spot_img
More

    Penny Lane Comfort Food: Απογειωμένες all day προτάσεις, σε brunch, φαγητό και μπάρα, στο Χαλάνδρι

    Στο απόγειο της δόξας των Beatles – το 1966 – ο Paul McCartney γράφει με τον John Lennon ένα τραγούδι εμπνευσμένο από τα παιδικά τους χρόνια και την καθημερινότητα στην εμβληματική οδό του Liverpool, Penny Lane, με ήχους και μουσική δομή που τους σφυριλατούν – σύμφωνα με τους κριτικούς – μια θέση στο πάνθεον των πρωτοπόρων της ροκ. Μισό αιώνα αργότερα, στο Χαλάνδρι, ανοίγει τις πόρτες του ένα all day στέκι, εμπνευσμένο από ταξίδια, γεύσεις, ιδέες και μουσικές, που μέλλει να μας αποπλανήσει με τις πιο όμορφες προτάσεις στο πιάτο, στο ποτήρι και στα ηχεία. Ο λόγος για το Penny Lane Comfort Food, στον πεζόδρομο της Θουκυδίδου – που επίσης έχει κερδίσει επάξια μια θέση στους κορυφαίους, στο μέτωπο μιας ολοκληρωμένης και άρτιας all day εξόδου στην πόλη. 

    Μέσα από μια conceptual προσέγγιση όπου το κλασικό συνοδοιπορεί με την καινοτομία και μαζί γεννούν την απόλυτη θαλπωρή, το Penny Lane φροντίζει τους επισκέπτες του με comfort food προτάσεις, πιάτα δηλαδή που κανακεύουν τον ουρανίσκο και που μας κάνουν να αισθανόμαστε όμορφα κάθε φορά που τα απολαμβάνουμε, με αφετηρία την ποιοτική πρώτη ύλη και τρόπους μαγειρέματος που την αναδεικνύουν. 

    Κι όλα αυτά, σ’έναν χώρο διαμορφωμένο κατά τις διεθνείς επιταγές, που εκτοξεύει το μυαλό και το πνεύμα σου σε κάποια foodie γειτονιά του Soho ή του Borough, αποσυμπιέζοντάς σε πλήρως, χωρίς δεύτερη σκέψη και χωρίς κανένα δισταγμό. Οι γήινοι χρωματικοί τόνοι κι όλα εκείνα τα οπτικά προτερήματα που περιμένεις σε συνδυασμό με την απ’άκρη-σ’ακρη μπάρα του – η οποία λειτουργεί και σαν ανοιχτή κουζίνα στην απόλυτη διαφάνεια μπροστά σου – δημιουργούν μια αίσθηση ανθρώπινης γλύκας και μια διάχυτη αύρα χαλαρότητας.

    Τα πρωινά νοστιμεύουν με καλοψημένο specialty καφέ που προέρχεται από την εταιρία Daydream Coffee Roasters (που ανήκει στους ιδιοκτήτες, Δημοσθένη και Γιάννη Γεωργίου), αυγά σε διάφορες εκδοχές, αλλά και elevated πιάτα όπως τα Steak n’Eggs που αποτελούνται από inside skirt Black Angus με σπαράγγια, αυγά και τηγανητές πατάτες που αγκαλιάζονται από σάλτσα βουτύρου αρωματισμένη με pesto μυρωδικών ή τα αγαπημένα μας Penny’s Benedict με αέρινο, φρεσκοψημένο κρουασάν βουτύρου με καπνιστό fouantre, bacon, 2 αυγά poached παρασκευασμένα στην εντέλεια και βελούδινη, homemade σάλτσα hollandaise. 

    Ο κατάλογός του προσφέρει τον γαστρονομικό γύρο του κόσμου σε ένα τραπέζι, με κολασμένα bao buns, tacos και quesadillas, ναπολιτάνικες πίτσες με απολαυστική ντοματάδα San Marzano, καθηλωτικά burgers όπως το Katsu Chicken Sando Burger, που εμπνέεται από τα καντούνια της Ασίας και αγκαλιάζει στα χειροποίητα brioche buns του κοτόπουλο πανέ, κινέζικο λάχανο, πίκλες από ginger, flakes αγγουριού, tonkatsu ketchup και mustard sauce, ή το Honey Pepper Burger με ζουμερό μοσχαρίσιο μπιφτέκι, honey pepper sauce, jalapenos και sour cream από γιαούρτι, κρεμώδες τυρί και lime. 

    Οι εκπλήξεις δεν τελειώνουν εδώ, αφού όλα τα παραπάνω μπορείς να τα συνδυάσεις με αναζωογονητικά signature cocktails όπως το εκρηκτικό Clementine Smash, με gin, πουρέ από μανταρίνι, σιρόπι ζάχαρης και βασιλικό ή το άψογο Bloody Penny με tequila Blanco, lime, αγαύη, ντομάτα και jalapeno sauce, όπως και με κρασιά ελληνικού αμπελώνα και μπύρες από μικροζυθοποίες.

    Πρωταγωνιστής στο μαγαζί διαχρονικά είναι το grill, κάτι που αντικατοπτρίζεται και στον κατάλογο των «κυρίως». Συγκλονιστικό το Rib Eye από Black Angus 300gr με γλυκοπατάτες τηγανητές και αρωματικό βούτυρο, θριαμβεύει μέσα από το σωστό, τόσο-όσο ψήσιμο και τους ζουμερούς χυμούς του, τα χοιρινά spare ribs 500gr ψημένα για 8 ώρες σε korean BBQ με πατάτες τηγανητές και δροσερή coleslaw και το Detox Chicken Bowl, με τρυφερό φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο με φυστίκι Αιγίνης, μπρόκολο, γλυκοπατάτα, φρέσκα λαχανικά και σάλτσα από κουρκουμά. 

    Όλες αυτές τις γεύσεις «ξεκλειδώνει» μέσα από την εμπειρία και την βαθειά γνώση του ο χαρισματικός chef Δημήτρης Μιχαλόπουλος, που συνεχίζει επάξια το legacy του προκατόχου του, χαρίζοντας απλόχερα μια γαστρονομική εμπειρία που δεν κοστίζει ακριβά, με τη θεία ικανότητα να ξυπνά (ή να δημιουργεί) μνήμες και να πυροδοτεί γευστικές εκρήξεις στον ουρανίσκο σου, χωρίς φλυαρία και με απλότητα. Αυτό είναι το Penny Lane, μια αδιαπραγμάτευτη σταθερά ικανοποίησης για την οποία αξίζει να απαρνηθείς (έστω για λίγο) τη γειτονιά σου. 

    Penny Lane Comfort Food 
    Θουκυδίδου 10, Χαλάνδρι, τηλ 2106800217
    pennylane.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Καλλιθέα: Η πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της Αθήνας είναι γεμάτη (κρυμμένους) θησαυρούς

    Η Καλλιθέα αποτελεί ένα από τα πολλά προάστια της Αθήνας, το οποίο βρίσκεται νότια των Αθηνών. Ως δήμος ανήκει...

    Η Κυψέλη είναι cool: 10 μέρη για να την απολαύσεις στο έπακρο

    Περισσότερο από άλλες περιοχές στην Αθήνα, η Κυψέλη δείχνει να κερδίζει - έστω αργά κι επίπονα - το στοίχημα...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot