spot_img
More

    Best Taste: Το ψητοπωλείο που έχει αγαπήσει σύσσωμη η Αθήνα είναι πραγματικά the best! 

    Το μυστικό της επιτυχίας του Best στα Πετράλωνα δεν είναι και τόσο μυστικό. Είναι το απογειωμένο του σουβλάκι με το ζουμερό, φιλεταρισμένο, καλομαριναρισμένο και εξαιρετικά ψημένο κρέας, ο σπιτικός του γύρος που ψιλοκόβεται με χειρουργική ακρίβεια, οι μαγικές του χειροποίητες σως, η σταθερά κορυφαία ποιότητα και η κομβική του θέση πάνω στην πλατεία Ηούς – που τους μήνες που ο καιρός το επιτρέπει – γίνεται κυριολεκτικά λαϊκό προσκύνημα! 

    Πίσω απ ́όλη αυτή την επιτυχία κρύβεται ο Φώτης Κουρεμένος, ένας άνθρωπος με γαλόνια στην εστίαση, που εστιάζει με φανατική προσοχή στη λεπτομέρεια κάθε προϊόντος που βγαίνει από τη κουζίνα του. Γεννημένος ψήστης, με ακονισμένο κριτήριο γεύσης και βαθειά γνώση για τις ύλες και το κρέας.

    Έχει πολύ προσωπικό, αλλά μπαίνει ο ίδιος στην κουζίνα και επιμελείται ο ίδιος, μαζί με όλα τα παιδιά τα οποία αντιμετωπίζει ως ευρύτερη οικογένειά του. Κι ενώ θα μπορούσε να επαναπαυτεί στις δάφνες ενός εγχειρήματος που έχει αγαπήσει όλη η Αθήνα, είναι κάθε μέρα στο μαγαζί. 

    Η γεύση του σουβλακιού στο Best απέχει έτη φωτός από το 1996 απ’οτιδήποτε άλλο έχεις δοκιμάσει. Είναι κατηγορία από μόνο του. Σ’αυτό συντείνουν τα αγνά υλικά, η φροντίδα στην διαλογή των κρεάτων, τα απογειωτικά συστατικά της πάπρικας και του μαϊντανού, και οι αλάδωτες – σχεδόν ξεροψημένες πίτες (παραγγέλνουμε διαχρονικά τυλιχτό με έναν χρυσαφένιο γύρο κοτόπουλο του ονείρου, που ψιλοκόβεται). Κι όλα τα παραπάνω, σε ένα προσεγμένο μοντέρνο περιβάλλον με cozy σάλες που ξεδιπλώνουν τη δράση του σε 2 ορόφους, σα να βρίσκεσαι καλεσμένος σε φιλικό τραπέζωμα.

    Από τον κατάλογό του δεν λείπει τίποτα: χορταστικές σκεπαστές, πληθωρικά γιαουρτλού, το ομώνυμο σοκ Best μπιφτέκι με κόκκινη σάλτσα που ξυπνάει μνήμες Ανατολίας, μπριζόλες και φιλέτα σε διάφορες κοπές, κεμπάπ, ανυπέρβλητο λουκάνικο.

    Τα παραπάνω, έρχονται να πλαισιώσουν μοναδικά ορεκτικά, όπως το αρμένικο σουτζούκι αέρος, τα τηγανητά sticks κολοκυθιού και μελιτζάνας, το ψητό χαλούμι, τα λαχανικά στα κάρβουνα, αλλά και δροσερές φρεσκοκομμένες σαλάτες, με αγαπημένες μας την γυροσαλάτα, την koto best και την αγρότισσα με mix λαχανικών, αποφλοιωμένη τομάτα, αγγουράκι, καλαμπόκι, κρουτόν, χρωματιστές ξυδάτες πιπεριές, παρμεζάνα, κρέμα ροδιού, βαλσάμικο και ελαιόλαδο, το οποίο λάδι είναι πάντα κορυφαίας ποιότητας. 

    Αν νόμιζες ότι η απόλαυση τελειώνει εδώ – σκέψου το ξανά. Μεσοτοιχία κυριολεκτικά με το ψητοπωλείο, κατοικοεδρεύει μια δεύτερη κουζίνα με ιταλικό φούρνο πίτσας, με μια έμπειρη ομάδα στην οποία ο καθένας είναι έκαστος στο είδος του  Εδώ ψήνονται μερικές από τις πιο λαχταριστές πίτσες της Αθήνας, ενώ από τον ίδιο χώρο ξεπροβάλλουν λαχταριστά ζυμαρικά, πεϊνιρλί, ακόμα και burgers!

    Ο κατάλογός του είναι μεγάλος και καταρρίπτει το κλισέ του «λίγα και καλά». Εδώ καθετί φτιάχνεται στην απόλυτη διαφάνεια πίσω από τζαμαρίες που συνδέουν την ενέργεια της κουζίνας με τον δρόμο. Για τον πιο γλυκό επίλογο κράτα χώρο για κολασμένα γλυκά καλτσόνε, πορτοκαλόπιτα, σουφλέ σοκολάτας κι άλλα καλούδια που φτιάχνονται καθημερινά. 

    Best Taste
    Αθηνόδωρου 23, Κάτω Πετράλωνα, τηλ. 2103410005
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Το Κουκάκι είναι state of mind*

    Πάμε στου Κουκάκη;», έλεγαν οι παλιοί για την όμορφη συνοικία που ξαπλώνει στα πόδια της Ακρόπολης (και το έγραφαν...

    #FALL_IN_THE_CITY: Μια δυναμική επιστροφή στην urban έξοδο 

    Αποχαιρετώντας για τα καλά το καλοκαίρι, η πραγματικότητα μας προσγειώνει πλέον στην καθημερινότητα. Μια καθημερινότητα που δε χρειάζεται να...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot