spot_img
More

    To Kati Allo Patisserie: Η φρέσκια άποψη & υλοποίηση ενός τέλειου γλυκού

    Τα τελευταία 20 χρόνια μια κομψή patisserie στην Λεωφόρο Αγίας Βαρβάρας στο Παλαιό Φάληρο προσφέρει απλόχερα γλυκά που είναι πραγματικά… το κάτι άλλο! Με ένα αναζωογονητικά ολόφρέσκο – σαν τα προαναφερθέντα γλυκά του – design και ανανεωμένο εξοπλισμό αιχμής, το Kati Allo είναι πρότυπο για το πως οφείλει να λειτουργεί ένα σύγχρονο ζαχαροπλαστείο που σέβεται τον εαυτό του, και πάνω απ’όλα τον πελάτη του. 

    Έχοντας αποκωδικοποιήσει πλήρως τις λεπτές ισορροπίες μιας ζαχαρένιας δημιουργίας, το Kati Allo είναι ένα οικογενειακό εγχείρημα που στέφθηκε με επιτυχία εν τη γενέσει του (αφού όπως κάθε τι καλό επικοινωνήθηκε από στόμα σε στόμα σαν έκτακτο δελτίο) και τα ηνία του έχουν περάσει αισίως στη δεύτερη γενιά, και συγκεκριμένα στον Παναγιώτη Καθαρόπουλο.

    Με δεδομένο λοιπόν ότι οι περισσότεροι πια ρωτάμε για την ποιότητα, ρωτάμε το πόθεν έσχες και δεν αφήνουμε ανεξερεύνητα τα άδυτα ενός εργαστηρίου, το Kati Allo έχει τις «απαντήσεις», οι οποίες αποτυπώνονται σε κάθε γλυκιά ανάταση στον ουρανίσκο σου κι οφείλονται στην αδιαπραγμάτευτη χρήση κορυφαίων, φυσικών υλικών αλλά και στην λεπτοδουλειά και την τεχνική κατά τη διάρκεια της παρασκευής. Με λίγα λόγια, εδώ ο επισκέπτης μυείται στην πραγματική απόλαυση, ακριβώς όπως την προόριζαν για τους ανθρώπους «οι θεοί» της ζαχαροπλαστικής. 

    Στις βιτρίνες του τα γλυκά δεσπόζουν σαν κοσμήματα κάποιου επώνυμου παριζιάνικου οίκου. Οι προτάσεις εναλλάσσονται με τις εποχές και περιλαμβάνουν από Paris Brest, με αφράτα σαν σύννεφο choux, φίνα βανίλια Μαδαγασκάρης και creme patisserie μέχρι τάρτα gianduja, που παιχνιδίζει μοναδικά στο στόμα με την τραγανή βουτυρένια βάση της και την απαλή κρέμα πραλίνας. Η Red Velvet του δε, είναι κατηγορία από μόνη της, με μια μαγική εναλλαγή των layers του κέικ και της βελούδινης κρέμας από Philadelphia και το σαγηνευτικό περίβλημα από λευκή σοκολάτα (μια αποκάλυψη!)

    Στο κατάστημα θα βρεις επίσης κεράσματα και σοκολατάκια, ενώ στο «παλμαρέ» των προτάσεών του υπάρχουν και vegan εκδοχές. Φημίζεται επίσης για τα artigianale παγωτά του, που φτιάχνονται απουσία οποιουδήποτε χημικού πρόσθετου, με τα πιο αγνά υλικά, ενώ οι λάτρεις των δημιουργιών από ζαχαρόπαστα θα ανακαλύψουν τις πιο φινετσάτες, τρισδιάστατες τούρτες που θα στέψουν τη γιορτή σου ως απόλυτη επιτυχία!

    Τώρα στις γιορτές, το Kati Allo επιφυλάσσει εκπλήξεις για όλους, με gingerbread houses, μεγάλη γκάμα σε αυθεντικά, ιταλικά panetone, ψηλά βερονέζικα pandoro με αφράτη ζύμη, «χρυσαφένιο» χρώμα και διάφορες γεμίσεις, αλλά και λαχταριστούς κουραμπιέδες με φρέσκο βούτυρο και ολόκληρο καβουρδισμένο αμύγδαλο (που επανεφευρίσκονται με επικαλύψεις σοκολάτας υγείας, γάλακτος ή λευκής) και ασφαλώς μελομακάρονα για τα απόλυτα χριστουγεννιάτικα κεράσματα. Δεν απουσιάζουν τα cupcakes που «φοράνε» τα γιορτινά τους σε ειδικά Christmas editions, αλλά και η απογειωμένη βασιλόπιτα που «αγκαλιάζεται» από Ferrero ή λευκή σοκολάτα και θα γίνει το highlight στο πρωτοχρονιάτικό σου τραπέζι.

    Τα γλυκά μας τα θέλουμε πια πιο άγλυκα, πιο ανάλαφρα, σε κομψότερες μερίδες, με λιγότερες ενοχές. Τα θέλουμε όμως και γευστικά σαν όνειρο καλοκαιρινής ραστώνης. Όλες οι παραπάνω συνθήκες ισχύουν – που αλλού – στο Kati Allo! 

    To Kati Allo Patisserie
    Λεωφ. Αγίας Βαρβάρας 32, Παλαιό Φάληρο, τηλ. 2109889680
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Οι καλύτεροι φούρνοι της Αθήνας: Ιστορίες με αλεύρι, μαγιά και προζύμι

    Είναι απίστευτη αυτή η γλυκιά θαλπωρή που μας κάνει να αισθανόμαστε η μυρωδιά ενός φρέσκου ψωμιού που μόλις έχει...

    Τα 10 πιο hot μέρη για να βγεις (ή να παραγγείλεις) στις Αχαρνές

    Το Μενίδι (ή αλλιώς Αχαρνές), είναι ο πέμπτος σε πληθυσμό δήμος της Αττικής. Μια αυθεντική συνοικία, που - ξεπερνώντας...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot