spot_img
More

    El Nacho Taqueria Bar: Contemporary εξωτισμός και μεξικάνικες νοστιμιές, στο Παλαιό Φάληρο

    Έχει ωραία ενέργεια το μαγαζί της Αγίου Αλεξάνδρου στο Παλαιό Φάληρο. Στην ανοιχτόκαρδη σάλα του θα εντυπωσιαστείς από τον φανταχτερό τούβλινο τοίχο, το κατάφυτο περιβάλλον, τα φωτάκια, την προχωρημένη design αντίληψη που ξεφεύγει από τα τετριμμένα των tex-mex. Το El Nacho είναι μοναδικό, το γλεντάει, το βλέπεις στα χαμογελαστά πρόσωπα των θαμώνων. 

    Είναι γνωστό πως η μεξικάνικη κουζίνα αρέσει στους Έλληνες γιατί αγαπούν τις ωραίες και πλούσιες γεύσεις, αλλά και το street food. Εδώ θα τα απολαύσεις στην πιο elevated εκδοχή τους, αφού οι ιδιοκτήτες του εξαργυρώνουν την τεχνογνωσία τους από τον χώρο του κρέατος, επιβεβαιώνοντας τον κανόνα που λέει ότι το ήμισυ ενός πιάτου είναι η ποιότητα των πρώτων υλών. 

    Στο El Nacho πρωταγωνιστεί η ποικιλία, το χρώμα στην παρουσίαση, οι ανεπανάληπτες υφές, οι ιδέες, η μεξικάνικη παράδοση που μιξάρεται με μοναδικά cocktails βασισμένα στην premium Cazadores Blanco tequila, σε χειροποίητες παρασκευές και φρέσκα φρούτα. Εδώ θα βρεις επίσης όλη τη μαγεία, το λατινοαμερικάνικο ταμπεραμέντο, τις όμορφες μουσικές για να πεις ότι πέρασες τέλεια. 

    Το κλασικό burrito στo El Nacho είναι ακόμα πιο νόστιμο, το σιγομαγειρεμένο μοσχαρίσιο κρέας με το cheddar να λιώνει εκμαυλιστικά δεν αφήνουν περιθώρια, τα tacos του είναι μια ωδή στη δημιουργικότητα, για παράδειγμα στα Tacos de camarones  η γαρίδα αγκαλιάζεται από κρούστα εσπεριδοειδών, πολύχρωμη κινόα με λαχανικά και red sweet chili. 

    Μετά είναι όλα τα ορόσημα της μεξικάνικης γαστρονομικής παράδοσης που εδώ βιώνουν τις καλύτερες στιγμές τους: οι τορτίγιες που αγκαλιάζουν συνδυασμούς πικάντικων υλικών που δροσίζονται από sour creams και pico de gallo, τα πληθωρικά chimichangas, τα burritos, αλλά και ορεκτικά όπως οι κροκέτες από jalapenos με μια χυμώδη κάψα που «κοντράρει» ευχάριστα με το τυρί, τα nachos που γίνονται η ιδανική αφετηρία στη «μέση» (δοκίμασε αυτά με chilli con carne και θα μας θυμηθείς). 

    Το El Nacho έχει κάτι το ανεπιτήδευτα αυθόρμητο, μια φινέτσα που δεν είναι στημένη, είναι το στέκι της παρέας, για μετά το γραφείο, για τη βραδινή έξοδο, για τα γενέθλια. Από πέρυσι τέτοια εποχή που πρωτοάνοιξε χτίζει όνομα στα νότια, καθημερινά από τη 13.00 το μεσημέρι μέχρι τα μεσάνυχτα, αλλα και από τον latino χαρακτήρα του που φέρνει τη μεξικάνικη κουζίνα στο σήμερα, με το ιδιαίτερο στυλ του και τη νεανική του αύρα.

    Για τον γλυκό επίλογο, «κράτα χώρο» για το coconut & pineapple cheesecake μεκαραμελωμένο ανανά σε μαύρο ρούμι, κρέμα cheesecake καρύδας και μπισκότο με φυστίκι Αιγίνης. Είναι μια αποκάλυψη. 

    El Nacho Taqueria Bar
    Αγίου Αλεξάνδρου 32, Παλαιό Φάληρο, τηλ. 2109844634
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Οι καλύτερες κρέπες στην Αθήνα

    Οι κρέπες - οι κομψές κι ευέλικτες λιχουδιές με τις οποίες μας προίκισε η γαλλική κουζίνα - είναι κάτι...

    Βιγκανισμός στην Αθήνα: Που θα απολαύσεις μοναδικές plant-based, #crueltyfree γεύσεις

    Οι διατροφικές συνήθειες είναι μια συνειδητή επιλογή, που επηρεάζει όχι μόνο τον ατομικό οργανισμό, αλλά και ολόκληρο το οικοσύστημα...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot