spot_img
More

    Τα Σερμπέτια στου Ψυρρή: Ανακάλυψε τον θαυμαστό κόσμο των γλυκών γεύσεων!

    Ιδανικό για περίπατους το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, για τον καθένα ξεχωριστά μπορεί να περιλαμβάνει διαφορετικές διαδρομές και σταθμούς. Από τις αγαπημένες βόλτες μας, εκείνη που ξεκινάει από Εθνικό Κήπο, συνεχίζει κατά μήκος όλη την Αρεοπαγίτου για να καταλήξει στου Ψυρρή. Και κάπου εκεί, σαν όαση σε περιμένει ένα γλυκοπωλείο ορόσημο, που κάθε Αθηναίος έχει επισκεφτεί έστω και μια φορά στη ζωή του. 

    Τα Σερμπέτια του Ψυρρή, από το 1997, αποτελούν το ιδανικό μέρος για να απολαύσεις γλυκές δημιουργίες που ξεπερνάνε κάθε προσδοκία, καθώς καθετί που γεύεσαι, σου προσφέρει μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Αγνά υλικά μετουσιώνονται σε γεύσεις φίνες, με λεπτές υφές, ταξιδεύοντάς σε κάθε γλυκιά γωνιά του κόσμου.

    Τα ταξίδια άλλωστε είναι και η αέναη έμπνευση της Μαρίας Κατσικάρη, της γυναίκας πίσω από τα Σερμπέτια, καθώς και του Ανδρέα Κατσώνη. Οι δυο τους ταξιδεύουν, ανακαλύπτουν και δημιουργούν δικές τους εκδοχές από γλυκά όλου του κόσμου. Red Velvet από τις γειτονιές του Άμστερνταμ, Κιουνεφέ από τα σοκάκια της Κωνσταντινούπολής, μοντέρνες συνταγές που επανεφευρίσκονται μέσα από μια δημιουργική διαδικασία, αποκτούν ζωντάνια και μια ιδιαίτερη θελκτικότητα, που μοιραία σε οδηγεί να τα θαυμάζεις πριν μπεις στη δύσκολη διαδικασία να διαλέξεις το αγαπημένο σου!

    Και μπορεί συνεχώς η ποικιλία δημιουργιών να εμπλουτίζεται, εκπλήσσοντάς μας πάντα με τον καλύτερο τρόπο, όμως οι παραδοσιακές συνταγές, κληροδότημα της προηγούμενης γενιάς που καθιέρωσαν τα Σερμπέτια στο μνημονικό κάθε εραστή του γλυκού, παραμένουν σταθερές αξίες, που σε καλούν ξανά και ξανά κοντά τους. Μωσαϊκό, φουντουκόπιτα και εξαιρετικά γλυκά του κουταλιού, σε μεταφέρουν σε χρόνια ανέμελα και ρόδινα, ξυπνώντας θύμησες μέσα από τα αρώματα και τις μεστές γεύσεις!

    Ξεχωριστή θέση στον κατάλογο και στην καρδιά μας, έχουν οι σοκολατένιες δημιουργίες. Ganache σοκολάτας, με κρέμα γάλακτος και γνήσια κουβερτούρα, σιγοκλοχλάζει μόνιμα στο ben marie, έτοιμη να αγκαλιάσει ζεστά κάθε σοκολατένιο πειρασμό. Το «γλυκό της αγάπης» με βάση σοκολατόπιτα και σιρόπι σοκολάτας, σκορπίζει σκιρτήματα απόλαυσης όπως κάθε πραγματική αγάπη, ενώ «η αγάπη με τα choux» σου χαρίζει απλόχερα την καρδία της. Ένα μεγάλο chou στο κέντρο του μπολ, γεμισμένο με crème pâtissière και παντρεμένο θεσπέσια με τη μοναδική ganache θα γίνει ο νέος γαστριμαργικός σου έρωτας, δίχως αμφιβολία

    Το σημαντικό στα γλυκά που θα βρεις στα Σερμπέτια είναι πως είναι ολόφρεσκα και με έναν καταπληκτικό τρόπο είναι πολύ ελαφριά, ενώ η γεύση τους πολύ γεμάτη! Από το πολίτικο εκμέκ με βουβαλίσια κρέμα, μέχρι το Μπανανάτο (γλυκό με πλούσια κρέμα σοκολάτας, μπισκότα Μιράντα και φρέσκια μπανάνα), όλα αναβλύζουν ποιότητα και εμφανή δείγματα μαμαδίσιας αγάπης. Και είναι ακριβώς αυτά τα συστατικά που κερδίζουν το στοίχημα της αξιοπιστίας σε μια εποχή που τα πάντα είναι ρευστά!

    Και αν ως τώρα η απόσταση ή άλλοι παράγοντες σε κρατούσαν μακριά από αυτή την τόσο ξεχωριστή εμπειρία που τα Σερμπέτια προσφέρουν απλόχερα, τα νέα είναι φανταστικά! Μέσα από τα γνωστότερα delivery apps (wolt, e-food, box), αλλά και με ένα απλό τηλεφώνημα, στο κατάστημα, τα νοστιμότερα και πιο γνωστά γλυκά της Αθήνας ταξιδεύουν ως την πόρτα σου, με τον πιο απλό και γρήγορο τρόπο! Σαφώς πάντα μπορείς να συνδυάσεις τη βόλτα σου με μια επίσκεψη στο φυσικό κατάστημα για να διαλέξεις από κοντά το γλυκό που θα σου κάνει κλικ! Εκτός από γλυκά, μπορείς να απολαύσεις καφεδάκι, ζεστή σοκολάτα (προτείνουμε ανεπιφύλακτα σοκολάτα με θαλασσινό αλάτι και καραμέλα), αλλά και την πιο δροσιστική και αυθεντική σπιτική λεμονάδα! Ένα δωράκι κέρασμα, πιθανώς να σε εκπλήξει ευχάριστα, δημιουργώντας έστω και από απόσταση, έναν γλυκό δεσμό, που ξεπερνά την τυπική πελατειακή σχέση και προσδίδει μια ιδιαίτερη οικειότητα, όπως ακριβώς συμβαίνει και στον φυσικό χώρο!

    Τα Σερμπέτια είναι από αυτά τα μαγαζιά που σε κερδίζουν μονομιάς με τον πιο απλό, ανθρώπινο και ειλικρινή τρόπο. Μια περιήγηση στο μενού είναι ένα ολόκληρο γευστικό ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο. Κάθε λεπτομέρεια στις δημιουργίες που θα γευτείς, μια εμπειρία που αποτυπώνεται ανεξίτηλα στο μυαλό και τον ουρανίσκο και που πλέον μπορείς να ξαναγυρνάς σε εκείνη ξανά και ξανά, μέσα από την ευκολία του προσφέρει στη ζωή μας πλέον το delivery.

    Τα Σερμπέτια στου Ψυρρή
    Αισχύλου 3, Αθήνα, τηλ. 2103245862
    www.serbetia.gr | Facebook | Instagram
    email: info@serbetia.gr

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Νέα Φιλαδέλφεια: Οι πιο… ORIGINAL λόγοι για να πας!

    Εάν έχεις συνδέσει τη Νέα Φιλαδέλφεια μόνο με το Άλσος και την... ΑΕΚ, ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσεις. Η...

    Beer-ό-τσαρκα στην Αθήνα: 9 διευθύνσεις που πρέπει να γνωρίζεις αν είσαι λάτρης του ζύθου

    Supernova απόλαυσης. Αυτή είναι η εντύπωση που αφήνουν οι νέας γενιάς μπύρες, και οι μπυραρίες και τα taprooms της...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot