spot_img
More

    Το Αυγό του Κόκκορα: Η Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, πίσω από ένα ιστορικό όνομα

    Το Μεταξουργείο είναι από εκείνες τις γειτονιές που διατηρούν ακόμα το αυθεντικό άρωμα της ρομαντικής Αθήνας. Γειτονιές και κτήρια, που διηγούνται ιστορίες μιας εποχής περασμένης, μα πάντα αγαπημένης. Η πλατεία Αυδή, αποτελεί ίσως τον επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην περιοχή, όχι μόνο για την ομορφιά της και τα τραπεζάκια των καταστημάτων που φιλοξενεί, αλλά κυρίως γιατί το παμπάλαιο πέτρινο κτήριο στη γωνία Μυλλέρου και Λεωνιδίου 46, κρύβει ιστορίες του παρελθόντος που δεν μπορείς να αντισταθείς και να μην ανακαλύψεις.

    Ένα κτήριο  με ιδιαίτερη ιστορία, λειτούργησε σαν οινομαγειρείο από το 1933. Τότε που οι μερακλήδες Αθηναίοι ερχόταν εδώ για να γευτούν τους μεζέδες και το κρασί του ταβερνείου και να τραγουδήσουν τις καντάδες τους. Το 2009, το κτήριο έμελλε να στεγάσει ένα ιστορικό όνομα στο χώρο της εστίασης, το Αυγό του Κόκκορα, το οποίο ξεκίνησε την ιδιαίτερη πορεία του το 1982 αφήνοντας το στίγμα του με τον πιο  ενδιαφέροντα τρόπο. Σε μια εποχή που όλα τα καταστήματα υποχρεωτικά έκλειναν στις 2.00 το βράδυ, εξαιτίας του νόμου περί εξοικονόμησης ενέργειας, ο ιδιοκτήτης Νίκος Γρέβιας είχε την ιδέα να τοποθετήσει κεράκια στο χώρο και έτσι υπερπηδώντας το εμπόδιο αυτό, άνοιξε τον δρόμο στο να παραμένει η εστίαση ανοιχτή και μετά τις δυο.

    Από τότε και ως σήμερα, το Αυγό του Κοκκορα έχει δημιουργήσει ένα αναγνωρίσιμο όνομα και βέβαια ένα πιστό κοινό χάρη στην εξαιρετική κουζίνα με συνταγές που παραμένουν σταθερές αξίες όλα αυτά τα χρόνια.

    Η Ελληνική κουζίνα στα καλύτερά της, με γεύσεις που τιμούν  την παράδοση και φέρνουν στο τραπέζι σου το γνώριμο  άρωμα από πιάτα της χώρας μας που όλοι λατρεύουμε να γευόμαστε καθώς ξυπνούν αναμνήσεις από σπιτική θαλπωρή. Τα πάντα φτιάχνονται από το Α ως Ω στην κουζίνα, έτσι ώστε κάθε λεπτομέρεια να κουμπώνει άρτια γευστικά στο πιάτο και να σου χαρίζεται έτσι η απόλυτη εμπειρία.

    Μαγειρευτά όπως το πικάντικο μοσχαράκι, το τσιγαριστό αρνάκι γάλακτος ή τα ρολά κοτόπουλο με μπέικον και πατάτες, τρυφερά και καλοψημένα, αναδύουν τα βότανα και τα μπαχαρικά και σε προσκαλούν να κλείσεις τα μάτια και να αντιληφθείς όλες τις μυρωδιές που συνδυάζονται μαγικά, πριν δοκιμάσεις. 

    Το πιο γνωστό πιάτο στον κατάλογο, είναι βεβαίως το Αυγό του Κόκκορα. Πρόκειται κοτόπουλο με μπέικον και τέσσερα τυριά που λιώνουν προκλητικά μπροστά στα έκθαμβα μάτια σου και συνοδεύεται με ψητά λαχανικά και πατάτες, σε έναν συνδυασμό που κερδίζει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς, ενώ το ριζότο με γαρίδες, άρτια εκτελεσμένο ως προς το χύλωμα, σκορπάει το άρωμα της θάλασσας ταξιδεύοντας σε στο απέραντο γαλάζιο της νοστιμιάς.

    Το καλό παραδοσιακό φαγητό, πρέπει να συνοδεύεται και με καλό ποτό. Η γαστρονομική μας παράδοση τιμά πολύ το χύμα κρασί  και έτσι στο Αυγό του Κόκκορα θα βρεις γλυκόπιοτα χύμα ροζέ, ημίγλυκο, κόκκινο και λευκό αλλά και πολύ ενδιαφέροντα εμφιαλωμένα ελληνικά κρασιά, τσίπουρα, ούζα και μπύρες, ώστε να κάνεις το ιδανικό γευστικό «ζευγάρωμα» με το φαγητό σου.

    Το Αυγό του Κόκκορα αποτελεί  ένα τρανταχτό παράδειγμα της αυθεντικότητας που αντέχει στο χρόνο και αγκαλιάζεται πάντα με αγάπη από ένα ετερόκλητο πλήθος ανθρώπων. Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθείς στην πλατεία Αυδή και να μη δεις τα όμορφα τραπέζια του γεμάτα με παρέες νέων, οικογένειες ή επαγγελματίες που κανονίζουν εκεί τις συναντήσεις τους. Αν ακόμα ψάχνεις το επόμενο γευστικό σου καταφύγιο, ήρθε η ώρα να επισκεφτείς το Αυγό του Κόκκορα!

    Το Αυγό του Κόκκορα
    Λεωνίδου 41, Μεταξουργείο, τηλ. 2177050103
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Τα αγαπημένα μας μεζεδοπωλεία για καλό φαγητό και αξέχαστες κατανύξεις

    Υπάρχει μια μαγεία στα μεζεδοπωλεία. Λίγο το ελληνικό μας ταμπεραμέντο, λίγο το καλό φαΐ που μοιράζεται και ενισχύει τις...

    Tα καλύτερα ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα για γλυκές, αριστουργηματικές δημιουργίες

    Το κλασικό γλυκό, εκείνο που μυρίζει σαν φοντανιέρα, σαν τις ονομαστικές εορτές της μαμάς που φώτιζαν το σαλόνι, σαν...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot