spot_img
More

    Mr.Dim: Ο κύριος που έγινε η νέα τάση στο dining out της Γλυφάδας

    Το εστιατόριο Mr.Dim πρωτοσυστήθηκε στο Αθηναϊκό κοινό το 2016 στη Νέα Σμύρνη, μυώντας μας με την προσωπική του υπογραφή στην αυθεντική ασιατική κουζίνα και τις νοστιμιές της και αποτελεί από τα πολύ χαρακτηριστικά success stories που λατρεύουμε να αναδεικνύουμε.

    Όταν ο Γιώργος Φωτόπουλος και η σύζυγός του Νάταλι, ξεκίνησαν το εγχείρημα, είχαν στο νου τους τη δημιουργία ενός χώρου άνετου, με γεύσεις και τιμές προσιτές, όπου η ασιατική κουζίνα έχει την τιμητική της, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς αλλά με πολλή έμπνευση, συνδυασμούς και επιρροές από τις όλο μυστήριο γαστριμαργικές προσεγγίσεις της Κίνας, της Ινδονησίας, της Ταϊλάνδης και της Ιαπωνίας, που όμως παρόλα αυτά τα εξωτικά στοιχεία παραμένει, ένα mix & match γεύσεων, βατό για τον μέσο Έλληνα. Βάζοντας λοιπόν όλη τους την καλή ενέργεια και σίγουρα πολλή δουλειά κατάφεραν το Mr.Dim να γίνει πόλος έλξης σε τέτοιο βαθμό που στη συνέχεια ακολούθησε και νέο κατάστημα στην Αθήνα, αυτή τη φορά στη Γλυφάδα, αφού ο κύριος όγκος του φανατικού κοινού, φαίνεται πως είναι τα Νότια Προάστια.

    Το κατάστημα στην Γλυφάδα έχει τον δικό του χαρακτήρα. Εμφανώς μεγαλύτερο από το πρωτότοκο αδερφάκι του στη Νέα Σμύρνη, θα έλεγες πως είναι ένας χώρος χαλάρωσης, καθώς κινείται σε μινιμαλιστικό στυλ με πολλά φυσικά στοιχεία, διατηρώντας μια comfort διάθεση. Μπορείς να απολαύσεις το γεύμα σου στον πολύ όμορφα διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο, ενώ η ανοιχτή κουζίνα στη σάλα, σου δίνει την ευκαιρία να θαυμάσεις τον sushi expert να ετοιμάζει με χειρουργικές κινήσεις και απόλυτη προσήλωση στην ιαπωνική παράδοση, τα εδέσματα που πρόκειται να γευτείς.

    Όπως και ο χώρος, έτσι και το μενού εδώ είναι εμπλουτισμένο με περισσότερες επιλογές σε όλα τα είδη. Ειδικά στο sushi θα βρεις μια τεράστια και ιδιαίτερη ποικιλία από 13 διαφορετικά signature inside out rolls, κάθε ένα με το ιδιαίτερο παιχνίδι γεύσεων και υλικών, όπως για παράδειγμα το Kabuki samba, με γαρίδες tempura, αβοκάντο κι από πάνω τόνο, σχοινόπρασο και spicy mayo και το Tataki με τσιπούρα, φρέσκο κρεμμύδι κι από πάνω τσιπούρα, crispy onion, spicy mayo και unagi sauce.

    Έξι διαφορετικά είδη Nigiri, με σολομό, τόνο, τσιπούρα, λαβράκι, χέλι και γαρίδα, λαχταριστά ξαπλωμένα πάνω σε τέλεια μαγειρεμένο ρύζι, κερδίζουν ακόμα και τους πιο επιφυλακτικούς, ενώ τα Sashimi του Mr.Dim θα σε πείσουν να κάνεις την υπέρβαση αν ως τώρα δίσταζες να δοκιμάσεις έτσι το ψάρι και να γευτείς κάτι διαφορετικό.

    Πέραν από τα Uramaki και τα κλασσικά maki rolls που εδώ θα τα γευτείς στην ιδανική τους εκτέλεση, υπάρχει και πραγματικά πρωτότυπο sushi burrito, τυλιγμένο με φύκι. Με sushi rice, γαρίδα tempura, avocado, καρότο, αγγούρι, cream cheese και unagi sauce, που πάει την γευστική σου εμπειρία ένα βήμα παραπέρα.

    Mr. Dim 
    Δημ. Γούναρη 136, Γλυφάδα, τηλ. 2109619400
    Κράτητος 9 & Ευρυδάμαντος 59, Νέα Σμύρνη, τηλ. 2109356041 
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Χριστούγεννα στην Αθήνα: Η απόλυτη wish list

    Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή της αγάπης, μέρες και νύχτες φωτεινές, ζεστασιά γύρω από τραπέζια πλούσια, γιορτινά. Γέλια, τραγούδια,...

    Οι 15 λόγοι που η δυτική πλευρά της Αθήνας θα κρατάει πάντα τα σκήπτρα της τέλειας εξόδου!

    Το Περιστέρι, το Αιγάλεω, η Πετρούπολη, το Χαϊδάρι έχουν τον δικό τους κώδικα στη διασκέδαση. Εδώ ο κόσμος δεν...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot