spot_img
More

    Midnight Circus: Η χαρά του να δημιουργείς

    «Ένα όνειρο που ονειρεύεσαι μόνος είναι μόνο ένα όνειρο. Ένα όνειρο που ονειρεύεσαι μαζί με κάποιον άλλο είναι πραγματικότητα» είχε πει ο Τζων Λένον. Η παραπάνω συνθήκη βγήκε 100% αληθινή όταν ο Λουκάς και η Μυρσίνη – αφού μυήθηκαν ως ζευγάρι στα μυστικά και την αλχημεία του ζύθου – ένωσαν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας τη δική τους μπύρα, φτιαγμένη με μεράκι και φροντίδα. Στο εγχείρημα από την αρχή ήταν μαζί τους ο κολλητός  «Μήτσος», αναπόσπαστο μέλος της οικογένειας και σημαντικός «πυλώνας» σε πολλούς τομείς της Midnight Circus.

    Όλα ξεκίνησαν σαν χόμπι στο τότε διαμέρισμά τους στα Εξάρχεια: «Ήταν καλοκαίρι και για να καταφέρουμε να ζυμώσουμε τη μπύρα στις απαραίτητες θερμοκρασίες, επειδή είχαμε air condition μόνο στο υπνοδωμάτιο κοιμόμασταν στρωματσάδα στο σαλόνι», θυμάται ο Λουκάς. (Το home brewing είναι μια διεθνής τάση που γίνεται ολοένα και περισσότερο πιο δημοφιλής. Είναι η χαρά του να μοιράζεσαι γεύσεις, συνταγές και τεχνογνωσία με άλλους λάτρεις της μπύρας και να φτιάχνεις τη μπύρα σου κυριολεκτικά από το 0). Η ζωηρή αποδοχή από την κοινότητα της μπύρας τους έδωσε την αυτοπεποίθηση να κάνουν το χόμπι τους δουλειά, αν και είχαν κι έχουν «day jobs» σε άλλα αντικείμενα, εξού και το «midnight» στο όνομα, αφού ό,τι την αφορά γίνεται… μεταμεσονύκτια. 

    Η Midnight Circus άρχισε να κυκλοφορεί στην αγορά το 2018 και βασίζεται στο μοντέλο του «gypsy brewing» που σημαίνει πρακτικά ότι δεν υφίσταται ιδιόκτητο εργοστάσιο ζυθοποίησης και οι μπύρες τους φτιάχνονται σε άλλα ζυθοποιεία. Είναι δηλαδή «περιπλανώμενοι». Έτσι τα παιδιά ασχολούνται καθαρά με το δημιουργικό σκέλος της «εξίσωσης» και η παραγωγή περνάει σε άλλους. Για την ιστορία, η πρώτη τους μπύρα, η «Queen of Hearts» – σταθερή αξία στις προτάσεις τους και αγαπημένη από πλήθος κόσμου – φτιάχτηκε στη Λακωνική Ζυθοποιία στη Σπάρτη. Τις ετικέτες και το γενικότερο branding – που είναι εμπνευσμένο από τη νομαδική ζωή – έχει επιμεληθεί με πρωτότυπα σχέδια ο φίλος τους και ζωγράφος Themis Hatz. Vasconcelos, ενώ την ετικέτα της «Ψυχής του Πάρτι» μιας ελαφριάς, ξανθιάς, φρουτώδους IPA Session με μόλις 4,1% αλκοόλ εμπνεύστηκε ο αστείρευτος «Κουραφέλκυθρος», κατά κόσμον Αντώνης Βαβαγιάννης.

    «Διαχρονική αξία» στο ρόστερ της Midnight Circus (και από τις πρώτες μπύρες που φτιάξανε), είναι και η «One Eyed Jack», μια επανεφεύρεση της κλασικής American Pilsner – δυνατή, με γεμάτο σώμα, γεύση βύνης και διακριτικό άρωμα λυκίσκου. Έχει αποσπάσει διάκριση στα Greek Beer Awards. Η «Queen of Hearts» είναι μια Red Ale με έντονη γεύση και άρωμα βύνης, ισορροπημένη πικράδα και νότες από καραμέλα, μέλι και μπισκότο (μοναδικά «παιχνιδιάρικη», θα ικανοποιήσει ακόμα και κάποιον που δεν είναι fan της μπύρας). Tip: Είναι επίσης ιδανική για «σβήσιμο» του κρέατος στο μαγείρεμα!

    Σε πείσμα των καιρών, και προς θαυμασμό όλων εμάς που δεν «το έχουμε» στο… multitasking, τα παιδιά «ζογκλάρουν» δουλειές, μεγάλωμα παιδιών και τις απαιτήσεις μιας ζυθοποιίας με μαεστρία που θα ζήλευε ο David Copperfield. (Ο Λουκάς θυμάται το πρώτο διάστημα του πρότζεκτ να φορτώνει στο αυτοκίνητό του ντάνες στις 3 το πρωί από την αποθήκη για να τις παραδώσει μετά τη δουλειά στο δίκτυο). 

    Οι ιδέες για επόμενες ετικέτες και συνεργασίες πολλές. Η υγειονομική συγκυρία μπορεί να έχει βάλει λίγο φρένο, όμως η δημιουργική «μηχανή» δεν σταματά. Τις μπύρες της Midnight Circus θα τις βρεις σε ενημερωμένα deli, κάβες και σε επιλεγμένα My Market. 

    Midnight Circus
    www.midnightcircus.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Μήλος: Ένα νησί πέρα από τα συνηθισμένα

    Το ετερόκλητο των τοπίων της αλλά και η ομορφιά που εκπέμπει από άκρη σε άκρη, είναι τα στοιχεία που...

    Νέα Φιλαδέλφεια: Οι πιο… ORIGINAL λόγοι για να πας!

    Εάν έχεις συνδέσει τη Νέα Φιλαδέλφεια μόνο με το Άλσος και την... ΑΕΚ, ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσεις. Η...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot