spot_img
More

    Αφοί Ασημακόπουλοι: Παράδοση και ποιότητα, δύο διαχρονικές αξίες

    Η πιο ζωντανή γειτονιά της Αθήνας έχει τη δική της ζωή, που δεν μοιάζει σε τίποτα με όσα συμβαίνουν γύρω της. Μια παλιά, αστική κοινωνία, μαγαζιά που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τη Νέα Υόρκη, μια νέα γενιά επιχειρήσεων που ανανεώνει το ραντεβού της με τους επισκέπτες, μια Αθήνα που πολλαπλασιάζει τις αναστηλώσεις της και ανανεώνεται δίνοντας φρέσκια ενέργεια, μαγικούς μικρούς ξενώνες, αγορές και χρώμα στο κέντρο.

    Ανάμεσα σε όλα αυτά, σαν απόλυτη σταθερά στο χρόνο, σαν γέφυρα με το παρελθόν και το μέλλον, μια ιστορία που ξεκινά από το 1915 κι ένα παραδοσιακό γαλακτοπωλείο που σφυρηλάτησε καθημερινότητα, γιορτές και χαρές, μέχρι το σημερινό ζαχαροπλαστείο της ίδιας οικογένειας που συνεχίζει ακάθεκτο, πάντα εναρμονισμένο στις επιταγές της κάθε εποχής, σύγχρονο αλλά και ιστορικό, με λίγα λόγια ένα και μοναδικό, οι Αφοί Ασημακόπουλοι. 

    Στον φόντο, το υπερσύγχρονο εργαστήριο, είναι βγαλμένο από τη στόφα της ποιότητας που δεν ξεπουλιέται για να αυξήσει πρόσκαιρα το κέρδος, οι Αφοί Ασημακόπουλοι δεν είναι προορισμός, είναι έρωτας, είναι η γλυκιά αφορμή για να ομορφύνεις την ημέρα σου, το πιο γλυκό δώρο στην επίσκεψή σου, το πιο ποιοτικό γλυκό τρατάρισμα για να επιβραβεύσεις τα παιδιά σου. Είναι η εξέλιξη που διατηρεί ατόφιο αυτό τον χαρακτήρα σαν διαμάντι, που αγαπήθηκε και επανασυστήνεται σε γενιές και γενιές όλα αυτά τα χρόνια. 

    Πασίγνωστο για κάθε είδος γλυκού, όπως το ονειρικό προφιτερόλ, με βάση ελληνική σοκολάτα, φρέσκο βούτυρο παραγωγής τους αλλά και γάλα απευθείας από επιλεγμένους κτηνοτρόφους, πάστες που πλέον δε βρίσκεις πολύ συχνά στα νέας κοπής ζαχαροπλαστεία, όπως η σεράνο ή η νουγκατίνα, τσουρέκι μαστιχωτό, απολαυστικό, οικείο σαν αγκαλιά. Το γαλακτομπούρεκό τους ένα ποίημα, γραμμένο με την πιο αφράτη κρέμα σκεπασμένη ανάλαφρα με τραγανό φύλλο και σιρόπι αρωματισμένο με αγαπημένα μπαχαρικά, που μιλάνε στο μέσα σου, ό,τι κι αν πάρεις από εδώ εύχεσαι να μη τελειώσει ποτέ. 

    Τα Χριστούγεννα στο Ζαχαροπλαστείο Αφοί Ασημακόπουλοι είναι μια γιορτή με στολισμένες βιτρίνες, μία δίνη από ξέγνοιαστες παιδικές αναμνήσεις, ένα γλυκό άρωμα από φρέσκια ζύμη, βούτυρο, σοκολάτα και κανέλα που φτάνει στη μύτη σου κι έρχεται να σου υπενθυμίσει το λόγο για τον οποίο είναι η ωραιότερη γιορτή του χρόνου! Ανυπομονούμε για την καθιερωμένη βασιλόπιτα, τα ανυπέρβλητα μελομακάρονα, τους αχνιστούς, βουτυράτους κουραμπιέδες, τα gingerbreads.

    Φέτος στο κατάστημα βρίσκουμε και την Κεκυραϊκή φογάτσα, ένα υπέροχο τσουρέκι σαν πανετόνε που θα συζητηθεί και θα… καταναλωθεί απνευστί! Ανάρπαστοι γίνονται ήδη και οι κορμοί τους, σε 7 παραλλαγές, χρωματιστοί, επικοί, με υπέροχους συνδυασμούς στα υλικά τους, από mousse κροκάν κι επικάλυψη κρατσανιστής σοκολάτας γάλακτος μέχρι κορμό gold με βέλγικη σοκολάτα, αλατισμένη καραμέλα και λαχταριστή καρδιά από σωτέ μήλα και μπαχαρικά. 

    Με φίνες τεχνικές, με υλικά αληθινά και εκλεκτά, ο κορμός κάστανο είναι διαχρονικά η γεύση των Χριστουγέννων, θα τον βρεις με βελούδινη creme patisserie, να μοσχοβολάει, όπως και τον κορμό με mousse από φυστίκι Αιγίνης, όλα σε υπέροχες συσκευασίες. Στο κλασικό και πανέμορφο – σαν δαντέλα – ζαχαροπλαστείο της Χαριλάου Τρικούπη, η αυθεντικότητα είναι μητρική γλώσσα. 

    Αφοί Ασημακόπουλοι 
    Χαρ. Τρικούπη 82, Αθήνα, τηλ. 2103610092
    www.asimakopouloi.com Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    10+2 bars για τα απόλυτα summer nights στην Αθήνα

    Η Αθήνα είναι τα μπαρ της. Εντάξει, η Αθήνα είναι άπειρα ακόμα πράγματα, αλλά στο πλαίσιο μεγάλων, συναισθηματικών, γενικευμένων...

    Τα 16 καλύτερα μεζεδοπωλεία στην Αθήνα που πρέπει να γνωρίζεις 

    Ο μεζές είναι απόγονος του Διονύσου, είναι το highlight της εξόδου, είναι το προνόμιο του Έλληνα, αφού πουθενά αλλού...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot