spot_img
More

    Ζυμώσεις Πουρνάρα: Παράδοση, μια διαχρονική αξία

    Ψωμί! Υπάρχει ένας φούρνος στην Λάρισα που αντιστέκεται στην τυποποίηση και επενδύει στο χειροποίητο και τις παραδοσιακές τεχνικές. Μέλημα του η δημιουργία προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας. Τιμάει το παρελθόν και σχεδιάζει την εξέλιξη του! Το όνομα του… «Ζυμώσεις Πουρνάρα». 

    Η ιστορία των οικογενειακών αυτών αρτοποιείων, που έχουν γίνει συνώνυμα της ποιότητας και της απόλαυσης ξεκινάει το 1980, με τον γιό της οικογένειας Πουρνάρα, τον Στέλιο, να μυείται από μικρή ηλικία στα μυστικά και τις ιδιαιτερότητες του ψωμιού. Μια εικοσαετία αργότερα, ανέλαβε τα ηνία της επιχείρησης, ενώ εξέλιξε κι εμπλούτισε τις γνώσεις του με περαιτέρω σπουδές σε Γερμανία κι Ελβετία, αποκωδικοποιώντας κάθε τερτίπι της τέχνης της αρτοποιείας, δίπλα σε σπουδαίους δασκάλους. 

    Σήμερα, οι Ζυμώσεις Πουρνάρα βρίσκονται σε 2 διευθύνσεις, στα ράφια τους φιλοξενούν από ψωμί βρώμης μέχρι ζέας, σικάλεως, κριθαρένιο, γερμανικό πολύσπορο κι ασφαλώς χωριάτικο. Κάθε μπουκιά και μια αποκάλυψη, κάθε άλειμμα και μια νοστιμιά. Εδώ τα ψωμιά ωριμάζουν – δηλαδή υπόκεινται σε ζύμωση – για τουλάχιστον 16 ώρες, κι αυτό το αντιλαμβάνεσαι από την υφή, την απαράμιλλη γεύση, το καθημερινό φούρνισμα που γίνεται χαράματα με μεράκι και φροντίδα. 

    Η εξέλιξη τους έχει βρει στην αιχμή: πέραν των άρτων κι αρτοπαρασκευασμάτων, στις Ζυμώσεις Πουρνάρας θα βρεις εξαιρετικό τσουρέκι, μαστιχωτό, παραδοσιακό, ανυπέρβλητο, υπέροχα γλυκά όπως η φρέσκια πορτοκαλόπιτα, το πολίτικο, κορμούς από τζιαντούγια και λευκή σοκολάτα με τη στιβαρή υπογραφή της Valrhona, αέρινες κρέμες και ρυζόγαλα με το ποιοτικό γάλα της ΘΕΣγαλα. Όλα φτιαγμένα με παραδειγματική ζαχαροπλαστική τεχνογνωσία και τα πιο αγνά υλικά. 

    Τα μαγαζιά της Υψηλάντου και της Ηπείρου είναι όμως εκεί και για να σε χορτάσουν με πεντανόστιμα σνακς: τα σάντουιτς με γκουρμέ υλικά που ξεφεύγουν από τα τετριμμένα και πολυφορεμένα, με πεκορίνο, χοιρινή πορκέτα, παστράμι, σολομό, ψαγμένα αλλαντικά και τυριά είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να επιλέξεις για ένα γρήγορο γεύμα, όπως είναι και οι πίτσες του, τα πληθωρικά πεϊνιρλί (κι αυτά φτιαγμένα με ζυμάρια αργής ωρίμανσης 48 ωρών) που ψήνονται από νωρίς το πρωί μέχρι το μεσημέρι καθημερινά. 

    Για την ανεπανάληπτη γεύση του «μόλις βγήκε από το φούρνο» και μια τόσο δα τραγανούλα κόρα που σε κάνει να λιώνεις, σε υπέροχους σύγχρονους χώρους όπου κάθετι εκτίθεται σαν πολύτιμο κόσμημα, στην επόμενη επίσκεψή σου στη Λάρισα, πήγαινε στις Ζυμώσεις Πουρνάρας. Και πάρε και κάτι να φιλέψεις τους δικούς σου, παίρνοντας τον δρόμο του γυρισμού. 

    Ζυμώσεις Πουρνάρα
    Υψηλάντου 1, Λάρισα, τηλ. 2410239609
    Ηπείρου 23 & Καραθάνου, Λάρισα, τηλ. 2410610609
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Παγκόσμια Ημέρα Καφέ: Τι καινούργιο λέει το φλιτζάνι στα specialty coffee shops της Αθήνας

    Στην εποχή μας ο καφές αυτοπροσδιορίζεται από υψόμετρα και μικροκλίματα, είναι μια οικουμενική γλώσσα, μια συνθήκη ειρήνης, μια ιεροτελεστία...

    Καλλιθέα: Η πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της Αθήνας είναι γεμάτη (κρυμμένους) θησαυρούς

    Η Καλλιθέα αποτελεί ένα από τα πολλά προάστια της Αθήνας, το οποίο βρίσκεται νότια των Αθηνών. Ως δήμος ανήκει...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot