spot_img
More

    Shisan Sushi Bar: Καταρρίπτοντας τα στερεότυπα

    Πάντα βοηθάνε τα στερεότυπα. Λογικά και παράλογα. Ακόμα και στη χώρα τη δικιά μας, της κάποιας υπερβολής. Για το sushi έχουν ακουστεί διάφορα. Ακριβό, εξωτικό, too minimal για να χορτάσεις, ωμό, και άλλα πολλά. Μέχρι που ο χρόνος, τα νέα επιχειρηματικά εγχειρήματα που το «δημοκρατικοποίησαν» και η εξοικείωσή μαζί του το εκτόξευσε στην κορυφή των προτιμήσεών μας. Το sushi έχει πια έχει πια γίνει κομμάτι της καθημερινότητάς μας και το μόνο στερεότυπο που ισχύει είναι το sushi ότι δεν είναι απλά μαγειρική, είναι μια τελετουργία. Κάθε κομματάκι ρύζι συμπυκνώνει μια φιλοσοφία αιώνων και ένα από τα μαγαζιά στα οποία οφείλουμε την τόσο ευχάριστη γευστική γνωριμία μας μαζί του τα τελευταία χρόνια είναι το Shisan Sushi Bar.

    Όταν το 2015 το πρώτο Shisan άνοιξε στον Χολαργό, η φήμη του διαδόθηκε σαν έκτακτο δελτίο στους απανταχού λάτρεις του αγαπημένου μας ιαπωνικού εδέσματος. Κι αυτό, γιατί από την πρώτη στιγμή (κι από την πρώτη μπουκιά) έγινε σαφές ότι στις παρυφές της Μεσογείων «ρόλαρε» κάτι πολύ καλό – τόσο στην ποιότητα, στη γεύση, στην φαντασία αλλά και την τιμή. Ένα μοναδικό πάντρεμα μιας παράδοσης που ξεκινάει στο βάθος των αιώνων από την περίοδο Yayoi (την δυτική εποχή του Χαλκού) μέχρι το σήμερα – τις διεθνείς γαστρονομικές επιρροές, τις fusion δημιουργίες με εκλεπτυσμένες τεχνικές και τους ευφάνταστους συνδυασμούς – συνθήκες που όλες ισχύουν στο Shisan. 

    Ήταν λοιπόν φυσικό επακόλουθο, το ένα εστιατόριο να γίνουν 5 συνολικά Shisan Sushi Bars συνεχίζοντας να μας μαγεύουν με τις προτάσεις τους με τον πιο απολαυστικό τρόπο – χωρίς σε κανένα στάδιο της επέκτασής τους να ρίξουν την ποιότητα που τα καθιέρωσε ή να ανεβάσουν τιμές.

    Σε κάθε Shisan Sushi Bar οι έμπειρες ομάδες των sushi chefs μετουσιώνουν τους φρέσκους θησαυρούς της θάλασσας σε προτάσεις που ενθουσιάζουν – άλλες φορές για τις εκρηκτικές χειροποίητες sauce, άλλες για την εκτέλεση, άλλες για τους συνδυασμούς – πάντα για την γεύση. Τα makis, τα nigiris, τα sashimi και τα rolls τους περιέχουν ρύζι ιδανικά βρασμένο, ιδανικά ανακατεμένο με το ξύδι, ιδανικά τυλιγμένο με φύκι nori, με απόλυτη μαεστρία. Ένα πάρτι στο στόμα! 

    Από ψάρι συναντάμε φιλέτο σολομού, λαβράκι, τόνο, χέλι. Κυρίαρχα λαχανικά είναι το αβοκάντο, το σχοινόπρασο, το αγγούρι, το καρότο, που δεσπόζουν σε πολλά signature rolls (τα λεγόμενα και «τυλιχτά»). Το ομώνυμο Shisan Roll για παράδειγμα αποτελείται από σολομό μαριναρισμένο, τηγανητή γαρίδα, σχοινόπρασο και shisan sauce και είναι μια αποκάλυψη, το «υπερπαραγωγή» Spicy Tuna περιλαμβάνει τόνο, surimi καβουριού, αγγούρι, spicy mayo, σχοινόπρασο, crispy onions και γλάσο καραμέλας και παιχνιδίζει υπέροχα στον ουρανίσκο. Πολύ φαΐ. Κλασικές γεύσεις τα Tempura Rolls με τηγανητή γαρίδα και τυρί Philadelphia, όπως και τα διαχρονικά αγαπημένα μας California, με surimi καβουριού, αβοκάντο και αυγά χελιδονόψαρου. Τα τηγανητά rolls είναι κατηγορία από μόνα τους και εξαιρετική επιλογή για όσους πρωτομυούνται στο sushi, αφού είναι ζεστά και πιο «οικεία» (πέραν από πεντανόστιμα!) Όλα συνοδεύονται με την ανάλογη σόγια σος αφού οι Ιάπωνες είναι λάτρεις του βουτήματος.

    Η ποικιλία στις υφές, τα χρώματα και τις ιδέες αντικατοπτρίζεται και στις σαλάτες των Shisan, με επιλογές όπως η αναζωογονητική Crab Salad, με surimi καβουριού και sweet chilly mayo dressing ή η Sashimi Salad, με φιλετάκια τόνου και shisan dressing. Στο παλμαρέ τους θα βρεις δροσερά tartare και carpaccio, λεπτοδουλεμένα, με βελούδινη υφή, καλά μπαλαντζαρισμένα μυρωδικά και sauce, ολόφρεσκα σαν την πρώτη μέρα της άνοιξης! Συντονίσου στα social media και το website τους για τις γενναίες προσφορές τους καθημερινά (Πέμπτη & Κυριακή 3 πιάτα από τον κατάλογο με μόλις 12 ευρώ, Τετάρτες 4 πιάτα & 2 ποτά της επιλογής σου με 19 ευρώ), επισκέψου τους κάθε Κυριακή για τον μπουφέ στα 18 ευρώ (σύντομα και πάλι κοντά μας) και ενημερώσου για τα happy hours με combos και boxes για να απολαμβάνεις τα καλούδια τους πάντα και παντού. 

    Ποιος είπε ότι το sushi δεν είναι για όλους; 

    Shisan Sushi Bar
    Λεωφ. Μεσογείων 204, Χολαργός, τηλ. 2106510011
    Καλαμιώτου 25, Ψυρρή, τηλ. 2103231230
    28ης Οκτωβρίου 44, Αργυρούπολη, τηλ. 2114110077
    Αιμ. Βεάκη 36, Περιστέρι, τηλ. 2105757880
    Πλ. Παγκόσμιας Ειρήνης 4, Κορυδαλλός, τηλ. 2104949584
    www.shisan.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Αιγάλεω: Η δυτική όχθη της Αθήνας ψιθυρίζει ιστορίες αυθεντικής διασκέδασης

    Χιλιοτραγουδισμένο, από τη Mοσχολιού ως τους LocoMondo, με ιστορία που κρατάει από την αρχαιότητα, το Αιγάλεω είναι από αυτές...

    Που θα φας το καλύτερο ψάρι στην Αθήνα

    Τα θαλασσινά είναι εθνικός μας θησαυρός κι ένα είδος φαγητού, του οποίου τα διατροφικά οφέλη αναρίθμητα. Από τις πιο...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot