spot_img
More

    Hapit: Πρωτότυπες vegetarian προτάσεις & καλοψημένος καφές σε street εκδοχή στο Μαρούσι

    Τα χίλια πρόσωπα μιας πίτας

    Δεν είναι μυστικό ότι η χορτοφαγική κουζίνα είναι πολύ θρεπτική, πλούσια σε βιταμίνες και απίστευτα χορταστική. Δεν είναι επίσης μυστικό ότι είναι η απόλυτη αποτοξίνωση από όλα τα επιζήμια συστατικά του κρέατος, όπως οι ορμόνες και τα αντιβιοτικά. Συνεπώς, είτε είσαι vegetarian είτε και όχι, το Hapit θα γίνει το νέο σου στέκι. Κι αυτό, για τον απλούστατο λόγο ότι σερβίρει μερικά από τα πιο νόστιμα καλούδια της Αθήνας, που τρώγοντάς τα αισθάνεσαι την υγεία και την ευεξία να πλημμυρίζουν το κορμί σου.

    Ο Στέφανος Τζούπας κι ο Γιώργος Γεωργίλας, αποφάσισαν να εξαργυρώσουν την πολύχρονη εμπειρία τους στον χώρο της εστίασης σ’ένα εγχείρημα που θα ξέφευγε από τα καθιερωμένα αλλά ταυτόχρονα θα ήταν «εύκολο» και street. Κάτι πρωτόγνωρο και καινοτόμο που να συνδυάζει μοναδικά υλικά, όπως φασόλια ή ρεβύθια με ποντιακές πίτες perek, που φτιάχνονται στην απόλυτη διαφάνεια, λίγα μόλις εκατοστά από τα μάτια σου. Κι έτσι εγέννετω το Hapit, για να μας μυήσει στους αχαρτογράφητους – για πολλούς – δρόμους της χορτοφαγικής κουζίνας.

    Αφετηρία όλων η πίτα: Λέγεται perek, κατάγεται από τον Πόντο και είναι μονόφυλλη. Στη βιτρίνα του Hapit θα βρεις μια τεράστια «βεντάλια» από ολόφρεσκα λαχανικά, μυρωδικά και τυριά, τα οποία – επιλέγοντάς τα – αγκαλιάζονται από την πίτα και ψήνονται στο σάτσι, ένα κυκλικό σκεύος το κάτω μέρος του οποίου ζεσταίνεται με φωτιά. Το ψήσιμο γίνεται χωρίς λάδι, κι έτσι κάθε υλικό διατηρείται ολόφρεσκο και «ζωντανό», διατηρώντας όλη του τη θρεπτική αξία. Με αυτό τον τρόπο ενθαρρύνεται ο δημιουργικός πειραματισμός και μπορείς να φτιάξεις την δική σου ιδανική πίτα, κομμένη και ραμμένη στις προτιμήσεις σου.

    Αν πάλι δεν είσαι σε mood για «εξερευνήσεις», στον κατάλογο θα βρεις 12 προτάσεις σε πίτες perek, με κάτι για τον καθένα ξεχωριστά. Εξαιρετική η πίτα σπανάκι, με ανθότυρο, φρέσκο κρεμμύδι και άνηθο – κάτι σαν à la minute εκδοχή της παραδοσιακής σπανακόπιτας, η πίτα teriyaki με πολύχρωμες πιπεριές και σάλτσα teriyaki, η πίτα με γίγαντες φούρνου, αλλά και η πίτα με ντοματένιο και λαχταριστό κιμά σόγιας και μοτσαρέλα.

    Το Hapit είναι ανοιχτό καθημερινά από το πρωί και σερβίρει καλοψημένο καφέ Portioli, στίβει βιταμινούχους φυσικούς χυμούς, φτιάχνει healthy smoothies με superfoods. Ο κατάλογος περιλαμβάνει επίσης αναζωογονητικές σαλάτες, όπως η ομώνυμη Hapit με kale, φαγόπυρο, quinoa, φρέσκο κρεμμύδι, άνηθο, καρύδια, πορτοκάλι και σάλτσα εσπεριδοειδών, σαγηνευτικά burgers με μπιφτέκια λαχανικών ή μανιταριών, αλλά και λαχταριστά γλυκά στην ίδια, healthy φιλοσοφία.

    Κι όλα αυτά σ’έναν χώρο-έκπληξη στις παρυφές της Κηφισίας, με πρωταγωνιστή το στοιχείο του ξύλου, το βαθύ πράσινο του έλατου, και τις λιτές γραμμές, ένα πραγματικό χάρμα οφθαλμών που χορταίνει το μάτι, πριν χορτάσει το στομάχι. Τις πίτες του κι όλα τ’αλλα treats που σου επιφυλάσσει, μπορείς να τα παραγγείλεις τηλεφωνικά στο 2106105141 ή μέσω των δημοφιλών delivery apps.

    Hapit Vegetarian Cafe & Deli
    www.hapit.gr | Facebook | Instagram

    Λεωφ. Κηφισίας 103, Μαρούσι, τηλ. 2106105141

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Τα 10 πιο hot μέρη για να βγεις (ή να παραγγείλεις) στις Αχαρνές

    Το Μενίδι (ή αλλιώς Αχαρνές), είναι ο πέμπτος σε πληθυσμό δήμος της Αττικής. Μια αυθεντική συνοικία, που - ξεπερνώντας...

    Οι 15 λόγοι που η δυτική πλευρά της Αθήνας θα κρατάει πάντα τα σκήπτρα της τέλειας εξόδου!

    Το Περιστέρι, το Αιγάλεω, η Πετρούπολη, το Χαϊδάρι έχουν τον δικό τους κώδικα στη διασκέδαση. Εδώ ο κόσμος δεν...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot