spot_img
More

    ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ: Το εθνικό μας έδεσμα, στην gourmet του διάσταση

    Στην πυραμίδα των διατροφικών συνηθειών του μέσου Eλληνα, το σουβλάκι καταλαμβάνει την κορυφή, ως ένα νόστιμο έδεσμα που εγγυάται τον κορεσμό της πείνας, αλλά και την ικανοποίηση της γεύσης. Oπως σε κάθε άλλη τέτοια περίπτωση, έτσι και για τα σουβλάκια, ο χρόνος και ο ανταγωνισμός, έφεραν μια ραγδαία εξέλιξη στο είδος, τόσο με την εξέλιξη της παράδοσης, όσο και με την εισαγωγή νέων ειδών. 

    Χαρακτηριστικό παράδειγμα, «Το Ελληνικό Σουβλάκι» στο Μαρούσι, που έχει καταφέρει να εδραιώσει μια δυνατή παρουσία κι ένα φανατικό κοινό που συνέχεια διευρύνεται, σερβίροντας νοστιμιές του είδους, αναδεικνύοντας την παράδοση αλλά και εισάγοντας την έννοια gourmet στην αγαπημένη μας συνήθεια. Οι δημιουργοί του χώρου, με καταγωγή από την Πόλη και την Κέρκυρα, έχοντας στο αίμα τους τη βαθιά γνώση της γεύσης, ταξίδεψαν, έψαξαν σε βάθος και συνδυάζοντας αρμονικά την παράδοση με την καινοτομία, προσφέρουν το ιδανικό σουβλάκι σε όλο το φάσμα της εξέλιξής του. 

    Ένας μικρός αλλά χαριτωμένος χώρος, με τραπεζάκια έξω, περικλείει μέσα του έναν μεγάλο κατάλογο από νοστιμιές που έχουν ως κοινές συνισταμένες την υψηλή ποιότητα και τη σωστή διαχείριση στις πρώτες ύλες, ώστε αυτό που τρως να είναι ξεχωριστό σε γεύση και παράλληλα διατροφικά ωφέλιμο.

    Σουβλάκια με κεμπάπ, Πολίτικες συνταγές όπως λαχματζούν, ιτσλί κιοφτέ, πίτα Καισάρειας, μπουρέκια με σουτζούκι, με την απόλυτα αντιπροσωπευτική γεύση και υφή τους, βασισμένα στις αυθεντικές σπιτικές συνταγές, όπου η καλή πρώτη ύλη δεν υπαγορεύει την υπέρμετρη χρήση μπαχαρικών, αλλά την ισορροπημένη συνύπαρξη τους, δίνοντας το αποτύπωμα μιας χαρακτηριστικής και ιστορικής μαγειρικής παράδοσης που αποτελεί άλλωστε μέρος της κληρονομιάς για το Ελληνικό Σουβλάκι. 

    Πέρα από τη συνέχιση της γαστρονομικής παράδοσης, με χειροποίητα σουβλάκια, χοιρινά, και κοτόπουλο, γύρο, κοντοσούβλι και κοκορέτσι, εξίσου σημαντική είναι η εξέλιξη κι εδώ έχουν αφιερωθεί στην τελειοποίηση και αναβάθμιση του όρου σουβλάκι, από ένα street food είδος, σε gourmet επιλογή, έστω και αν πρόκειται για ένα εύκολο και γρήγορο γεύμα. Σουβλάκια τυλιχτά ή σκέτα, με μοσχαράκι γάλακτος ή προβατίνα, μπιφτέκια από κοτόπουλο ή μοσχάρι, όλα χειροποίητα και ψημένα με μαεστρία στο κάρβουνο, να αναδύουν τα αρώματα τους, ζουμερά και λαχταριστά.

    Οι πίτες πάντα αλάδωτες, ώστε αυτό που γεύεσαι να κρατάει αναλλοίωτη τη φυσική γεύση, κρατώντας τα λιπαρά σε χαμηλότερα επίπεδα, ενώ για αυτούς που προτιμούν πιο λεπτεπίλεπτες γευστικές εμπειρίες, πέραν από το κλασικό τζατζίκι, υπάρχουν επιλογές από χειροποίητες, βελούδινες σως που ταιριάζουν τέλεια με κάθε κρέας, καθώς και χορτοφαγικές και light επιλογές όπως φαλάφελ ή τυλιχτό με μανιτάρια πλευρώτους ή γαρίδες, που δεν υπολείπονται νοστιμιάς. 

    Πέραν των πολλαπλών και πολύ ποιοτικών επιλογών, αυτό που θα γευτείς σε αφθονία στο Ελληνικό Σουβλάκι, είναι η τέλεια εξυπηρέτηση, με ειλικρινά ανθρώπινη προσέγγιση. Ένα μοίρασμα μέσα από τις γεύσεις και τις παραδόσεις που αποτελούν την προίκα του που γίνεται με τόση προσήλωση και στην παραμικρή λεπτομέρεια, δεν γίνεται να μη σε κερδίσει σε όλο το φάσμα της εμπειρίας. Η λέξη σουβλάκι, έχει άρωμα Ελλάδας, και το Ελληνικό Σουβλάκι, επάξια αντιπροσωπεύει τη σύγχρονη μορφή του! 

    ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ
    Διονύσου 19, Μαρούσι, τηλ. 2111837242
    www.toellinikosouvlaki.gr | Facebook

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    17 διευθύνσεις στις οποίες θα φας το καλύτερο sushi στην Αθήνα

    Στο ντοκιμαντέρ του 2011 «ο Τζίρο ονειρεύεται σούσι» ο Daisuke Nakazawa είναι ένας μαθητευόμενος σεφ που ξεσπά σε κλάματα...

    Περιστέρι: Μια πόλη που αξίζει να ζεις… και να βγαίνεις. Ό,τι πιο hot θα το βρεις εδώ

    Ο πολυπληθέστερος δήμος της Αθήνας είναι κι ο πιο ζωντανός και δραστήριος. Το Περιστέρι ήταν ένας από τους κύριους...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot