spot_img
More

    Borghese: Το νεο-deli της Αρχελάου είναι ο απόλυτος προορισμός για τους λάτρεις των εκλεπτυσμένων γεύσεων

    Επανεφευρίσκοντας κάτι που μπορεί να φαίνεται σύνηθες και εύκολο, όπως ένα σάντουιτς

    Η Αθήνα διψά για νέες ιδέες, και το Borghese – η νέα άφιξη στα γευστικά δρώμενα του Παγκρατίου – ήδη προκαλεί γευστικούς κραδασμούς στους ανυποψίαστους και μη επισκέπτες της Αρχελάου. Ένα ολοκαίνουργιο, ιταλικής φινέτσας deli – αδερφάκι του πλέον κλασικού και αδιαπραγμάτευτα ξεχωριστού Tre Sorelle – που ήδη διαπρέπει, αφού αφενώς συγκεντρώνει εκεί μερικά δυσεύρετα ιταλοτραφή κυρίως προϊόντα σε αλλαντικά, τυριά, σάλτσες και γλυκά, αφετέρου τα μιξάρει με δημιουργική μαεστρία σε πρωτότυπους συνδυασμούς σε σάντουιτς που θα σε κάνουν να επαναπροσδιορίσεις την έννοια «τυλίγω υλικά σε ένα ψωμί».

    Ο μίνιμαλ και καλαίσθητος χώρος του έχει αύρα Φλωρεντίας: ένας εκ των ιδιοκτητών του, ο Βαγγέλης Καραμιχάλης έζησε για πολλά χρόνια στη μαγική πόλη του Ponte Vecchio και του Uffizi και οι εικόνες που καταγράφηκαν στο συνειδητό και το ασυνείδητό του είναι όλες εδώ. Οι ξύλινες προθήκες, οι βιτρίνες στις οποίες κάθε προϊόν εκτίθεται σαν κόσμημα, το ψηφιδωτό πάτωμα, όλα φέρνουν στο νου κάτι από την γείτονο. 

    Πίσω από τον πάγκο, ο χαρισματικός chef Γιώργος Λαϊνάς παρασκευάζει à la minute το σάντουιτς που θα ταιριάξει ιδανικά στο παραμύθι των δικών σου προτιμήσεων, προσθέτοντας χειροποίητα chutneys και κομποτέ, δημιουργώντας απρόσμενους συνδυασμούς που αγκαλιάζονται από 2 φέτες ολόφρεσκου ψωμιού, σε πλήρη σύμπνοια με την εποχικότητα και την έμπνευση.

    Θα τα γευτείς τιμολογημένα με μονοψήφιο αριθμό, όπως ας πούμε το ονειρεμένο BLT με πανσέτα, relish από ντομάτα και τσίλι, μαγιονέζα με καπνιστή πάπρικα και τραγανό μαρούλι ή το ανυπέρβλητο σάντουιτς με παστράμι και άγρια ρόκα, στα πρότυπα των ιταλικών panini που στερηθήκαμε αρκετά χρόνια στην Ελλάδα, κάθε πρόταση στην απόλυτη ισορροπία υλικών για να απολαμβάνεις στο μέγιστο την κάθε επιμέρους γεύση. 

    Τα προζυμένια καρβέλια ωρίμανσης – που θα βρεις σε ολικής ή σταρένια – καταφθάνουν καθημερινά από το δημοφιλές Kora Bakery, μαζί με γλυκές επιλογές όπως τα εκμαυλιστικά cinnamon rolls από το εξίσου αγαπημένο Φίλινγκς, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά ότι η απόλαυση είναι ζήτημα ποιότητας. Στον κατάλογο του Borghese θα βρεις επίσης σαλάτες, ενώ καθημερινά θα σερβίρεται και μια σούπα ημέρας για να ζεσταίνει το νου και τη ψυχή μας τις κρύες μέρες του χειμώνα. 

    Ό,τι κι αν πάρεις, μπορείς να το συνδυάσεις με ένα spritz όπως ξέρουν και κάνουν οι Ιταλοί χρόνια τώρα στη ζώνη του aperitivo ή έναν ποιοτικό καφέ, ενώ ό,τι αλλαντικό ή τυρί κι αν επιλέξεις για το σπίτι, εννοείται ότι κόβεται επιτόπου για να διατηρεί αναλλοίωτη τη φρεσκάδα, τα αρώματα και τη γεύση, όπως τα προόριζε ο σκηνοθέτης-παραγωγός του για τον ουρανίσκο σου. 

    Borghese
    Αρχελάου 19, Παγκράτι, τηλ. 2107250511

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Πάρος: Η βασίλισσα των Κυκλάδων

    Η Πάρος, με πρωτεύουσα την Παροικιά, είναι το τέταρτο σε μέγεθος νησί του συμπλέγματος των Κυκλάδων, μετά τη Νάξο,...

    4 αθηναϊκές pubs για να γιορτάσεις την St Patrick’s day όπως της αξίζει

    Η Γιορτή του Αγίου Πατρικίου (Ιρλανδικά: Lá Fhéile Pádraig, «Η Ημέρα της Εορτής του Πατρικίου»), είναι μια πολιτιστική και...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot