spot_img
More

    Yoko Sushi & Bento: Μοντέρνο Jap fusion βγαλμένο από τη στόφα του ονείρου

    «Η τέχνη για μένα είναι σαν το οξυγόνο», είχε πει η εμβληματική avant garde καλλιτέχνης Yoko Ono κάποτε, και κάτι μας κάνει να πιστεύουμε ότι το ίδιο ισχύει για το ομώνυμο sushi spot του Παγκρατίου και τους δημιουργούς του, αφού πραγματικά ό,τι βγαίνει από την ανοιχτή κουζίνα του είναι ένα γευστικό έργο τέχνης, με την οικουμενική διάσταση μιας σωστής εξόδου, η οποία είναι η καλή σχέση ποιότητας-τιμής. 

    Το Yoko Sushi ξεκινώντας την πλεύση του το 2014 στο Κολωνάκι δίδαξε μινιμαλισμό στο περιβάλλον και πλουραλισμό στην απόλαυση, αποτιώντας φόρο τιμής στην ασιατική παράδοση με self service, street ανατροπή. Fast forward λίγα χρόνια μετά, και μετά από «σταθμούς» όπως η Κύπρος, το Πόρτο Χέλι και η Σκιάθος, το Παγκράτι το υποδέχτηκε σ’ένα πιο εστιατορικό περιβάλλον, με αστική φινέτσα, ψηλοτάβανη σάλα, art deco προσλαμβάνουσες και μια γενικότερη Νεοϋορκέζικη αύρα. 

    Μια επίσκεψη εδώ μένει αξέχαστη: Οι συστοιχίες των λεπτών ξανθών μεταλλικών κατασκευών με το θολωτό τζάμι, οι δύο εντυπωσιακές μπάρες ντυμένες στο μάρμαρο, τα ντιζαϊνάτα stools προσφέρουν μια υπέροχη οπτική φρεσκάδα. Μετά είναι οι sushi masters του, οι οποίοι προτείνουν fusion νεωτερισμούς, όπως τα signature rolls που κάνουν level up στις ιδέες, τις υφές και τις γεύσεις, τα futomaki που είναι μεγαλύτερα rolls, τις αναζωογονητικές σαλάτες με τους μοναδικούς συνδυασμούς υλικών, τα starters που καθηλώνουν.

    Στις σπεσιαλιτέ του θα βάζαμε σίγουρα τα Dynamite Rolls, με αγγούρι, καρότο, νιφάδες tempura, γαρίδα με teriyaki σως, spicy mayo, σχοινόπρασο, καβούρι και σουσάμι ενώ εξίσου εκρηκτικά είναι τα Yoko Rolls, με βραστή γαρίδα, καψαλισμένο τόνο, σχοινόπρασο, spicy mayo, φρέσκο κρεμμύδι και chili sauce. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις και την αναζωογονητική Yoko Salad, με noodles φασολιού, καβούρι, spicy mayo και φύκια wakame. 

    Δεν είναι τυχαίο ότι το Yoko Sushi έχει βραβευτεί με Ερμής Award για το branding του αλλά και με Χρυσούς Αετούς στο κομμάτι της γαστρονομίας, αποσπώντας την 1η θέση στην επιλογή του κοινού – μια απόδειξη ότι κάθε έκφανσή του είναι προσεγμένη και επιμελημένη με αγάπη και φροντίδα στον επισκέπτη.

    Όλα τα παραπάνω, μπορείς να τα σετάρεις μοναδικά με μια λίστα σε κλασικά cocktails με δικές τους συνταγές – μιξαρισμένα στην εντέλεια, τα οποία μπορείς να απολαύσεις και στο σπίτι ή το γραφείο μέσω delivery (άλλωστε bento στα Ιαπωνικά είναι το ξύλινο lunch box!)

    Yoko Sushi & Bento
    Αρριανού 20, Παγκράτι, τηλ. 6945487547
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    10+2 bars για τα απόλυτα summer nights στην Αθήνα

    Η Αθήνα είναι τα μπαρ της. Εντάξει, η Αθήνα είναι άπειρα ακόμα πράγματα, αλλά στο πλαίσιο μεγάλων, συναισθηματικών, γενικευμένων...

    Τα καλύτερα delivery του κέντρου: Η πιο εκρηκτική «λίστα επιβίωσης» για απόλαυση στην πόρτα σου

    Υπό τον ξεριζωμό του dining in που έχει προκύψει από τα απανωτά lockdowns, η πόλη ανατρέχει στα delivery apps,...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot