spot_img
More

    Tο ουζερί του Μήτσου: Γεύσεις αγαπημένες και καλή παρέα στο διασημότερο ουζερί του Χαλανδρίου

    Η κεντρική πλατεία του Χαλανδρίου αποτελεί σημείο ορόσημο και αγαπημένο μέρος συνάντησης από παλαιοτάτων χρόνων. Κάπου εκεί, στο νούμερο 8, υπάρχει το ουζερί του Μήτσου που κρύβει μέσα του όλη την ιστορία της περιοχής, καθώς βρίσκεται ως σταθερή αξία στο ίδιο σημείο από το 1950. Ένα ζεστό μαγαζί, κληρονομιά μιας παλιότερης γενιάς, με απλές καθημερινές συνήθειες που πλέον οι νεότερες τις αναζητάνε.

    Το ουζερί του Μήτσου καταφέρνει χωρίς φλυαρίες να αποτελεί στέκι για ένα μεγάλο αριθμό κόσμου που λατρεύει την παραδοσιακή ατμόσφαιρα των ουζερί, εκεί που οι παρέες αναβιώνουν διαχρονικές συνήθειες μέσα από απλές γεύσεις και φιλική ατμόσφαιρα. Μαρμάρινα τραπεζάκια, τοίχοι ντυμένοι με κάδρα, που διηγούνται την ιστορία του αλλά και τραπεζάκια έξω που ατενίζουν την πλατεία.

    Την ίδια φρεσκάδα θα βρεις και στην ομολογουμένως παραδοσιακή κουζίνα του. Το ουζερί του Μήτσου προσφέρει κυρίως φρέσκο ψαράκι που θα λατρέψεις καθώς είναι ευρέως γνωστό πως το τηγάνισμα εδώ, είναι το καλύτερο και το ελαφρύτερο. Κουτσομούρες, γαύρος, γαριδάκι και μπακαλιαράκια αμέσως σε τραβούν από τη μύτη, με τη φρεσκάδα τους να απλώνεται λαχταριστή στα τραπεζάκια, ενώ δροσερές σαλάτες έρχονται να συμπληρώσουν αρμονικά αυτό το γευστικό παζλ που τιμά την ελληνική κουζίνα.

    Αγαπημένα πιάτα για κάθε πιστό φίλο και θαμώνα του Μήτσου είναι η κοκκινιστή, πικάντική σουπιά, ξεχωριστή σε γεύση και άρωμα, και η ζουμερή σαρδέλα, αλλά και το φιλεταρισμένο λαβράκι, ψητά στο φούρνο, νοστιμότατα, πανάλαφρα και υγιεινά.

    Σημαντικό κεφάλαιο στον κατάλογο, αποτελούν οι χειροποίητες αλοιφές που παρασκευάζονται με μαεστρία στην κουζίνα του. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις την γνήσια μελιτζανοσαλάτα, που καπνίζεται εδώ με τον παραδοσιακό τρόπο. Ο καλύτερος μεζές για το τσίπουρο και το ούζο, παραδοσιακά θεωρούνται τα αλίπαστα. Εδώ θα βρεις και τα δύο σε μεγάλη ποικιλία, ώστε να κάνεις τους απόλυτους γευστικούς συνδυασμούς σύμφωνα με τα γούστα σου.

    Το ουζερί του Μήτσου έχει βρει τη συνταγή της επιτυχίας και όταν συμβαίνει αυτό τα πολλά λόγια είναι περιττά. Ένα πραγματικά φιλόξενο περιβάλλον, μια πολύ τίμια κουζίνα που τιμά την ομορφιά της απλότητας και αυτή η ξεχωριστή ατμόσφαιρα που δημιουργείται από τον κόσμο καθημερινά, είναι αυτά τα συστατικά που κερδίζουν το στοίχημα και σίγουρα θα κερδίσουν και εσένα.

    Tο ουζερί του Μήτσου
    Πλατεία Ελευθερωτών 8, Χαλάνδρι, τηλ. 2106840229
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Παγωμένη απόλαυση: Οι καλύτερες τζελατερίες της Αθήνας

    Παλιά από το 1686, ο Σισιλιάνος Francesco Procopio dei Coltelli άνοιξε το πρώτο καφέ στο Παρίσι, το Le Procope....

    Νέα Ιωνία: Μια γειτονιά που ξέρει ακόμα να ζει

    Η συνοικία της Νέας Ιωνίας ιδρύθηκε το 1923 μετά την Μικρασιατική καταστροφή. Ως ημέρα ίδρυσης της θεωρείται η Κυριακή...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot