spot_img
More

    V1935 Roof Garden: Ιταλική κουζίνα με αστικό φόντο

    Η Αθήνα είναι οι ταράτσες της. Εντάξει, η Αθήνα είναι άπειρα ακόμα πράγματα, αλλά στο πλαίσιο μεγάλων, συναισθηματικών, γενικευμένων δηλώσεων, λέμε πως η Αθήνα είναι οι ταράτσες της. Η θέα από τα roof gardens της πόλης είναι μια εμπειρία από μόνη της. Όταν συνοδεύεται από ανυπέρβλητες ιταλικές γεύσεις, σ’ένα ζωντανό δείγμα της αρχιτεκτονικής ιστορίας του μεσοπολέμου, τότε μιλάμε για το μοναδικό V1935.

    Η κομψότητά του επαναπροσδιορίζει με στυλ και άνεση την έννοια dining out. Σε αυτό το art deco μπαλκόνι με την ανακλινόμενη οροφή που σε ζεσταίνει με την αγκαλιά της τον χειμώνα, το μάτι μαγνητίζεται από τον φινετσάτο αστισμό και η ψυχή ζεσταίνεται από την εγκάρδια φιλοξενία μιας ομάδας που απολαμβάνει να σε περιποιείται. Στο κτίριο απέναντι, ένας προτζέκτορας παίζει βωβό κινηματογράφο, ενώ η ιστορικότητα της περιοχής σε κάνει να αισθάνεσαι δέος και θαυμασμό για τα γαστρονομικά επιτεύγματα της πόλης. 

    Το V1935 Roof Garden, είναι εγχείρημα του πιστοποιημένου pizzaiolo Λευτέρη Τσαουσάκη, ο οποίος εξαργυρώνει με τον πιο δημιουργικό αλλά και πιο νόστιμο τρόπο τα ατελείωτα ταξίδια του στην γείτονο. Εδώ θα γευτείς αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα φτιαγμένη με ολόφρεσκο ζυμάρι που έχει ωριμάσει σωστά – για πάνω από 24 ώρες – δεν φουσκώνει και είναι τρομερά εύπεπτο κι απολαυστικό. Περνάει φευγαλέα από τον φούρνο για να βγει τραγανό στην κόρα, ναπολιτάνικο, με υπέροχη υφή.

    Το μυστικό στις συνταγές του δεν είναι και τόσο μυστικό: είναι τα premium υλικά, πολλά εκ των οποίων έρχονται από Ιταλία, όπως η Mozzarella di Bufala, οι ντομάτες San Marzano, το γκουαντσιάλε, το εξαιρετικό προσούτο, αλλά και οι Ιταλικές συνταγές. Η απόλαυση βρίσκεται σε αυτή την αβίαστη απλότητα, όπως μας έχει διδάξει άλλωστε η παγκόσμια εστιατορική σκηνή. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στην Prosciuto & ρόκα, με την πλούσια τοματάδα, τη mozzarella Granarolo, και το grana padano ή στην Ραγού μ’ ένα βελούδινο, σιγοψημένο μοσχαρίσιο ραγού με λεμονοθύμαρο, από συνταγή γιαγιάς Ιταλίδας. Εξαιρετικές επιλογές είναι επίσης η pizza με μορταδέλα, πάστα από φυστίκι Αιγίνης, ρικότα και λεμόνι, η pizza με πολπετίνι, απάκι και κρέμα παρμεζάνας και για όσους αγαπανε τα μανιτάρια προτείνουμε την V1935 mushroom pizza, η οποία αποτελείται από 5(!) είδη μανιταριών, πάστα και λάδι τρούφας.

    Μετά είναι τα ζυμαρικά του, όπως η αυθεντική carbonara με pecorino, παρμεζάνα, guanciale, αυγά και μπέικον, πληθωρική και πεντανόστιμη, τρώγεται απνευστί. Εξίσου λαχταριστό το Spaghetti con le polpettine, με αρωματικά κεφτεδάκια βυθισμένα σε κόκκινη σάλτσα και flakes παρμεζάνας, δε θες να τελιώσουν ποτέ. Οι λάτρεις των νιόκι, εδώ θα τα βρουν σε μια αέρινη εκδοχή που καθηλώνει, με γκοργκονζόλα, φυστικοβούτυρο και καβουρδισμένα φουντούκια, μια αποκάλυψη! Αν πάλι είσαι λάτρης του κριθαρώτου, σίγουρα θα μαγευτείς από την νοστιμιά του βιολογικού κριθαρώτου με απάκι και μανιτάρια porcini.

    Στην κάβα του φιγουράρει μια αξιόλογη λίστα κρασιών με ετικέτες από ελληνικό αμπελώνα και βιολογικά κρασιά, ενώ στη μπάρα του φτιάχνονται υπέροχα cocktails εμπνευσμένα από τον μύθο του Αριστοτέλη Ωνάση. Ο Ωνάσης ήταν αυτός που ανέδειξε την Αθήνα ως ίση ανάμεσα στις μεγαλουπόλεις του κόσμου, μάλιστα στα καθίσματα της εμβληματικής Ολυμπιακής του τότε, κάθε κάθισμα είχε την ονομασία κάποιου νησιού ή κάποιου Έλληνα θεού – γι’αυτό και τα cocktails εδώ έχουν το όνομα της Κάλλας και άλλων γηγενών ορόσημων.

    Για τον πιο γλυκό επίλογο, μην παραλείψεις να δοκιμάσεις το αέρινο τιραμισού του ή μια πανακότα με καραμέλα ή βύσσινο.

    Το V1935 Roof Garden αποτελεί μια εξαιρετική πρόταση εξόδου σίγουρα για όλο τον χρόνο, αλλά και τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων για τις οποίες έχει ετοιμάσει 3 νέες προτάσεις σε πίτσα. Με κρέμα κολοκύθας και πέστο κάστανο, με κομπόστα αχλάδι, γκοργκοντζόλα, μαιντανό, καρύδια και μέλι τρούφας ή και με κουνουπίδι, γκοργκοντζόλα, φουντούκι, νιφάδες τσίλι, κάρδαμο και κρέμα παρμεζάνας, καθεμία μοναδική, για να δώσει μια ιδιαίτερη γευστική νότα στο εορταστικό κλίμα της πόλης.

    V1935 Roof Garden
    Βουλής 29, Αθήνα, τηλ. 2111821935
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Περιστέρι: Μια πόλη που αξίζει να ζεις… και να βγαίνεις. Ό,τι πιο hot θα το βρεις εδώ

    Ο πολυπληθέστερος δήμος της Αθήνας είναι κι ο πιο ζωντανός και δραστήριος. Το Περιστέρι ήταν ένας από τους κύριους...

    #FALL_IN_THE_CITY: Μια δυναμική επιστροφή στην urban έξοδο 

    Αποχαιρετώντας για τα καλά το καλοκαίρι, η πραγματικότητα μας προσγειώνει πλέον στην καθημερινότητα. Μια καθημερινότητα που δε χρειάζεται να...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot