spot_img
More

    Βρωμιάρα: Εκλεπτυσμένο street food με ποιοτικές (και πεντανόστιμες) προτάσεις

    Αν μας έχει διδάξει κάτι η Ήπειρος, είναι ότι δεν ξεγελιέται, ξέρει να τρώει, είναι καλοφαγού καθώς τη νοστιμιά την έχει στο πολυπολιτισμικό της κύτταρο και δεν παζαρεύει επουδενί το καλύτερο. Εκεί γράφουν τη δική τους, νόστιμη ιστορία στον ουρανίσκο των πόλεων μερικά από τα πιο σπουδαία φαγάδικα, όταν δε αυτά αποφασίζουν να κατηφορίσουν προς Αθήνα, τότε μιλάμε για την απόλυτη «καταστροφή»! Η Βρωμιάρα σαφώς υπάγεται στην παραπάνω περιγραφή, αφού κόντρα στο όνομά της και κόντρα στην υπόστασή της – είναι καντίνα – διδάσκει μαθήματα ποιοτικής ταχυφαγίας με sous vide τεχνικές που συναντας σε μισελενάτα εστιατόρια, ποιοτικές πρώτες ύλες και γκουρμέ χειροποίητες παρασκευές στα πάντα. 

    Η Βρωμιάρα είναι παιδί του Λάμπρου Μεντή, ο οποίος λόγω δουλειάς κατέφευγε για πολλά χρόνια στο να τρώει απ’έξω με αποτέλεσμα σαν γνήσιος foodie να ανιχνεύσει το κενό μεταξύ fast food και healthy food. To 2014, το πήρε «πάνω του» να κάνει μια ανατροπή: να παντρέψει αυτά τα 2 με τον πιο γευστικό και ανυπέρβλητο τρόπο, αρχικά μετέτρεψε ένα παρατημένο χωράφι στην παλιά πόλη των Ιωαννίνων, σε πέτρινη αυλή κι εκεί τοποθετήθηκε το βανάκι της Βρωμιάρας, η οποία θα γκρέμιζε κάθε προκατάληψη και κάθε ποιοτικό ενδοιασμό για το «βρόμικο», το οποίο θα έκανε βρώσιμο, με γκουρμέ πινελιές και κολασμένους συνδυασμούς υλικών.

    Όπερ κι εγέννετω, όπως μαρτυρούν άλλωστε οι ουρές που γίνονται απ’έξω μέχρι σήμερα. Πλέον, η Βρωμιάρα έχει εγκατασταθεί στην στοά Αραβατινού στα Ιωάννινα, ενώ τα κάλλη της εδώ και λίγους μήνες, μπορούμε να τα εκτιμήσουμε σε Αθήνα και Πειραιά και συγκεκριμένα στο Περιστέρι – στον πάντα ζωηρό δρόμο της Παναγή Τσαλδάρη, αλλά και στο Πασαλιμάνι στον πεζόδρομο της Σωτήρος Διός.

    Σ’αυτή τη διαολεμένα ευφυή αντίφαση ονόματος και ποιότητας θα γευστείς 11 προμελετημένες προτάσεις, από το Old Skool που θριαμβεύει μέσα στην απλότητά του με τα 3 υλικά της απόλαυσης – ντομάτα, πατάτα και βρωμιάρα μάγιο – μέχρι το υπερπαραγωγή Καβουροπάρτυ με pesto πιπεριάς Φλωρίνης, ντομάτα, ρόκα, παρμεζάνα, αυγό, κοτόπουλο φιλέτο ή το Υπερδιαγαλαξιακό με τηγανητό κρεμμύδι, flakes παρμεζάνας, ντομάτα, ρόκα και χειροποίητες μαγιονέζα, bbq sauce και cheddar sauce.

    Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να διαλέξεις το κρέας που θες όπως πανσέτα που σιγομαγειρεύεται 16 ώρες στα υγρά της, υπέροχο στήθος κοτόπουλου ή και χειροποίητο μπιφτέκι που φτιάχνεται χωρίς ψωμί ή αυγό. Κι όλα αυτά αγκαλιάζονται από το πιο αέρινο ψωμάκι παραδείσου – δικής τους συνταγής – που πρέπει να του φερθείς όμορφα γιατί στραβώνει, αφού μιλάμε για το πιο μαλακό στην κατηγορία του! Συχνά-πυκνά παίζουν και guest, limited edition σάντουιτς που δεν πρέπει να χάσεις. 

    Το παιχνίδι παίζεται επίσης στις αναλογίες: καμία γεύση δεν καπελώνει την άλλη, κανένα υλικό δεν έχει σκοπό να καμουφλάρει κάτι, δεν υπάρχει υπερβολή κι όλα είναι ισορροπημένα με το quality control που θα έκανε ένας chef πριν βγάλει το πιάτο του στη σάλα. Το λάχανο, το καρότο και η ρόκα είναι ολόφρεσκα σαν τη πρώτη μέρα της άνοιξης, όπως είναι και οι πατάτες του. Είναι ξακουστοί για την εκμαυλιστικά πεντανόστιμη pesto με φέτα και την pesto πιπεριάς Φλωρίνης, ενώ στο American street σκηνικό τους θα ακούσεις και τις αντίστοιχες cool μουσικές. 

    Η Βρωμιάρα – The Gourmet Street Food
    Λεωφ. Παναγή Τσαλδάρη 16, Περιστέρι, τηλ. 2110137603, Facebook | Instagram
    Σωτήρος Διός 47, Πειραιάς,τηλ. 2114244783, Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Οι πιο hot διευθύνσεις για Χριστούγεννα στην Αθήνα

    Χριστούγεννα. Η εποχή των παιδιών (και όσων νιώθουν παιδιά), των εντυπωσιακών φωτισμών, της ξεγνοιασιάς, των δώρων, των ατελείωτων φιλικών...

    Τα 10+2 καλύτερα ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα: Εκεί όπου η τέχνη συναντά την απόλαυση

    Το καλό γλυκό δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είναι ένα πάντρεμα φυσικών και μεταφυσικών στοιχείων, μια αλχημία απαιτητική, που προϋποθέτει...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot