spot_img
More

    Juicy Grill: Τα καλύτερα burgers της Αθήνας, τώρα (και) στο κέντρο της Αθήνας

    Μια διατριβή στην απόλαυση

    Ο Δημοσθένης Κουβαράκης – ο δημιουργός των Juicy Grill – είναι κάτι σαν θρύλος στον κόσμο του burger: οι πελάτες τον φωνάζουν με το μικρό, οι ανταγωνιστές τον θαυμάζουν, οι γευσιγνώστες τον «μαρκάρουν» για tips στο πως να κάνεις ένα burger διαολεμένα πεντανόστιμο όπως τα δικά του. Μια θέση που την κέρδισε επάξια, αφού όπως λένε το μόνο μέρος όπου η επιτυχία έρχεται πριν από την εργασία είναι στο λεξικό. 

    Το πρώτο Juicy Grill άνοιξε τις πόρτες του το 2011 – μία περίοδο που το ένα μαγαζί μετά το άλλο έβαζαν λουκέτο – στην πιο «off broadway» γειτονιά του Χολαργού, μ’ένα μικρό κατάστημα σ’ένα μικρό στενάκι που δεν το έπιανε το μάτι σου. Η ακατανίκητη, υπεραπολαυστική γεύση των burgers του μεταφέρθηκε σαν έκτακτο δελτίο από στόμα σε στόμα και δημιούργησε ένα φαινόμενο «ντόμινο» με αποτέλεσμα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα οι (πολύωρες) ουρές στην αναμονή να γίνουν μια καθημερινή, typical εικόνα από το άνοιγμά του μέχρι το κλείσιμό του το βράδυ. Φυσικό επακόλουθο ήταν να μεταφερθεί σε μεγαλύτερο, ανανεωμένο χώρο – επίσης στον Χολαργό – το 2019. 

    Το Juicy Grill στον Χολαργό

    Αυτό που καθιέρωσε το Juicy Grill στη συνείδηση του κοινού ως το νούμερο 1 μπεργκεράδικο στην Αθήνα είναι ο πειραματισμός και το δημιουργικό παιχνίδι με τα υλικά του αγαπημένου μας comfort food. Xρώματα, υφές και ιδέες μπερδεύονται μοναδικά σε ένα αποτέλεσμα που κλείνει το μάτι στον όρο gourmet και εκτοξεύει το καθημερινό snack σε άλλα επίπεδα. Aφετηρία όλων ένα άψογο μπιφτέκι, που ζυμώνεται in-house καθημερινά, για να πλαισιωθεί με «εξωτικά» τυριά όπως tallegio, raclette και provolone, «αιρετικά» υλικά όπως chorizo, mac & cheese και καπνιστή πανσέτα για να «αγκαλιαστεί» από bagels, ψωμάκια με σκορδοβούτυρο, κ.α. 

    Έχοντας σιγουρέψει την κορυφή, το Juicy Grill στρέφει την ματιά του στο κέντρο, για να μυήσει ακόμη περισσότερους στο απόλυτο burger και να δημιουργήσει την πιο γευστική «συντενταγμένη» για ξένο και ελληνικό κοινό. Απέναντι ακριβώς από την καταπράσινη Πλατεία Κλαυθμώνος – στον πεζόδρομο της Παλαιών Πατρών Γερμανού – θα μπορείς να βιώσεις από δω και μπρος κλαυθμούς έκστασης και γευστικής νιρβάνας! 

    Το Juicy Grill στο κέντρο

    Η αύρα του χώρου παντρεύει το industrial με το evergreen, με εκτεθειμένο σκυρόδεμα, βιομηχανικά φωτιστικά, μεγάλες επιφάνειες ξύλου και έναν κατάφυτο διάκοσμο, ενώ περιτριγυρίζεται από γυάλινες επιφάνειες οι οποίες εκμεταλλεύονται το φυσικό φως, συνδέοντας ταυτόχρονα τους επισκέπτες με τον ρυθμό του κέντρου. Η κουζίνα είναι ανοιχτή και κάθετι στήνεται στην πιο απόλυτη διαφάνεια, σε απόσταση εκατοστών από το βλέμμα σου. Με την είσοδό σου θα δεις αριστερά τα ψυγεία που φιλοξενούν μικροζυθοποιΐες. Μέριμνα – καιρού και κορωνοϊού επιτρέποντος – έχει δοθεί και στον εξωτερικό χώρο που θα φιλοξενεί τραπεζοκαθίσματα. 

    Στα all time classics, θα βρεις το Donald Pank, με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, panko μανιτάρι portobello, τυρί monterey jack, διπλό bacon, chipotle aioli mayo, iceberg και ντομάτα, το Dirty Mama, με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, ψητό κρεμμύδι, ντομάτα, παρμεζάνα, τηγανητό αυγό και mama’s sauce και το «υπερπαραγωγή» Sweet Cordita με «ενισχυμένο» μοσχαρίσιο μπιφτέκι 250 γρ., τυρί raclette, διπλό bacon, avocado, τηγανητό αυγό, chips γλυκοπατάτας και sweet chili mayo. Burgers να-γλύφεις-τα-δάχτυλά-σου (πράγμα που θα κάνεις γιατί το burger τρώγεται άλλωστε στο χέρι). Αν δεν είσαι του κόκκινου κρέατος, μια επιλογή σε «Anything But Beef» θα σε αποζημιώσει, με επιλογές όπως το Hello My Friend με τηγανητό φιλέτο κοτόπουλου παναρισμένο με panko, mozzarella παρμεζάνα, red sauce, pepperoni, το Insider με χοιρινή μπριζόλα παναρισμένη με panko, γεμιστή με mozarella, ακόμα και για τους φίλους vegeterians το Farmers Market, με μπιφτέκι από ρεβίθια, αρακά, παναρισμένο με panko, baby σπανάκι, ντομάτα, bacon μελιτζάνας, vegan τυρί, lime vegan mayo. 

    Στο νικητήριο «ρόστερ» των εμπνευσμένων burgers του Juicy Grill πρόσθεσε τις grilled προτάσεις που προκαλούν κρεατοφαγικούς οργασμούς όπως T-Bone 400 γρ., Pork Chop (χοιρινή μπριζόλα) 400 γρ., μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα Rib Steak 400 γρ. αλλά και τις πιο «γενναίες» μερίδες σε δροσερές σαλάτες και ορεκτικά, όπως η Gorgonzola Steak Salad με πρασινάδα, ντοματίνια, γκοργκοντζόλα, ψητό μοσχάρι, vinaigrette, chimichurri ή η ψητή γλυκοπατάτα, guacamole, sour cream, chives, nachos. 

    Στην ίδια yummy λογική, μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τα της ενότητας Comfort Zone, όπως το Steak & Eggs, με προζυμένιο ψωμί, picanha Αμερικής black angus, pepper relish, taleggio, potato chips, τηγανητό αυγό, chives chilli (μια αποκάλυψη!) ή τα εκρηκτικά Pork Ribs, με glazed sriracha sauce, coleslaw, προζυμένιο ψωμί, ψητό καλαμπόκι. 

    Για τον πιο γλυκό επίλογο δοκίμασε το ανεπανάληπτο N.Y. Cheesecake του, το οποίο μάλιστα εναλλάσσεται καθημερινά με νέες γεύσεις, όπως snickers, lemon blueberry, classic με μαρμελάδα φράουλα, μύρτιλο ή βατόμουρο, chocolate, κ.α. 

    Juicy Grill
    Λ. Περικλέους 37 & Κλειούς, Χολαργός, τηλ. 2155203201 & 2106532707
    Παλαιών Πατρών Γερμανού 7, Αθήνα, τηλ. 2103229027 & 2103238689
    www.juicygrill.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Αγαπημένα Ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα: Εκεί όπου η τέχνη συναντά τη γεύση

    Το καλό γλυκό είναι ένα πάντρεμα φυσικών και μεταφυσικών στοιχείων, μια αλχημία απαιτητική, που προϋποθέτει αρμονία των υλικών, ιδανικές...

    Που θα φας το καλύτερο ψάρι στην Αθήνα

    Τα θαλασσινά είναι εθνικός μας θησαυρός κι ένα είδος φαγητού, του οποίου τα διατροφικά οφέλη αναρίθμητα. Από τις πιο...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot