spot_img
More

    Το Καλκάνι: Το απέραντο μπλε της θάλασσας με όλους του τους θησαυρούς, στο πιάτο σου.

    Πόσες φορές δεν έχει τύχει να λαχταράς, να γευτείς φρέσκο ψαράκι ή θαλασσινά, μα το ταβερνάκι στην ακροθαλασσιά μοιάζει τόσο μακρινό; Και άλλες που θα θελες να φας ένα ωραίο ψητό ψάρι στο σπίτι, αλλά το καθάρισμα και το φιλετάρισμα δεν είναι στα ατού σου;

    Αν είσαι από τους τυχερούς που κατοικούν στην περιοχή των Ιλισίων και πέριξ, όπου δηλαδή φτάνει το delivery από το Καλκάνι, μόλις έλυσες το πρόβλημά σου! Στην οδό Μιχαλακοπούλου  66, ο κύριος Βασίλης Λιοφάγος με τη σύζυγό του Σοφία , έχουν δημιουργήσει από το 2018 έναν υπέροχο χώρο όπου η ψαροφαγία έχει την τιμητική της, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί μια γευστική γέφυρα που ενώνει κάθε σπιτικό με όλους τους θησαυρούς της θάλασσας.

    Με καταγωγή από τη Νάξο, ο κύριος Βασίλης, στενά συνδεδεμένος με τη θάλασσα, καθημερινά ψάχνει ενδελεχώς και βρίσκει τα καλύτερα ψάρια και θαλασσινά, τόσο από τις κεντρικές ψαραγορές της πόλης, όσο και από ψαράδες των νησιών μας, με τους οποίους διατηρεί δεσμούς εκτίμησης εδώ και 35 χρόνια. Έτσι εξασφαλίζει για κάθε πιάτο ξεχωριστά, φρεσκάδα, γεύση και ποιότητα.

    Οτιδήποτε γευτείς εδώ, πηγαίνει τον όρο ψαροφαγία, ένα επίπεδο παραπάνω, τόσο χάρη στην πολύ καλή ποιότητα των πρώτων υλών, όσο και στον πολύ ξεχωριστό τρόπο μαγειρέματος, που δίνει μια μοντέρνα πινελιά στις παραδοσιακές γεύσεις.

    Η σούπα βελουτέ με μπακαλιάρο και καραβίδες, υπέροχη σε υφή και με σαγηνευτική γεύση, πολύ διαφορετική από κάθε άλλη ψαροσούπα που έχεις δοκιμάσει, το κριθαρότο με καπνιστό καλκάνι, χυλωμένο όπως ακριβώς πρέπει και με άρωμα  που σε παρασύρει, ο μαρινάτος γαύρος με καπνιστή πάπρικα, το χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι και τόσα άλλα, σε κερδίζουν αμέσως, καθώς αντικατοπτρίζουν αγάπη, από τη  στιγμή της επιλογής, μέχρι τη διαδικασία μαγειρέματος.

    Τα ψητά ψάρια στη σχάρα είναι η αδυναμία  των περισσοτέρων από εμάς και στο Καλκάνι θα τα βρεις στην ιδανική τους εκδοχή. Σωστό ψήσιμο, ώστε να διατηρούνται η γεύση, το άρωμα και η υγρασία του ψαριού, με εκπληκτικές γαρνιτούρες που ξεφεύγουν από τα τετριμμένα και το πιο σημαντικό, τα περισσότερα είναι έτοιμα καθαρισμένα και φιλεταρισμένα, ώστε να μην υπάρχει κανένα εμπόδιο προς την υπέρτατη απόλαυση. Φιλέτο σαρδέλας, πλούσιο σε ασβέστιο, ψητή ολόκληρη τσιπούρα με λάχανο, ραπανάκι, κρεμμύδι, καρότο, πιπεριές και κολοκύθι ή το εκπληκτικό λαυράκι φιλέτο με κάπαρη πατάτα, ελιές και ντοματίνια, συνδυάζουν  αρμονικά την υγιεινή διατροφή με την τέλεια γεύση! 

    Όπως γνωρίζουμε, κατανάλωση ψαριών και θαλασσινών, είναι απαραίτητη για μια ισορροπημένη διατροφή, καθώς περιέχουν βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, πολύτιμα για την υγεία και ευεξία μας, με βασικότερο χαρακτηριστικό τους την υψηλή περιεκτικότητα σε Ω3 λιπαρά. Πέραν όμως της θρεπτικής τους αξίας, πρόκειται για μια νοστιμότατη τροφή που όλοι θα θέλαμε να εντάξουμε με μεγαλύτερη συχνότητα στα γεύματά μας! Το Καλκάνι είναι ο παράδεισος της ψαροφαγίας  με πιάτα που εκφράζουν αγάπη για τη θάλασσα, μεράκι για τη μαγειρική και σεβασμό για τον πελάτη!

    Το Καλκάνι
    Μιχαλακοπούλου 68, Ιλίσια, τηλ. 2107777733
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Κολωνάκι: Η all-time αγαπημένη, trendsetter συνοικία της Αθήνας & οι hot διευθύνσεις της

    Το Κολωνάκι ήταν και παραμένει κλασικό. Πέρα από τη μεγάλη ιστορία του, σήμερα είναι μία από τις γειτονιές της...

    Tα καλύτερα ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα για γλυκές, αριστουργηματικές δημιουργίες

    Το κλασικό γλυκό, εκείνο που μυρίζει σαν φοντανιέρα, σαν τις ονομαστικές εορτές της μαμάς που φώτιζαν το σαλόνι, σαν...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot