spot_img
More

    Wesud: Νότια dolce vita και φίνες γεύσεις

    Τα νότια δεν έχουν εποχές. Μόνο ένα αέναο καλοκαίρι, ήλιο τον χειμώνα, μια καταγάλανη θάλασσα την άνοιξη και μια δική τους ζωή που δεν μοιάζει με την υπόλοιπη Αθήνα. Το Wesud στη Βούλα – που σημαίνει «Εμείς στο Νότο» – το γεγονός αυτό το υπερθεματίζει μ’έναν χώρο που αναβαθμίζει κάθε πτυχή μιας εξόδου, αλλά και deli-pastry προτάσεις που ανεβάζουν τον πήχη. 

    Εδώ εισέρχεσαι σ’ένα λαμπερό σκηνικό, όπου η ομορφιά της φύσης συναντάει την αρχιτεκτονική κομψότητα, ο κοσμικός πυρετός ανεβαίνει κατακόρυφα και η γαστρονομία, η οινολατρεία κι η ζαχαροπλαστική ζουν πολύ δυνατές στιγμές.

    Το food hall του έχει αίγλη από Harrods και Galeries Lafayette, και περιηγούμενος σε αυτό θα βρεις να εκτίθενται στις βιτρίνες του σαν τα πιο πολύτιμα κοσμήματα κομψά, upscale γλυκά, προϊόντα deli και γκουρμέ snacks, ενώ στο βάθος στέκει εμβληματικά μια κάβα με άνω των 1000 ετικετών με κρασιά απ΄όλο τον κόσμο. 

    Το γεγονός ότι το Wesud έχει διπλή ερμηνεία και ακούγεται σαν «Εμείς θα έπρεπε» δεν είναι τυχαίο – πέραν της ολιστικής feel good αύρας του, θα έπρεπε να το επισκεφθείς για τον specialty καφέ του, το πληθωρικό Νεοϋρκέζικο brunch που δεν κάνει έκπτωση στην απόλαυση, τα healthy bowls που αναζωογονούν, και τα φρεσκοψημένα croissant που μπορείς να γεμίσεις ή/και να γαρνίρεις με την κρέμα ή σοκολάτα της επιλογής σου. 

    Ο χαρισματικός chef Ιωάννης Καλδάνης – που έχει συνεργαστεί με τα πιο hot εστιατόρια της παγκόσμιας γαστρονομικής σκηνής – επιμελείται την κάρτα, αλλά και κάθε φίνο γλυκό που θα σε παρασύρει στον κόσμο της γλυκιάς ηδονής, όπως για παράδειγμα η διάσημη Triple Mousse που σερβίρεται στα Nammos της Μυκόνου και του Dubai, το ρυζόγαλο που λατρεύει η Βασιλική οικογένεια του Dubai, cheesecakes του ονείρου και τάρτες βγαλμένες από τη στόφα της άφταστης γαλλικής σχολής, με τον κανόνα της ποιότητας, της φρεσκάδας και της τεχνικής να είναι απαράβατος. 

    Εκμεταλλευόμενο πλήρως την shop in shop φιλοσοφία, το Wesud ετοιμάζει γκουρμέ αλλά και γευστικά πλατό αλλαντικών-τυριών απευθείας από το deli, τα οποία μπορείς να συνδυάσεις με κάποιο βιοδυναμικό ή εξωτικό κρασί από Αφρική, Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία, μικρούς Έλληνες παραγωγούς κι οτιδήποτε ενδιάμεσα. Κι όλα τα παραπάνω, σε «γήινες» τιμές, που δεν αφήνουν απ’έξω κανέναν. 

    Θα το βρεις ανοιχτό καθημερινά από τις 7.30.

    Wesud
    Λεωφόρος Βασιλέως Παύλου 90, Βούλα, τηλ. 2108957509
    www.wesud.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Μήλος: Ένα νησί πέρα από τα συνηθισμένα

    Το ετερόκλητο των τοπίων της αλλά και η ομορφιά που εκπέμπει από άκρη σε άκρη, είναι τα στοιχεία που...

    10 λόγοι για τους οποίους το Παγκράτι είναι ένας απείρως hot προορισμός στην Αθήνα

    Αστική γειτονιά, συνοικία των μποέμ καλλιτεχνών αλλά και των φοιτητών, μια ανάσα από το Ζάππειο και το Καλλιμάρμαρο, δίπλα...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot