spot_img
More

    Amelie Sweet Shop: Η γλυκιά πλευρά της ζωής, στη Νέα Σμύρνη

    Le fabuleux destin d’Amelie Poulain… Ποιος έχει δει αυτή την υπέροχη ταινία του Jean-Pierre Jeunet και δεν συγκινήθηκε, δεν ταυτίστηκε ή δεν εντυπωσιάστηκε από αυτόν τον όμορφο και γλυκό κόσμο της Amelie; Κάπως έτσι, η μαγική αύρα αυτής της ταινίας, έμελλε να δώσει το όνομά της, στο πιο γλυκό στέκι της Νέας Σμύρνης. Στην οδό Κράτητος 63, ένα ιστορικό ζαχαροπλαστείο της περιοχής, με ζωή 35 ετών, απέκτησε νέα πνοή και ύφος.

    Ένας μικρός, κουκλίστικος χώρος, καμωμένος με αγάπη, μεράκι και προσωπικό γούστο, που αντανακλάται στις μικρές και φίνες λεπτομέρειές του, σε κάνει αμέσως να αισθάνεσαι άνετα μέσα στη θερμή του ατμόσφαιρα, δημιουργώντας τις απαραίτητες συνθήκες για χαλάρωση και αμέτρητες απολαύσεις.

    Από το πρωί με αρωματικό καφέ Puro, που πέρα της υψηλής του ποιότητας – καθώς είναι βιολογικός – αποτελεί προϊόν fair trade και συνοδεία, από διάφορες νόστιμες πίτες, σαντουιτσάκια, croissants, muffins και κουλούρια, σου φτιάχνει την ημέρα, με όμορφες γεύσεις και μια ζεστή καλημέρα, με χαμόγελο. 

    Παρά τη νέα του εμφάνιση και ύφος, το Amelie κράτησε με αγάπη και σεβασμό ατόφιο το γλυκό παρελθόν του, σερβίροντας τα πιο φρέσκα και εντυπωσιακά γλυκά, που του δίνουν επάξια τον τίτλο του new age γλυκοπωλείου, καθιστώντας το παράλληλα ως το πιο γλυκό σημείο της περιοχής.

    Profiterole με αφράτα choux και βελούδινη σοκολάτα, κλασσικές πάστες όπως αμυγδάλου και bitter σοκολατίνα, τάρτες αλλά και μια πεντανόστιμη γκάμα από αφράτα American cakes με γευστικούς συνδυασμούς που προσφέρουν κύματα απόλαυσης, όπως Carrot και Cream Cheese, Red Velvet, Banoffee, σερβιρισμένα τόσο όμορφα στα πιάτα τους, σε μεταφέρουν σίγουρα σε μια όμορφη πλευρά της ζωής, εκεί όπου όλα είναι τόσο γλυκά. Τα cheesecakes φούρνου τόσο απίστευτα φτιαγμένα, με κεράσι, lemon cream ή κλασσικό ακούν αυτή τη μαγική γοητεία στον ουρανίσκο κι έτσι δεν γίνεται να μην κολλήσεις μαζί τους.

    Πέραν από όλες αυτές τις γλυκές αλλά και αλμυρές δημιουργίες που σε βάζουν σε μια ονειρικά γευστική κατάσταση, το Amelie σερβίρει τέλεια signature cocktails. Με το που ανοίγει ο καιρός κι ο ήλιος χαρίζει μεγαλόπρεπα τις ζεστές του ακτίνες, τα τραπεζάκια γεμίζουν κόσμο που απολαμβάνει το brunch του σε συνδυασμό με happy hour early drinks. Υπάρχει άραγε κάτι καλύτερο για ένα ηλιόλουστο απόγευμα;

    Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το Amelie είναι από εκείνα τα cozy places, που απολαμβάνεις να είσαι μέρος τους, καθώς μπαίνουν γλυκά στη ζωή σου και γίνονται η αγαπημένη, μικρή-μεγάλη χαρά σου. Μια απόλαυση που μπορείς να πάρεις και στο σπίτι σου, σε ωραία συσκευασία, καθώς λειτουργεί και σαν ζαχαροπλαστείο, ακόμα και με delivery. 

    Ένα μαγαζί της γειτονιάς, που χωράει στην αγκαλιά του κάθε έναν που αποζητά όμορφες στιγμές, γεμάτες, από γεύσεις, από συναισθήματα και εικόνες, που σε κάνουν ώρες ώρες να νιώθεις πως είσαι μέρος μιας μαγικής σκηνής. Αυτός είναι ο όμορφος κόσμος του Amelie.

    Amelie Sweet Shop
    Κράτητος 63, Νέα Σμύρνη, τηλ. 2109348645
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Οι πιο hot διευθύνσεις για έξοδο στου Ψυρρή

    Πρώτη αναφορά στο όνομα της συνοικίας έγινε από τον Γάλλο γιατρό Ζακόμπ Σπον, σε ένα βιβλίο του με τίτλο:...

    4 μέρη για αυθεντική κρητική κουζίνα στην Αθήνα

    Η κρητική γαστρονομία έχει κυκλώσει για τα καλά κάθε όχθη της πόλης, με ένα άρωμα πατρίδας που φαίνεται να...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot