spot_img
More

    Redy.Shop: Επισκεφθήκαμε το ολοκαίνουργιο design store των Εξαρχείων

    Το ντιζάιν είναι μια οικουμενική γλώσσα που βρίσκεται οπουδήποτε κι αν κοιτάξεις. Είναι ο τρόπος που επιλέγεις να ντυθείς ή να διακοσμήσεις το σπίτι σου, τα ερκέρ σε ένα κτίριο, ένα κουτί με μπισκότα, η γραμματοσειρά στην εργασία σου, το ίδιο σου το κινητό, κι η απόφαση αν αυτό θα απαρτίζεται από μέταλο ή πλαστικό. Τα πάντα γύρω μας σχεδιάστηκαν από ανθρώπους και η πράξη αυτή είναι ντιζάιν. 

    Το καλό ντιζάιν είναι διαχρονικό και δίνει λύση σε κάποιο υπαρκτό πρόβλημα, το γκράφικ ντιζάιν εξυπηρετεί την οπτική επικοινωνία, λύνει κι αυτό το χάος που θέλει να γίνει ουσία, είναι ο «ελβετικός σουγιάς» που περιέχει εργαλεία όπως η τυπογραφία, η σύνθεση, η σημειολογία, η χρωματική αρμονία, η αισθητική. Όντας αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, θα έλεγε κανείς ότι είναι ο ίδιος ο αέρας που αναπνέουμε, και στην Redy, στα Εξάρχεια, αυτό το γνωρίζουν καλά. Και το τιμούν. 

    Η Redy. είναι το εγχείρημα δύο νέων – της Ντόνας Χατζηδάκη και του Αργύρη Αθανασιάδη – παιδικών φίλων από την Κρήτη, που έμελλε να αγαπήσουν και να σπουδάσουν γραφιστική και οπτική επικοινωνία. Μετά την θητεία τους σε διάφορα δημιουργικά γραφεία, αρκετές συμμετοχές σε εκθέσεις, διακρίσεις, συνεργασίες και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται ένας γραφίστας για να «ψηθεί» και να ακονίσει τα δόντια του στη δουλειά του, αποφάσισαν να συγκροτήσουν τη δική τους ομάδα. 

    Αρχικά, άνοιξαν ένα γραφείο στη Ζωοδόχου Πηγής. Ένα design studio που έχει συμβάλλει σε αρκετές καλαίσθητες αθηναϊκές – κι όχι μόνο – «στιγμές». Μπαίνοντας μέσα θα δεις καδραρισμένες πολλές από τις μακέτες τους, παντού χρώμα, pop διάθεση, σχέδια, προσχέδια, είδη χαρτιών, ανάγλυφα, τυπώματα, γκοφρέ. Το motto τους: «Never Standard, Sometimes Teasing, Always Redy.» περικλύει όλη τη ζωή ενός δημιουργικού ανθρώπου που κάνει το ταλέντο του επάγγελμα σε μια εποχή που οι ρυθμοί κι οι απαιτήσεις τρέχουν πιο γρήγορα κι από τον χρόνο. 

    Πρόσφατα ήρθε και το κατάστημα τους, στον διπλανό ακριβώς χώρο, που ήταν κρεοπωλείο και έκλεισε. Τα πάντα ξηλώθηκαν, εκτός από μια μεταλική κατασκευή που αποτελούσε τη βιτρίνα, ενώ παρέμεινε κι ένας πάγκος κοπής που έγινε μέρος του μαγαζιού και στον οποίο θα βρεις μερικά από τα όμορφα αντικείμενά τους. 

    Ποια είναι αυτά τα αντικείμενα; Οτιδήποτε εμπνέει και εμπνέεται από έναν σχεδιαστή, αγγλόφωνες εκδόσεις από την Niggli κι άλλους καταξιωμένους οίκους, είδη ένδυσης, κεραμικά, ημερολόγια, tote bags, εικονογραφήσεις και αφίσες των ιδίων, υφάσματα και μαντίλια, όλα με στόχο να ομορφύνουν το περιβάλλον και τη ζωή μας, να μας προσφέρουν ένα χαμόγελο ή να μας διδάξουν κάτι περισσότερο για την ιστορία, τις σχολές, τις πτυχές του ντιζάιν. Ο πολιτισμός της οπτικής γλώσσας, η ομορφιά σε κάτι απλό, αλλά όχι απλοϊκό όπως ένα σχέδιο. 

    Το εγχείρημά τους έχει ήδη αγκαλιαστεί από την περιοχή – άλλωστε τα Εξάρχεια ήταν πάντα ένα hub δημιουργικότητας και σκέψης – οι επισκέπτες τους είναι άνθρωποι απ’όλους τους δρόμους της ζωής, μαμάδες με τα παιδιά τους, νεολαία, μεγαλύτερες ηλικίες, η Ντόνα κι ο Αργύρης είναι εκεί για να συζητήσουν μαζί σου το πάθος τους, να σου λύσουν απορίες, να φτιάξουν κάτι custom για εσένα, ακριβώς όπως το είχες ονειρευτεί. 

    Χαζεύουμε τις αφίσες τους, πράγματα που οι ίδιοι δημιούργησαν, είναι μοντέρνα, ιδιαίτερα, πρωτότυπα, μένουν αξιομνημόνευτα σε βάθος χρόνου. Τι πιο όμορφο για δώρο ή για μια αβίαστη και καλαίσθητη αλλαγή στον χώρο σου. Μετά είναι οι bespoke κούπες για τον καφέ ή το τσάι σου, δημιουργίες άλλων σχεδιαστών που μαζεύτηκαν όλες μαζί σε μια curated στέγη. 

    «Θα σας έρχομαι για καφέ να συζητάμε για ντιζάιν», λέω στον Αργύρη. «Όποτε θες», μου απαντάει εγκάρδια καθώς βάζει στη σακούλα δύο prints που αγόρασα. Κι αυτό περικλύει από μόνο του την αύρα του Redy.Shop. Ένα μέρος όπου όλοι είναι ευπρόσδεκτοι, κι όλοι φεύγουν με κάτι ιδιαίτερο και ξεχωριστό στο μυαλό, την ψυχή ή την σακούλα. Θα τους βρεις και online στο redy.shop ή στο instagram @redy.design.shop.

    Redy. Design Studio + Shop
    Ζωοδόχου Πηγής 117, Εξάρχεια, τηλ. 2103804619
    redy.shop | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Η Αθήνα σε τροχιά ηθικής διατροφής: Οι καλύτερες vegetarian & vegan γαστρονομικές προτάσεις

    Η διαδικασία της θρέψης είναι από τις πιο σημαντικές για τον οργανισμό, αλλά συνήθως επαφίεται λανθασμένα αποκλειστικά στο πεδίο...

    Τα καλύτερα bars στην Αθήνα: Που θα πιείς δροσερά cocktails που ανεβάζουν τον πήχη

    Η Αθήνα, τη νύχτα βιώνει μια μεταμόρφωση η οποία οφείλεται σε κύριο βαθμό στα bars της. Στα φώτα, στις...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot