spot_img
More

    Γιορτές στο Ivis 4 Restaurant με την υπογραφή του Γιάννη Λουκάκου

    Καλύτερο από ποτέ, το όμορφο εστιατόριο του Ivis 4 Boutique Hotel εκφράζει μια νέα φινέτσα κι έναν αβίαστο γαστρονομικό πρωταθλητισμό, με τον Γιάννη Λουκάκο να πατάει γκάζι στα γκέμια της κουζίνας.

    Καλύτερο από ποτέ, το όμορφο εστιατόριο του Ivis 4 Boutique Hotel εκφράζει μια νέα φινέτσα κι έναν αβίαστο γαστρονομικό πρωταθλητισμό, με τον Γιάννη Λουκάκο να πατάει γκάζι στα γκέμια της κουζίνας.

    Οι επισκέπτες ενός από τα τελευταία ξενοδοχεία που έχουν δημιουργηθεί προσφάτως στο κέντρο της Αθήνας απολαμβάνουν μια εμπειρία διαμονής που διαφέρει. Ένα παλιό βιομηχανικό κτίριο μετατράπηκε σε ένα hub πολυτελούς απόδρασης, επενδύοντας στην ουσία του μινιμαλισμού και την απρόσκοπτη επαφή με την δραστήρια γειτονιά του Ψυρρή. 

    Στο ισόγειο, το φινετσάτο bar restaurant του εγχειρήματος, φιλοδοξεί να ανταποκρίνεται στο σήμερα του φαγητού, με ακονισμένη ματιά, καλή πρώτη ύλη και εμβάθυνση σε τεχνικές και γαστρονομικές γνώσεις. Την κουζίνα του διατρέχει το ραφινάρισμα αρωμάτων και γεύσεων, με τρόπο ώστε να αυτές να είναι ξεκάθαρα και εκφραστικά ευδιάκριτες στον ουρανίσκο. 

    Σε κάθε ζώνη του, το Ivis 4 Restaurant έχει και μια υπέροχη πρόταση. Το Breakfast & Brunch menu για παράδειγμα, αξιοποιεί μέχρι και την τελευταία ίνα ενός ευειδούς ελληνικού προϊόντος, όπως η ξινομυζήθρα, το σαλάμι τύπου Λευκάδος, η γραβιέρα, προσφέροντας comfort ελληνικότητα και αβίαστη νοστιμιά. Οι all day επιλογές είναι μια πτήση πάνω από τη Μεσόγειο, με ζυμαρικά και σαλάτες που ανεβάζουν τον πήχη όντας παράλληλα προσιτές, αλλά και πιάτα από τον κάμπο και τη θάλασσα που μένουν αλησμόνητα. 

    Το αέρινο, σωταρισμένο φιλέτο λαβράκι με δροσερή σαλάτα με φινόκιο, ελιές Καλαμών, κρέμα ταραμά και βινεγκρέτ πορτοκαλιού λιώνει στο στόμα και τρώγεται απνευστί, όπως επίσης και ο αποδομημένος μουσακάς με αρωματική σάλτσα από μοσχαρίσιο κιμά, ψητή μελιτζάνα, αφράτη μπεσαμέλ με γραβιέρα και τραγανές πατάτες “άχυρο”. Κάποιος μπορεί να δοκιμάσει από Picanha Black Angus μέχρι burger, ή ένα όμορφα χυλωμένο ριζότο με μανιτάρια σε θυμάρι και λάδι λευκής τρούφας.

    H λίστα των signature cocktails του, διαθέτει το δικό της ιδιαίτερο χαρακτήρα και κερδίζει στα σημεία, κάθε λάτρη των aperitivo αλλά και των δημιουργικών προσμίξεων. Διατηρώντας την ίδια δημιουργική διάθεση και στη μπάρα, με πολύ ενδιαφέρουσες προσμίξεις γεύσεων, επιλογές όπως το Fig Illusion (whiskey, πουρές σύκο, σιρόπι φρούτων του δάσους, χυμός cranberry και χυμός lime) ή το Basil Instict (gin, βασιλικός, πουρές αγγούρι, χυμός lime) σε κερδίζουν αμέσως τόσο με τα ευφάνταστα ονόματά τους, όσο και με το γευστικά μοναδικό τους ταπεραμέντο.

    Αυτό το versatility στον κατάλογο έλκει και κάθε «φυλή» του κέντρου, πριν ή μετά το θέατρο, για business meetings, σαν break στα ψώνια αλλά και για τους digital nomads που εργάζονται στο laptop τους. Οι γιορτές όμως εδώ πρόκειται να αποκτήσουν άλλη διάσταση. 

    Με στυλ και φαντασία, το μενού του ρεβεγιόν είναι μια ωδή στους θεούς της νοστιμιάς και των γιορτών. Το welcomedrink θα δώσει τη σειρά του σε ένα table d’hote μενού με αφετηρία μια υπέροχη σούπα σελινόριζας με κάστανο, σέλερι και κρουτόν από μπριος, μια δροσερή ανάμεικτη σαλάτα με ρόδι, πράσινο μήλο, τραγανό προσούτο, φουντούκι και βινεγκρέτ εσπεριδοειδών, αλλά και σε μαγικά arancini μανιταριών με θυμάρι και κρέμα παρμεζάνας. Το κυρίως πιάτο με επιλογή σε μοσχαρίσια μάγουλα μπρεζαρισμένα με πουρέ από κουνουπίδι και miso ή μπακαλιάρο confit με πέρλες από κουρκούτι και πουρέ πατζαριών θα γίνουν η ιδανική αφετηρία σου για τη νέα χρονιά. 

    Λίγο πριν την αλλαγή της χρονιάς, οι τυχεροί που θα επιλέξουν το Ivis 4 Restaurant για αυτή την ξεχωριστή στιγμή, θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφερθούν στην ταράτσα του ξενοδοχείου, για να απολαύσουν την Ακρόπολη, το Λυκαβηττό, αλλά και ολόκληρη την πόλη να λούζεται από το φως των βεγγαλικών όλων των Δήμων και να ευχηθούν στην υγεία μιας υπέροχης νέας χρονιάς με ένα ποτήρι σαμπάνια. Γιατί η πρωτοχρονιά σ’ένα από τα πιο δυνατά, όμορφα και μοντέρνα πόστα της Αθήνας, είναι μια πραγματικά καλή πρωτοχρονιά. 

    Ivis 4 Restaurant 
    Ήβης 4, Ψυρρή, τηλ. 2103213340
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Οι πιο hot διευθύνσεις για Χριστούγεννα στην Αθήνα

    Χριστούγεννα. Η εποχή των παιδιών (και όσων νιώθουν παιδιά), των εντυπωσιακών φωτισμών, της ξεγνοιασιάς, των δώρων, των ατελείωτων φιλικών...

    Τα Αθηναϊκά concept stores που πρέπει να επισκεφθείς

    Η Αθήνα των σύγχρονων roaring 2020’s είναι φασαριόζικη, απείρως πολύχρωμη, γεμάτη ευκαιρίες, καταιγιστικές εικόνες, πολυεθνική και πολυαρωματική, με μια...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot