spot_img
More

    Create by Stefanos Domatiotis: Ένα μοναδικό στο είδος του hub στο Ψυχικό για οτιδήποτε αφορά στον καφέ

    Στην Ελλάδα του 2022 συμβαίνει ένα παράδοξο: Ενώ στο κρασί έχουμε μέσα στην πορεία των χρόνων σιγά σιγά εκπαιδεύσει τις παλέτες μας κι εμπλουτίσει τις γνώσεις μας – πολλοί ακόμη και με πιστοποιήσεις- , στον καφέ – που παραδόξως καταναλώνουμε πολύ συχνότερα – δεν έχουμε εμβαθύνει όσο αξίζει και όσο θα χρειαζόταν για να εκτιμήσουμε πιθανώς αυτό το θαύμα της φύσης που κάνει τη γη να γυρίζει παραγωγικά κάθε μέρα.

    Ο καφές στην εποχή μας είναι σύμβολο, κι αν ποτέ ήταν η κατάλληλη στιγμή για να ενημερωθούμε σωστά γύρω από αυτόν, αυτή η στιγμή είναι τώρα. Η γεύση, το άρωμα, η οξύτητα και το σώμα είναι τέσερα θεμελιώδη γευστικά χαρακτηριστικά του, μετά είναι άλλες μεταβλητές όπως το καβούρδισμα, το ζύγισμα, τα bars στην πίεση της μηχανής, χίλια δυο πράγματα για να καταλήξει ένας καφές στην ιδανική του εκδοχή στο φλυτζάνι μας. Σε όλες αυτές τις γνώσεις, και σε πολλές ακόμα ήρθε να μας μυήσει το 2020 η Create by Stefanos Domatiotis.

    Η Create δημιουργήθηκε από τον καταξιωμένο και παγκοσμίως βραβευμένο στον χώρο της καφεστίασης Στέφανο Δωματιώτη και το πάθος του για τον καφέ. Έστησε κάτι μοναδικό: έναν χώρο έμπνευσης άρρηκτα συνδεδεμένο με τη γεύση, όπου όλοι εκφράζονται, μαθαίνουν, πειραματίζονται, δημιουργούν και εξελίσσονται, όπου η γνώση είναι προσβάσιμη σε όλους. Το πρώτο και μοναδικό στο είδος του hub για οτιδήποτε αφορά στο αγαπημένο μας ρόφημα, όπου πραγματοποιούνται σεμινάρια και εκπαιδεύσεις σε επαγγελματίες και καταναλωτές, γευσιγνωσίες καφέ, home barista sessions και team building tasting events και sensory workshops, ακόμα και consulting για τον επίδοξο ιδιοκτήτη coffee shop και σύντομα και με εκδρομές στις ίδιες τις φάρμες.

    Η ομάδα της Create, από αριστερά ο Στέφανος Δωματιώτης, ο Γιώργος Μωραΐτης και η Χριστίνα Κανακάκη

    Μια 360 προσέγγιση στον καφέ που έχει σκοπό να εμβαθύνει και να εκπαιδεύσει με δημιουργικό και ολιστικό τρόπο όλους τους λάτρεις του, βασισμένο στην 25χρονη εμπειρία του Στέφανου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καλύπτοντας τόσο το τεράστιο κενό στην αγορά όσο και τις απορίες και τις αναζητήσεις του κοινού που ενδιαφέρεται να διεισδύσει στα μυστικά του.

    Έτσι ο επαγγελματίας μπορεί να διδαχτεί έννοιες όπως τα ergonomics, το workflow, την κοστολόγηση, ο barista οτιδήποτε αφορά την τέχνη του – ακριβώς όπως ένας chef ή ένας ζαχαροπλάστης – κι ο καταναλωτής πως να ανιχνεύει κάθε χαρακτηριστικό στη γεύση του σαν άλλος connoisseur, πως να φτιάχνει τον τέλειο καφέ σπίτι, πως να κατανοεί τι αγοράζει κ.ο.κ.

    Η Χριστίνα μας δείχνει πως μπορούμε να απολαύσουμε specialty coffee παντου χρησιμοποιώντας μόνο ζεστό νερό και το ανατρεπτικό THE DRIP BAG που φέρανε πρώτοι στην Ελλάδα.

    Στην Create λαμβάνουν χώρα ακόμα και live sessions με τους παραγωγούς του κόσμου. Κατά τη διάρκεια των sessions γευσιγνωσίας δίνεται βαρύτητα στην συνολική εμπειρία του καφέ, με τι συνοδεύεται, κάθε τερτίπι του αποκωδικοποιείται και γίνεται κατανοητό σε όλους – χωρίς εξαιρέσεις.

    Μέχρι στιγμής η εταιρία έχει συνδράμει με end to end consulting σε πολλά πετυχημένα projects, οι επιχειρηματίες βοηθούνται σε καίριους τομείς όπως η αρχιτεκτονική μελέτη, το branding, τα coffee station ergonomics, η ανάλυση του ανταγωνισμού, τα κόστη, η εκπαίδευση του προσωπικού, το retail set up, κ.α. 

    «Οι ευκαιρίες δεν συμβαίνουν αόριστα, τις δημιουργούμε», μας λέει ο Στέφανος και γνέφουμε καταφατικά, χαζεύοντας το υπέροχο περιβάλλον της Create, με το φωτεινό showroom, τα espresso/brew bars, το roasting corner, συνειδητοποιώντας το αυταπόδεικτο: ότι το πάθος είναι πάντα ο τέλειος καταλύτης για εξέλιξη.

    Create by Stefanos Domatiotis
    Κουσιανόφσκυ 9-11, Αθήνα, τηλ. 2106925409
    www.createathens.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Specialty Coffee: 27 σημεία στην πόλη που σερβίρουν την αγαπημένη μας συνήθεια στην πιο τέλεια της εκδοχή

    Την τελευταία δεκαετία μια καινούργια φιλοσοφία αναδύθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο και έχει φτάσει για τα καλά μέχρι τη χώρα...

    Specialty Coffee: Handpicked spots in Athens

    Τελευταία η νέα τάση στον καφέ είναι αυτός του specialty. Με αυτό τον χαρακτηρισμό αναφερόμαστε στην υψηλότατη ποιότητα του...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot