spot_img
More

    Parlo: Ποιοτικός κι ατμοσφαιρικός ιταλισμός, στο Ψυχικό

    Το Parlo είναι η σταθερή επιλογή στο Νέο Ψυχικό κάθε φορά που θέλεις να γευτείς αυθεντική ιταλική κουζίνα με upscale χροιά. Είναι ωραία η αισθητική αναβάθμιση που υπέστη πρόσφατα, εκεί που παλιά η σάλα του χαρακτηριζόταν από το installation με τα ατμοσφαιρικά φωτισμένα μπουκάλια, τώρα υπάρχει μια φινετσάτη ταπετσαρία κι ένα παραθυράκι που «βλέπει» στην κουζίνα, στον τοίχο με τα abstract κάδρα τώρα κυριαρχεί η ζεστασιά των χαλιών. 

    Η δράση του μοιράζεται ανάμεσα σε 2 ορόφους αλλά και σε μια περιποιημένη αυλή που – τις μέρες που ο καιρός το ευνοεί – γίνεται σούσουρο. Το Parlo «παίζει» χωρίς αντίπαλο στην περιοχή, οι εκλεκτές πρώτες ύλες, οι ραφιναρισμένες συνταγές και η γκάμα του μενού που μεριμνά για κάθε γούστο – με ωραίους συνδυασμούς κι ακόμα πιο ωραίες παρουσιάσεις – δεν αφήνουν περιθώρια. 

    Την μυσταγωγία της απόλαυσης ανοίγουν τα Involtini Fritti, τραγανά ρολλά με μανιτάρια και καπνιστή πανσέτα, σε μαγιονέζα αρωματισμένη με τρούφα ή ένα τρυφερό Carpaccio μοσχαριού, ψημένο ελαφρώς στον αέρα με ρόκα και παρμεζάνα. Οι ρέκτες των ζυμαρικών θα τα βρουν ολόφρεσκα, σε διάφορες παραλλαγές, ξεκινώντας από λαχταριστές παπαρδέλες κοτόπουλου με μανιτάρια και κρέμα μαύρης τρούφας, μέχρι φετουτσίνι Μπολονέζ με μανιτάρια, θυμάρι και κρέμα cevre. 

    Υπέροχα και τα risotti, με must try αυτό με χοιρομέρι, θυμάρι, φινόκιο, ταλέτζιο και παρμεζάνα. Πλούσιο, με καλό τοστάρισμα του ρυζιού, σωστά χυλωμένο, τρώγεται απνευστί. Εδώ όμως θα έρθεις και για τις πίτσες του, σε ναπολιτάνικο στυλ, με λεπτή ζύμη και τραγανό στεφάνι, είναι εξαιρετικές: η Gorgonzola Supreme για παράδειγμα, φιλοξενεί στην αγκαλιά της καπνιστή πανσέτα, gorgonzola, mozzarella και καραμελωμένα κρεμμύδια, είναι μια αποκάλυψη, όπως και η πικάντικη Pepperonella με πεπερόνι, μοτσαρέλα, σάλτσα ντομάτας, ταλέτζιο και θυμάρι.

    Με απροσποίητο κλίμα και fusion ιταλισμό στις γεύσεις, το Parlo υπερβαίνει και ξεπερνά με αυτοπεποίθηση κάθε κλισέ που αφορά την ιταλική κουζίνα, σε ένα από τα δυνατά, όμορφα και μοντέρνα εστιατορικά πόστα των βορείων προαστίων, την Ανδριανείου. Προσθέστε σε αυτό μια λίστα κρασιών με ωραίες επιλογές και δημιουργικά επιδόρπια κι έχετε το τέλειο ιταλικό στέκι. 

    Parlo 
    Αδριανείου 25A, Νέο Ψυχικό, τηλ. 2130365719
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Summer in Athens: Οι must καλοκαιρινές έξοδοι σε μια πόλη που ξέρει να ζει

    Ενώ κάποιοι πατούν το τελικό enter της πληρωμής των ακτοπλοϊκών τους εισιτηρίων λίγο πριν την εξόρμησή τους σε κάποιο...

    Οι καλύτεροι φούρνοι της Αθήνας: Ιστορίες με αλεύρι, μαγιά και προζύμι

    Είναι απίστευτη αυτή η γλυκιά θαλπωρή που μας κάνει να αισθανόμαστε η μυρωδιά ενός φρέσκου ψωμιού που μόλις έχει...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot