spot_img
More

    Μαμά Ρίτα: Το μαγειρευτό στα καλύτερά του

    Με άγγιγμα γυναικείο που αναδύεται μέσα από χίλιες μικρές λεπτομέρειες, ο λιλιπούτειος μαγειρικός πλανήτης της Ρίτας Τσακέρη άνοιξε το 2014 όταν η μία επιχείρηση μετά την άλλη έβαζαν λουκέτο κάτω από το βάρος μιας αβυσσαλέας οικονομικής κρίσης. Μαγείρισσα η ίδια, έχοντας αποφοιτήσει στα 35 της από την Chef D’Oeuvre, αισθάνθηκε κάποια στιγμή ότι το ταλέντο της στα τσουκάλια και στα ταψιά θα έπρεπε να το εξαργυρώσει σε κάτι που να έχει αποκλειστικά τη δική της εποπτεία και πινελιά.

    Από την πρώτη κιόλας εβδομάδα, η φήμη των πεντανόστιμων πιάτων της κυκλοφόρησε σαν έκτακτο δελτίο από στόμα σε στόμα, και η Μαμά Ρίτα έχει γίνει σήμερα η απόλυτη «συντεταγμένη» στην Καλλιθέα για όποιον αναζητά ποιοτικό και απολαυστικό φαγητό, που όμως δεν είναι απαγορευτικό στην τιμή. Από την καλοσυνάτη υποδοχή μέχρι το εγκάρδιο αντίο, η ιδιοκτήτρια έχει δημιουργήσει σχέσεις εμπιστοσύνης και σεβασμού με τον κάθε επισκέπτη ξεχωριστά που την φωνάζει με το μικρό. 

    Τι θα βρεις στην Μαμά Ρίτα; «Μαμαδίσιο» φαγητό με τη μαγεία της απλότητας, γεύσεις οικείες που ξυπνούν μνήμες από Κυριακάτικο τραπέζι, την ποιότητα της πρώτης ύλης. Καταρχήν οι πίτες: καθημερινά η Ρίτα ανοίγει φύλλο όπως το διδάχτηκε κι η ίδια από τη μητέρα της, κι έτσι αναλόγως εποχής και διάθεσης θα βρεις από ζουμερή ντοματόπιτα, σπανακόπιτα και πλούσια τυρόπιτα με καλαμποκάλευρο μέχρι εξαιρετική κιμαδόπιτα, με ελαφρύ μπαχαρένιο άρωμα – μια αποκάλυψη! 

    Τα γεμιστά είναι μια σταθερή αξία και φτιάχνονται καθημερινά με φροντίδα και προσοχή. Από εκεί και πέρα οι προτάσεις εναλλάσσονται με τις εποχές, ο μουσακάς της Ρίτας είναι best seller και κυριολεκτικά άξιος βραβείου γεύσης, το μοσχαράκι στιφάδο τρυφερό σαν σύννεφο και πεντανόστιμο, η σαρδέλα λαδορίγανη με ρυζάκι μια ωδή στο αρχέτυπο ελληνικό καλοκαίρι. 

    Στη βιτρίνα της που κάθε ταψί εκτίθεται στην απόλυτη διαφάνεια, θα ανακαλύψεις επίσης χορταστικά κρεατικά σχάρας, όπως μπιφτέκι γεμιστό με φέτα και κρεμμύδι, μπριζολάκια χοιρινά, χωριάτικο λουκάνικο που σετάρεται μοναδικά με τηγανιτές πατάτες. Τα ζυμαρικά εδώ βιώνουν μια ιδανική εκδοχή, με γαριδομακαρονάδες και καρμπονάρες που θα σε ξετρελάνουν, al dente ριζότα με λαχανικά ή κοτόπουλο και πολλά ακόμη!

    Η Ρίτα «φουρνοπολεμάει» από νωρίς το πρωί (συγκεκριμένα στις 8.00), το delivery δουλεύει από τις 12 έως τις 18.00, ενώ προς το κλείσιμο οι τιμές κατεβαίνουν περαιτέρω για να έχουν όλοι πρόσβαση σε ένα μαγειρευτό, υγιεινό φαγητό (κάτι που την τιμάει απείρως και μας κάνει να την αγαπάμε ακόμα περισσότερο). Κάτι που επίσης τιμάει το κατάστημα της Εσπερίδων είναι ότι έχει τους ίδιους προμηθευτές από το ξεκίνημά του κι ότι ποτέ μα ποτέ δεν έριξε την ποιότητα στο βωμό του κέρδους, καθιστώντας την αδιαπραγμάτευτη. Αξίζει να αναφερθεί ότι η Μαμά Ρίτα έχει βραβευτεί ως καλύτερο μαγειρείο στην Καλλιθέα από τα Greek Awards.

    Μαμά Ρίτα
    Εσπερίδων 66, Καλλιθέα, τηλ. 2109565056
    Social links: Facebook

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Οι πιο hot διευθύνσεις για έξοδο στου Ψυρρή

    Πρώτη αναφορά στο όνομα της συνοικίας έγινε από τον Γάλλο γιατρό Ζακόμπ Σπον, σε ένα βιβλίο του με τίτλο:...

    Τα κορυφαία barber shops στην Αθήνα για το απόλυτο grooming

    Ψαλίδια, trimmers, λάδια, πομάδες, πετσέτες και φαλτσέτες - η σημασία ενός καλού barber shop είναι πέρα και πάνω από...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot