spot_img
More

    Street Wok: Το street food success story που μας έχει ξετρελάνει

    Αν μπορούσαμε να συνδέσουμε το street food κίνημα στην Αθήνα με ένα όνομα, αυτό θα ήταν αναμφίβολα το Street Wok, που από γεννήσεως του ως project, έχει κερδίσει επάξια μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά όχι μόνο των έμπειρων foodies, αλλά και όσων αναζητούν ένα γρήγορο αλλά όχι πρόχειρο γεύμα, στο δρόμο. Αυτό άλλωστε ήταν και ο αρχικός στόχος του Πητ Σουσούνη. Να μυήσει στην ασιατική κουζίνα, με έναν πολύ έξυπνο και fun τρόπο ακόμα και εκείνους που ουδεμία σχέση δεν είχαν με αυτή. Μην ξεχνάμε ότι όταν το 2013 άνοιξε το πρώτο Street Wok στην Πανόρμου, η εικόνα που είχαμε για το κινέζικο, ήταν τα παραδοσιακά εστιατόρια με τις επιβλητικές σάλες και τα μακροσκελή μενού, που ξένιζαν στον μέσο ελληνικό ουρανίσκο.

    Στα πρώτα του βήματα, όταν ξεκίνησε να λειτουργεί το Street Wok στην Πανόρμου, οι αρχικές επιλογές των πελατών, από τον φοιτητή, ως τον ταξιτζή και τον οδηγό λεωφορείου, ήταν πολύ απλοϊκές και συντηρητικές, ως προς τα υλικά, ενώ καθώς ο καιρός περνούσε και ο κόσμος άρχισε να εξοικειώνεται με πιο ιδιαίτερες επιλογές, όπως η hot Sichuan sauce, ο φρέσκος κόλιανδος ή οι ρίζες μπαμπού, οι συνδυασμοί άρχισαν να γίνονται πιο περίπλοκοι και πειραματικοί. Μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία του Street Wok άλλωστε, είναι αυτό το mix and match παιχνίδι, που βάζει εσένα τον ίδιο στο ρόλο του δημιουργού του φαγητού σου.

    Η διαδικασία είναι απλή και πολύ δημιουργική: επιλέγεις τη βάση σου από τρία είδη noodles ή δυο είδη ρυζιού, προσθέτεις υλικά από μια λίστα 12 επιλογών (κοτόπουλο, μοσχάρι, χοιρινό, γαρίδες, λαχανικά κ.τ.λ.), σάλτσα από μια λίστα 6 επιλογών και τέλος toppings από μια λίστα 5 υλικών, ανάλογα με τις γευστικές ή διατροφικές σου προτιμήσεις. Έπειτα οι έμπειροι wokers με μαεστρία και σε ελάχιστο χρόνο, θα δώσουν την απαραίτητη πινελιά για το τέλειο γεύμα που σερβίρεται στο χαρακτηριστικό και γνώριμο κόκκινο κουτάκι που έχει λατρέψει όλη η Αθήνα του Κέντρου αλλά και από Νέα Ερυθραία ως Γλυφάδα και από Νέα Φιλαδέλφεια ως Νέα Σμύρνη, όπου βρίσκουμε το Street Wok.

    Και μπορεί να μιλάμε για γρήγορο γεύμα, όμως αυτό δεν συνεπάγεται έκπτωση στην ποιότητα. Το street food άλλωστε, αν θες να το κάνεις σωστά και καθαρά, δεν είναι απλή υπόθεση. Προϋποθέτει χρονοβόρα μελέτη ως προς τους πιθανούς γευστικούς συνδυασμούς, επιλογή σωστών και ποιοτικών πρώτων υλών, όπως τα φρέσκα λαχανικά, αλλά και η σωστή διαχείριση τους, ώστε να έχεις ένα νόστιμο και ποιοτικό αποτέλεσμα, χαμηλό σε λιπαρά και με αξιοσέβαστη θρεπτική αξία.

    Το Street Wok κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια να κατεβάσει τον κόσμο στο δρόμο για να απολαύσει γεύσεις εξωτικές και ονειρεμένες, σε προσιτές τιμές, σε εξαιρετική ποιότητα αλλά και σε γενναία ποσότητα. Ως καθαρόαιμο street food, δεν διαθέτει delivery, έτσι ώστε να έχουμε την ευκαιρία να απολαμβάνουμε το διαδραστικό αυτό παιχνίδι με τις γεύσεις, τα αρώματα των υλικών που αναμιγνύονται μπροστά μας στα φλογερά woks, τη μαγεία της διαδικασίας, αλλά και για να γευόμαστε άμεσα και με τον ιδανικότερο τρόπο τον καρπό της δημιουργίας μας.

    Τίποτα σε αυτόν τον κόσμο δεν είναι τυχαίο. Όπως δεν είναι τυχαίο γεγονός η κοσμοσυρροή έξω από κάθε κατάστημα Street Wok. Ακόμα και όταν επιλέγεις street food, έχεις την αξίωση να σε περιποιηθούν, να σου προσφέρουν ότι το καλύτερο. Και εδώ κρύβεται το μικρό μυστικό του Street Wok. Μπορεί ένα γεύμα να κοστίζει 5 με 6 ευρώ, η απόλαυση όμως που αντλείς από αυτό, η εξυπηρέτηση που λαμβάνεις, δεν διαφέρουν από ένα γεύμα σε ένα πολύ καλό ασιατικό εστιατόριο. Αν λοιπόν είσαι από τους ελάχιστους που ακόμα δεν έχει βιώσει την εμπειρία, τα wok περιμένουν να ετοιμάσουν το δικό σου συνδυασμό. Η απόλαυση είναι όπως και να έχει εγγυημένη!

    Street Wok 
    Πανόρμου 115, Αμπελόκηποι
    Αιόλου 21, Μοναστηράκι
    Μητροπόλεως 3, Σύνταγμα
    Βρυουλών 4, Νέα Φιλαδέλφεια
     Χαριλάου Τρικούπη 144, Νέα Ερυθραία
    Γιαννιτσοπούλου 1, Γλυφάδα
    Λεωφόρος Ελ. Βενιζέλου 37, Νέα Σμύρνη
    www.streetwok.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Μαρούσι: Η πιο σταθερά διαχρονική πιάτσα των Β.Π. είναι στα πάνω της

    Είναι ωραίο το Μαρούσι - αν είσαι «βόρειο» παιδί στην καρδιά σου έχει σίγουρα μια θέση το παλιό Village...

    Οι πιο hot διευθύνσεις για έξοδο στου Ψυρρή

    Πρώτη αναφορά στο όνομα της συνοικίας έγινε από τον Γάλλο γιατρό Ζακόμπ Σπον, σε ένα βιβλίο του με τίτλο:...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot