spot_img
More

    Στον καταπληκτικό κόσμο του Solo Gelato, το παγωτό είναι χειροποίητο, αυθεντικό και απείρως λαχταριστό

    Ένα παγωτό κρύβει μέσα του μια μαγική απόλαυση κι έναν ενθουσιασμό, που παραμένουν ίδια και απαράλλαχτα, είτε είσαι 5 είτε είσαι 85 χρονών. Ένα ποιοτικό παγωτό όμως έχει πολλά παραπάνω να προσφέρει. Η φρεσκάδα κι η υψηλή ποιότητα των πρώτων υλών είναι κάτι που αποτυπώνεται άμεσα στη γεύση και δίνει τον ξεχωριστό χαρακτήρα που λατρεύουμε στα χειροποίητα παγωτά.

    Και ναι μεν χειροποίητο παγωτό θα βρεις σε διάφορα σημεία της Αθήνας, όμως κατά κοινή ομολογία εκείνων που ξέρουν, σαν το αυθεντικά ιταλικό παγωτό του Solo Gelato, δεν έχει πουθενά. Μια αμιγώς οικογενειακή επιχείρηση, που έχει γράψει τη δική της ιστορία στο κεφάλαιο παγωτό, ξεκινώντας τη δραστηριότητα του από τη δεκαετία του ’30 αρχικά ως γαλακτοζαχαροπωλείο στο τότε εξοχικό Χαλάνδρι μιας άλλης εποχής, δεν αφήνει περιθώρια για αμφισβήτηση της προσήλωσής της στο αγαπημένο μας γλυκό. 

    Τα χρόνια πέρασαν, οι συνθήκες άλλαξαν κι ο χρόνος βρήκε το Solo Gelato να έχει γίνει συνώνυμο του artigianale παγωτού – αυτού δηλαδή που παρασκευάζεται από φρέσκα υλικά, χωρίς περιττές προσμίξεις και την αδιαπραγμάτευτη αποφυγή συντηρητικών ή ενισχυτικών γεύσης. Με σεβασμό στην εποχικότητα των πρώτων υλών και με μια χαρακτηριστική δεξιοτεχνία στην αρμονία των γεύσεων που αναδεικνύουν το μεγαλείο της πρώτης ύλης, θα ανακαλύψεις τις πιο αποκαλυπτικές γεύσεις που θα σε κάνουν να νιώσεις αυτή την παιδική λαχτάρα να τις δοκιμάσεις αν είναι δυνατόν όλες!

    Σε έναν πολύ μοντέρνο χώρο, χάρμα οφθαλμών, που σε πηγαίνει με τον τρόπο του ένα ταξιδάκι στην Ιταλία, γεύσεις διαλεχτές και μεστές σε φλερτάρουν πλούσια τοποθετημένες στη βιτρίνα. Βελούδινο και μεστό στη γεύση φιστίκι Σικελίας, διαχρονικό καϊμάκι να μοσχοβολάει παράδοση, γαλλική σοκολάτα με ονομασία προέλευσης, φουντούκι από το Piemonte, φυσική βανίλια Μαδαγασκάρης, Mediterraneo με αμύγδαλο, φιστίκι και ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού, αλατισμένη καραμέλα γάλακτος που ξυπνά μνήμες παλιού γαλακτοπωλείου, Cremino με λευκή gianduja και πολλές ακόμη γευστικές εκπλήξεις, συνθέτουν την πιο συγκλονιστική παλέτα προτάσεων στις οποίες δε μπορεί να αντισταθεί κανείς!

    Πολύ ενδιαφέρουσες και οι προτάσεις χωρίς ζάχαρη (με stevia και σιρόπι αγαύης) αλλά και χωρίς γλουτένη, για όσους επιλέγουν μια πιο εναλλακτική προσέγγιση, αλλά και τα θεϊκά sorbet που σου δίνουν την αίσθηση ότι γεύεσαι πραγματικά το φρούτο, με το φυσικό άρωμα και την άψογη γεύση τους. Ζουμερό και μοσχομυριστό Mango (που μάλιστα κατέκτησε την 1η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα παγωτού που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο το 2012), λαχταριστό, αλλά και δροσερά sorbet πεπόνι, ροδάκινο και φράουλα, να ευωδιάζουν όλα τα αγαπημένα αρώματα του καλοκαιριού, πάντα παρασκευάζονται από βιολογικά φρούτα κι είναι επίσης χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη.

    Ένας κόσμος βγαλμένος μέσα από τη γλύκα που μόνο το παγωτό μπορεί να σου προσφέρει, καμωμένος με ό,τι πιο αγνό, φυσικό και ποιοτικό μπορεί να υπάρξει, ανοίγει μπροστά σου και βρίσκεται εκτός από το Χαλάνδρι, σε άλλα 10 σημεία τόσο στην Αθήνα, (Γλυφάδα, Κυψέλη, Πεύκη) αλλά κι εκτός Αττικής (Σαντορίνη, Πόρτο Χέλι, Κέρκυρα, Ρόδο, Πάρο και Ηράκλειο Κρήτης) για κάνει τη ζωή σου, ένα ατελείωτο, ηλιόλουστο καλοκαίρι, γεμάτο ανυπέρβλητη απόλαυση.

    Solo Gelato 
    Ανδρέα Παπανδρέου 44, Χαλάνδρι, τηλ. 2106813622 
    www.sologelato.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    10 λόγοι για τους οποίους το Παγκράτι είναι ένας απείρως hot προορισμός στην Αθήνα

    Αστική γειτονιά, συνοικία των μποέμ καλλιτεχνών αλλά και των φοιτητών, μια ανάσα από το Ζάππειο και το Καλλιμάρμαρο, δίπλα...

    Νέα Ιωνία: Μια γειτονιά που ξέρει ακόμα να ζει

    Η συνοικία της Νέας Ιωνίας ιδρύθηκε το 1923 μετά την Μικρασιατική καταστροφή. Ως ημέρα ίδρυσης της θεωρείται η Κυριακή...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot