spot_img
More

    GOJI SPIRIT: O μεγαλύτερος θησαυρός της φύσης επιτέλους στο τραπέζι σου

    Φαντάσου έναν καρπό που περιέχει αμινοξέα, δηλαδή πρωτεΐνη, με άλλα λόγια «χτίζει» ιστούς. Έναν καρπό που μέσα του φιλοξενεί το πιο πλήρες φάσμα αντιοξειδωτικών. Ένα φυσικό τονωτικό του ανθρώπινου οργανισμού που προσδίδει ενέργεια, αίσθημα ευεξίας, ρυθμίζει το μεταβολισμό, ενισχύει το ανοσοποιητικό, έχει περίσσεια περιεκτικότητα σε βιταμίνες ασυνήθιστη για φρούτα και πληθώρα ιχνοστοιχείων. Τέλος, φαντάσου να μη χρειαζόταν να το αγοράσεις εισαγόμενο και αποξηραμένο, αλλά να είχες 10 διαφορετικούς φυσικούς τρόπους να το καταναλώσεις καθημερινά. Κι όμως, δεν είναι φαντασία, είναι πραγματικότητα που έχει αποδείξει η επιστημονική έρευνα και που μπορείς να απολαύσεις στο Goji Berry.

    Η οικογένεια Καλογεροπούλου, που αποτελείται στο σύνολό της από επαγγελματίες στο χώρο της υγείας, ανίχνευσε τα παραπάνω οφέλη στη διεθνή βιβλιογραφία κι έτσι, το 2010 μια μοναδική ιδέα άρχισε να ζυμώνεται: ο συνδυασμός της επιστημονικής γνώσης με την βιώσιμη βιολογική καλλιέργεια, με στόχο την δημιουργία της πρώτης σειράς φυσικών προϊόντων με Goji Berry.

    Είναι γνωστό ότι στη συμβατική ιατρική ένα φάρμακο επικεντρώνει τη δράση του στην καταστολή των συμπτωμάτων κι όχι στα αρχικά αίτια που τα προκαλούν, τα οποία και ως επί το πλείστον προκύπτουν από τον τρόπο ζωής (και διατροφής) του ασθενή. Το γεγονός αυτό, σε συνάρτηση με το ότι μια φυσική διατροφή, απαλλαγμένη από συντηρητικά, αντιβιοτικά και εντομοκτόνα έχει ως απόρροια ένα μεγάλο προσδόκιμο ζωής (όπως παρατηρείται στις λεγόμενες «Γαλάζιες ζώνες» εγχώρια αλλά και παγκοσμίως), υπέδειξε ότι το ελληνικό Goji Berry, αυτός ο superfood θησαυρός της φύσης, θα μπορούσε να τεθεί στην υπηρεσία της υγείας και της ευεξίας, με τον πιο γευστικό τρόπο!  

    «Σύμφωνα με τις υπάρχουσες μελέτες, διαπιστώνουμε ότι η καθημερινή κατανάλωση Goji μπορεί να προσφέρει διάφορα οφέλη όπως αποτοξίνωση, αντιγήρανση, αλλά και προληπτική αντικαρκινική δράση μέσω των αντιοξειδωτικών που περιέχουν, σε συνδυασμό με εξισορρόπηση της πίεσης, της ρύθμιση του μεταβολισμού, και θωράκιση του ανοσοποιητικού με την πληθώρα βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων που περιέχουν». 

    «Εξοπλισμένοι» με γνώση, συνεργασίες με γεωπόνους και εύφορες εκτάσεις στην παραθαλάσσια πεδιάδα της Βόχας-Κορινθία, ξεκίνησαν με περίσσιο μεράκι και πολλή προσωπική φροντίδα το 2014 την βιοκαλλιέργεια καρπών Goji Βerry-και πιο συγκεκριμένα της πιο εύγευστης ποικιλίας Lycium Barbarum. Από την αρχή, εφαρμόστηκαν πρωτόκολλα καλλιέργειας ώστε να πληρούνται οι προϋποθέσεις ποιότητας μιας αειφόρου Βιολογικής Καλλιέργειας, με αποτέλεσμα οι καρποί που παράγονται να είναι υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας. Μια καλλιέργεια πρότυπο, σε απόλυτη ισορροπία με το Μεσογειακό περιβάλλον και με θετικό αντίκτυπο στην τοπική κοινότητα. Στη συνέχεια, με τη συγκρότηση ομάδας chef, τεχνολόγων τροφίμων και του καλύτερου σχεδιαστή συσκευασίας – Μιχάλη Αγγελακόπουλου, προχώρησαν στην υλοποίηση του πραγματικού στόχου, μιας σειράς πρότυπων superfood προϊόντων, σε απάντηση της ανάγκης του καταναλωτή για ποιοτικά, θρεπτικά και γευστικά προϊόντα. Έτσι γεννήθηκε η GOJI SPIRIT.

    Τα καινοτόμα, βιολογικά, χωρίς ζάχαρη και συντηρητικά, προϊόντα της GOJI SPIRIT έχουν ως αφετηρία τους 100% φυσικούς χυμούς και περιέχουν – μετά από αναλύσεις – το 100% της βιταμίνης C που χρειάζεται ο άνθρωπος καθημερινά. Όπως όλα τα προϊόντα GOJI SPIRIT, συνιστώνται για όλες τις ηλικίες αλλά και “foodies”, αθλητές, διαβητικούς, gluten-intolerant άτομα, αλλά και για τους vegans, αφού περιέχουν φυτική πρωτεΐνη. Δύο υπέροχοι βραβευμένοι χυμοί.

    Ακολουθούν αγαπημένες υγιεινές προτάσεις, όπως οι μαρμελάδες (χωρίς ζάχαρη) με Goji Berry, μήλο και κανέλα (βραβευμένη με Χρυσό Βραβείο Γεύσης στα OLYMP Taste Awards 2020) και η μαρμελάδα (άλειμμα) Goji Berry, πορτοκάλι και βασιλικός – απολαυστική, αναζωογονητική, με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και πλούσια σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά.

    Τα chutneys–γλυκόξινες σάλτσες – είναι ένας υπέροχος συνδυασμός φρούτων, λαχανικών και μπαχαρικών που θα φέρουν τις γεύσεις ενός gourmet εστιατορίου στο τραπέζι σου. Μπορούν να συνοδεύσουν υπέροχα τα ψάρια σου, τα ψητά σου, τις σαλάτες σου, τα λαχανικά σου και να δώσουν ξεχωριστή γεύση σε κάθε συνταγή σου. Είναι ιδανικά για να χρησιμοποιηθούν είτε σαν άλειμμα/dressing/dip, είτε να αντικαθιστούν μοναδικά τα επιβλαβή πρόσθετα γεύσης κατά τη μαγειρική. Με διάκριση Platinum βραβείου γεύσης στα OLYMP Taste Awards 2020 για τη gourmet γεύση τους αλλά και Χρυσό Βραβείο Ποιότητας στα MTA 2020, πείθουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

    Το βιολογικό dressing της GOJI SPIRIT που συνδυάζει το ελληνικό Gojι Berry, το τσάι του βουνού και τον αστεροειδή γλυκάνισο χαρίζει πλούσια και δροσερή γεύση, ξαφνιάζει ευχάριστα και αρωματίζει τις σαλάτες, το λευκό κρέας, τα βραστά λαχανικά και τα ψάρια. Διατροφικά αποτελεί ένα εξαιρετικό μείγμα για λιποδιάλυση και απομάκρυνση των ελεύθερων ριζών από τον οργανισμό, ειδικά σε συνδυασμό με το πιο ποιοτικό και gourmet τουρσί Goji Berry, οι σαλάτες μεταμορφώνονται σε superfood επιλογές.

    Στο παλμαρέ τους θα βρεις προϊόντα που απαντούν επίσης στην ανάγκη των πολυάσχολων ανθρώπων που δεν έχουν δυστυχώς το χρόνο να ασχοληθούν με τη μαγειρική και την υγιεινή διατροφή. Για παράδειγμα, η έτοιμη σάλτσα με Goji Berry, ντομάτα και ρίγανη θα σας γλιτώσει χρόνο και θα σας οδηγήσει στις πιο τέλειες superfood μακαρονάδες, πίτσες, dip, και θα ευχαριστήσει κάθε “foodie” εκεί έξω.  Κάθε πιάτο, όσο απλό και να είναι, πλέον μπορεί να γίνει μια γευστική εμπειρία, ενώ ταυτόχρονα χαρίζει μακροζωία και ευεξία!

    Εννοείται πως τους καλοκαιρινούς μήνες μπορείς να αναζητήσεις ολόφρεσκους καρπούς Goji, αλλά και κατεψυγμένους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. 

    Η GOJI SPIRIT με εξωστρεφή διάθεση, έχει δώσει το παρόν με συμμετοχές σε μεγάλες εμπορικές εκθέσεις τροφίμων σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική, όπως Biofach – Νυρεμβέργη, Green Week – Βερολίνο, Food & Life – Μόναχο και FOODEXPO και EXPOTROF – Αθήνα. Το 2020 συμμετείχε στη WINTER FANCY FOOD SHOW στο Σαν Φρανσίσκο και Biofach 2020, αποσπώντας διθυράμβους. Έχει ανερχόμενη παρουσία στον Ελλαδικό χώρο ενώ εξάγει τα κορυφαία της προϊόντα σε Ευρώπη και Αμερική. Τέλος, έχει συνεργασία με πολλά εγχώρια και διεθνή εστιατόρια, κάτι που δείχνει τη ποιότητα και αυθεντικότητα των γεύσεων της.

    Κάθε τους προϊόν υπόκειται σε εξονυχιστικό quality control για να καταφθάνει στο τραπέζι σου στην ιδανική του εκδοχή. «Σκοπός της GOJI SPIRIT πάντα παραμένει» – όπως αναφέρει ο κ. Καλογερόπουλος – «τα ποιοτικά προϊόντα τα οποία δημιουργήσαμε, να συμβάλλουν με το πιο φυσικό τρόπο στη διατήρηση της υγείας και της γενικής ευεξίας του ανθρώπου! Να συμβάλλουν στην καλή διατήρηση του σώματος στο οποίο “κατοικούμε”  24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα, 365 μέρες το χρόνο!»

    GOJI SPIRIT
    Κλεισθένους 5, Κιάτο Κορινθίας, τηλ. (+30) 6951797312
    www.gojispirit.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Τα πιο 10+1 πιο hot nail salons στην Αθήνα για το 2021

    Γιατί οι γυναίκες επιμένουν να επισκέπτονται τα νυχάδικα αντί να περιποιούνται μόνες τα νύχια τους στο σπίτι; Γιατί είναι η...

    Σέριφος, το Κυκλαδονήσι της απόλυτης ομορφιάς & οι must προτάσεις για να επισκεφθείς

    Δέος και θαυμασμός είναι οι λέξεις που θα μπορούσαν να περιγράψουν την πρώτη σου επαφή με το εξωπραγματικό τοπίο...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot