spot_img
More

    Μαρκάκης: Ένα εστιατόριο που μυρίζει καλοκαίρι, στο Πίσω Λιβάδι της Πάρου

    Γαλάζιες αναμνήσεις με την ασύγκριτη σμαραγδένια θέα του γραφικού λιμανιού του Πίσω Λιβαδιού, γεύσεις γνώριμες σαν αγκαλιά, που πειράζονται τόσο-όσο για να αναδείξουν την κορυφαία τοπική ύλη, πιάτα που φοράνε τα καλά τους για να υποδεχτούν τον κάθε επισκέπτη στο όραμα της chef Μαρίας Σομπόνη, εμπνεύστριας και δημιουργού αυτού του υπέροχου Παριανού μεζεδοπωλείου, που μετουσιώνει μια πορεία δεκαετιών σε μικρά γευστικά διαμαντάκια που θα ενθουσιάσουν και τον πιο απαιτητικό. 

    Ο Μαρκάκης στο πέρασμα των χρόνων έχει γίνει κάτι σαν ορόσημο στην γαστρονομική εικόνα του νησιού. Κι αυτό, γιατί ήταν από τα πρώτα μαγαζιά που χειραφετήθηκε από τις φολκλορικές εξτραβαγκάνζες του παρελθόντος και προσηλώθηκε στον πραγματικό θησαυρό της ελληνικής κουζίνας, την εντοπιότητα και το αλάθητο ελληνικό μαγειρικό κριτήριο, με άγγιγμα γυναικείο που αναδύεται μέσα από χίλιες μικρές λεπτομέρειες.

    Το περιβάλλον του μια σύμβαση με το παντοτινό ελληνικό καλοκαίρι, τραπεζάκια στρωμένα κατά μήκος του μώλου, φινετσάτα σερβίτσια, ένα ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα. Ακριβώς όλα αυτά που χρειάζεσαι για να αποσυμπιεστείς στο ταξίδι σου, με ιδιαίτερες γεύσεις και κυκλαδίτικα αρώματα από τη θάλασσα και τον κάμπο της Πάρου. 

    Στο δια ταύτα, ο επισκέπτης – που εδώ θα αισθανθεί σαν καλεσμένος σε Κυριακάτικο νησιώτικο τραπέζι – θα ανακαλύψει μύδια αχνιστά με Παριανό κρασί, σκόρδο και άνηθο, το παραδοσιακό Παριανό λιαστό σκουμπρί  «γούνα» στη σχάρα, τοπικά σκαλτσούνια με αρωματικά βότανα, σπανάκι, φρέσκο κρεμμύδι και ρύζι, πληθωρικά ζυμαρικά θαλασσινών, φιλέτα ψαριών στη σχάρα, αλλά και αρνίσιο κότσι, σιγοψημένο στο φούρνο με πετιμέζι από ρόδι, σκόρδο, κρασί και θυμάρι (μια αποκάλυψη!) και τοματένιο απολαυστικό σαγανάκι με φέτα ΠΟΠ. 

    Στεριά και θάλασσα σε μια εμπειρία των 5 αισθήσεων

    Το μενού πλαισιώνεται από μια εξαιρετική λίστα ούζων και ελληνικών αποσταγμάτων αλλά και ετικέτες σε κρασιά ελληνικού αμπελώνα, για την απόλυτη καλοκαιρινή απόλαυση, που μόνο δέος και έκσταση είναι οι λέξεις που θα μπορούσαν να την περιγράψουν!

    Μαρκάκης Restaurant
    Πίσω Λιβάδι, Πάρος, τηλ. 2284042177
    www.markakisrestaurant.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Sandos Vs Bao Buns : Δύο λαχταριστές τάσεις που ήρθαν για να μείνουν (και που θα τα βρεις)

    Έρεβος και αρώματα Άπω Ανατολής, καντούνια με υπαίθριες καντίνες, το ρεπερτόριο της ασιατικής κουζίνας είναι ποικίλο, πεντανόστιμο, μυστηριώδες και...

    Κολωνάκι: Η all-time αγαπημένη, trendsetter συνοικία της Αθήνας & οι hot διευθύνσεις της

    Το Κολωνάκι ήταν και παραμένει κλασικό. Πέρα από τη μεγάλη ιστορία του, σήμερα είναι μία από τις γειτονιές της...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot