spot_img
More

    Φούρνοι Άρτιστον: Στον παλαιότερο φούρνο της Αθήνας θα βρεις το πιο φανταστικό ψωμί

    Μπορεί να είναι σήμερα δύσκολο να το φανταστούμε, αλλά στις αρχές του 20ού αιώνα η Αθήνα μας ήταν πολύ διαφορετική. Το κέντρο ήταν ένα πυκνοκατοικημένο χωριό, με χωματόδρομους, απλούς κατοίκους χωρίς τη συνηθισμένη μας φασαρία από τις κόρνες των αυτοκινήτων και τα λαμπερά φώτα καταστημάτων.  

    Στο μακρινό παρελθόν λοιπόν ξεκινάει και η μακρόχρονη ιστορία ενός από τους πιο φημισμένους φούρνους!  Ένα όνομα που θεωρείται πλέον ταυτόσημο της ιστορίας της πόλης μας και δεν είναι άλλο από το δικό μας «Άρτιστον». Όπως ακριβώς ονομάζουμε τον άρτο, τον άριστον, το τέλειο ψωμί που επιλέγουμε κάθε μέρα να έχουμε στο τραπέζι μας. 

    Οι Φούρνοι «Άρτιστον», τιμούν με τέσσερα καταστήματα, όλα στο κέντρο, την εκατόχρονη παράδοση τριών γενεών, με πίστη στη ποιότητα και πάνω απ’ όλα με σεβασμό στις καθημερινές ανάγκες κάθε οικογένειας. Οι άνθρωποι του Άρτιστον συνεχίζουν με απόλυτη ευθύνη και συνέπεια να δημιουργούν κάθε μέρα αγνά, χειροποίητα προϊόντα, πλούσια σε ποικιλία, φρεσκάδα και απαράμιλλη γεύση.

    Στο Άριστον μπορείς να βρεις καθημερινά, φρεσκοφουρνισμένο ψωμί, σε διάφορες εκδοχές. Η ατελείωτη ποικιλία περιλαμβάνει από πολύσπορο ολικής αλέσεως μέχρι ελιόψωμο (μια αποκάλυψη!). Για τους πιο ψαγμένους υπάρχει και απολαυστικό dinkel φτιαγμένο από αλεύρι σικάλεως, αλεύρι δημητριακών σπόρων, νιφάδες πατάτας και ξινό προζύμι.

    Μην αφεθείς όμως μόνο στη μαγεία του ψωμιού του Άρτιστον, δοκίμασε τις τρομερές πίτες με χειροποίητο φύλλο, όπως σπανακόπιτα και κασερόπιτα, τα χορταστικά σάντουιτς σε ονειρεμένους συνδυασμούς. Εμείς σου προτείνουμε τη διαχρονικη ομελέτα-μπέϊκον και το σάντουιτς με σολομό, αγγούρι και τυρί κρέμα. 

    Οι σφολιάτες όμως είναι πραγματικά το αστέρι στην γκάμα του Άρτιστον. Θα τις καταλάβεις από μακριά καθώς η φίνα τους μυρωδιά (την καταλαβαίνεις αμέσως μόλις μπεις στα μαγαζιά) σε είναι φτιαγμένες από τα πιο αγνά υλικά. Τα κρουασάν τους, φινετσάτα και αφράτα σαν σύννεφο, τα μηλοπιτάκια αγκαλιάζουν με το φύλλο τους τη βελούδινη κρέμα από ολόφρεσκα μήλα, οι τυρόπιτες γίνονται το ιδανικό, χορταστικό σνακ μέσα στην ημέρα σου. 

    Μετά είναι τα γευστικά αριστουργήματα, όπως οι αλμυρές τάρτες, τα donuts κανέλας, η πάστα φλώρα, τα εκλέρ με δροσερή κρέμα βανίλιας και φρέσκα φρούτα, οι νουγκατίνες, οι δίπλες, τα παραδεισένια μακαρόνς! Εδώ επίσης θα βρείς και την εκλεπτυσμένη Γαλλίδα, την αυθεντική βελούδινη Crème Brule με φυσική βανίλια Μαγαδασκάρης καθώς επίσης και τη σταρ τούρτα Red Velvet. Έχουμε ακούσει ότι την παραγγέλνουν από όλες τις περιοχές της Αττικής καθώς η γλυκιά, λεπτεπίλεπτη και ντελικάτη γεύση της δεν υπάρχει πουθενά αλλού!

    Όταν ανοίγει ο καιρός, τα Άρτιστον φιλοξενούν στα ψυγεία τους ολόφρεσκα artigianale παγωτά σε λαχταριστές γεύσεις, από κορυφαίες πρώτες ύλες, χωρίς συντηρητικά, ενισχυτικά γεύσης ή χημικά πρόσθετα, ακριβώς όπως παλιά! Και φυσικά, οι φρέσκοι χυμοί, οι καφέδες, τα βουτήματα, τα κουλουράκια και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς, με την υπογραφή Άρτιστον! 

    Η πιο σημαντική κληρονομιά και παρακαταθήκη του Άρτιστον είναι οι άνθρωποι του! Άτομα με μεράκι και γνώσεις πάνω στην απαιτητική γαστρονομία, είναι έτοιμοι να σε εξυπηρετήσουν και να σου προτείνουν τα πιο λαχταριστά αριστουργήματα που θα ταιριάζουν στις γεύσεις σου και τις ανάγκες σου.

    Ανακάλυψε την αγαπημένη συνήθεια των Αθηναίων, σε ένα από τα 4 καταστήματα. Καλώς ήρθες λοιπόν στα Άρτιστον! 

    Κεντρικό κατάστημα :

    Σπ. Τρικούπη 61 & Μετσόβου, Εξάρχεια

    +30 210 8211029

    Α΄ Υποκατάστημα :

    Σόλωνος 91 & Χαριλάου Τρικούπη, Αθήνα

    +30 210 3629489

    Β΄ Υποκατάστημα :

    Σκουφά 41, Κολωνάκι

    +30 210 3607907

    Γ΄ Υποκατάστημα :

    Χαρ. Τρικούπη 80 & Ερεσού, Αθήνα

    +30 211 1838071

    Βρείτε το στα social:

    Facebook: @ΆΡΤΙΣΤΟΝ

    Instagram: @artiston.bakery

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Τα 10 πιο hot μέρη για να βγεις (ή να παραγγείλεις) στις Αχαρνές

    Το Μενίδι (ή αλλιώς Αχαρνές), είναι ο πέμπτος σε πληθυσμό δήμος της Αττικής. Μια αυθεντική συνοικία, που - ξεπερνώντας...

    Οι καλύτεροι φούρνοι της Αθήνας: Ιστορίες με αλεύρι, μαγιά και προζύμι

    Είναι απίστευτη αυτή η γλυκιά θαλπωρή που μας κάνει να αισθανόμαστε η μυρωδιά ενός φρέσκου ψωμιού που μόλις έχει...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot