spot_img
More

    Red Sparrow: Το νέο στέκι στην Ιπποκράτους επενδύει σε ό,τι σε κάνει χαρούμενο

    Στα Εξάρχεια, το Red Sparrow είναι ένα νέο out of the box μαγαζί, αφιερωμένο σε οποιονδήποτε δεν συμβιβάζεται με το μέτριο: τον λάτρη του specialty καφέ, του νόστιμου brunch αλλά και τον γνώστη των κρασιών και εραστή των στιβαρών cocktails.

    Ένα μοναδικό στο είδος του project, που δεν μπορεί να συγκριθεί με κάτι άλλο, το μαγαζί της Ιπποκράτους φιλοξενεί δύο concepts κάτω από την ίδια στέγη, δύο χρονικές ζώνες, αλλά και δύο «ενέργειες», με δυνατό γυναικείο χαρακτήρα και ευδιάκριτα χωρισμένες «εξειδικεύσεις».

    Η ενδιαφέρουσα αυτή άφιξη αποτελεί το εγχείρημα δύο νέων ανθρώπων – του Βασίλη και της Αναστασίας – που ήρθε η ώρα για να υλοποιήσουν το όνειρό τους και να κάνουν το όραμα πραγματικότητα, επενδύοντας σε ποιοτικές αλλά προσιτές προτάσεις που αφήνουν μια ξεχωριστή, ασύγκριτη αίσθηση φροντίδας, σ’έναν καλαίσθητο, minimal χώρο.

    Οι custom κατασκευές όπως αυτή με τα κιβώτια από κρασιά ή η κούνια από καραβόσχοινα «μπλέκουν» με μια πάλλευκη μπάρα, ένα εμβληματικό neon με στίχους του Frank Sinatra που γράφει «Fly me to the moon» περιστοιχισμένο με φυλωσιές, πλαισιωμένο απο μια περίτεχνη κατασκευή από pampas grass που θυμίζουν φτερά, αναπαυτικά χρυσαφένια stools και εκλεπτυσμένες λεπτομέρειες, προσκαλώντας σε να χαλαρώσεις μ’έναν μαγικό τρόπο από την βοή του κέντρου.

    Η καλή αρχή γίνεται από το πρωί με μονοποικιλιακούς καφέδες με την υπογραφή της  Offelia, συνεχίζοντας μέχρι το βράδυ με δροσερά cocktails από την Bar Perfectionism, την consulting υπηρεσία του Βασίλη.

    Η house origin επίλογη ειναι η Yellow bourbon Brazil (100% arabica) ενώ η παλέτα συμπληρώνεται από δύο ακόμα προσελεύσεις Αιθιοπία, Κοστα Ρίκα και ενίοτε κάποια τρίτη ως guest τους.

    Τον καφέ ή κάποιο από τα ροφήματα, μπορείς να τα συνδυάσεις με υπέροχα σφολιατοειδή, χειροποίητα σάντουιτς με γκουρμέ υλικά όπως για παράδειγμα το breton με σύγκλινο και μαρμελάδα σύκου ή το πολύσπορο vegan bagel με ρεβυθοκεφτέ, αλλά και αναζωογονητικές σαλάτες, ενώ στο μαγαζί πάντα υπάρχει ένα γλυκό ντόνατ ή ένα τέλειο, αφράτο γλυκό κρουασάν για την απρόσμενη στιγμή που η υπογλυκαιμία θα χτυπήσει «κόκκινο».

    Ιδανικό για μια βιαστική επίσκεψη και take away, όσο και για πιο… μακροχρόνια διαμονή με το laptop σου, αφού εντός ο χώρος είναι ό,τι πρέπει για να αποσυμφορηθείς και να συγκεντρωθείς, το Red Sparrow επενδύει και στο κρασί, μέσα από μια bespoke λίστα που έχει επιμεληθεί η σομελιέ Ελένη Παναγιωτούνη.

    Εύστοχες όλες οι επιλογές, με αγαπημένες ετικέτες που θα ικανοποιήσουν κάθε οινική προτίμηση, εκεί που το Red Sparrow «φυσσάει» είναι στα cocktails. Τα παραγγέλνουμε μανιωδώς μέσω e-food ή και τηλεφωνικά, κάθε παρασκευή όπως τα σιρόπια και τα bitters είναι χειροποίητη, ενώ είναι απείρως well-priced με τιμές που ξεκινούν μόλις από τα 6 ευρώ.

    Βιώνουμε ήδη – όντας γείτονες – την επιτυχία του νέου αυτού χώρου που άνοιξε τον Ιούλιο, αξιοποιώντας το καλοκαίρι για να βρει τα πατήματα του, και που όπως φαίνεται αποκτά ολοένα και περισσότερους φανατικούς οπαδούς – ανάμεσά τους κι εμείς. Και χαιρόμαστε που η νέα γενιά επιχειρηματιών είναι άνθρωποι όπως εμείς κι εσείς, έχουν την αίσθηση της φιλοξενίας, είναι δημιουργικοί, ψάχνουν να μας προσφέρουν το καλύτερο. Είτε αυτό είναι ένα σνακ, ένας τονωτικός καφές ή ένα περιποιημένο signature cocktail.

    Red Sparrow
    Ιπποκράτους 43, Αθήνα, τηλ. 2117507253
    www.red-sparrow.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Οι πιο hot διευθύνσεις για ένα αξέχαστο καλοκαίρι (και φθινόπωρο) στην Αθήνα

    H μεγαλύτερη θερινή απόλαυση στην πόλη, είναι η ίδια η πόλη, που ευνοεί και ενθαρρύνει κάθε είδους εξορμήσεις, περιπάτους...

    Που θα ψωνίσεις φέτος τα νέα γυαλιά ηλίου σου

    Χρώματα, υλικά, σχέδια, κλασικές ή σύγχρονες γραμμές, τα γυαλιά ηλίου δεν είναι μόνο προστασία των ματιών μας, αλλά ένα...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot