spot_img
More

    To Yiasemi Food And Wine Experience: Η νέα άφιξη που μας μυεί στη δημιουργική comfort κουζίνα και την εκλεπτυσμένη κρεατοφαγία

    Είναι όμορφο και αισιόδοξο, να παρατηρείς πως στην εστίαση, πάρα τις ιδιαιτερότητες των καιρών και παρά τις δύσκολες συγκυρίες, υπάρχουν άνθρωποι που όχι απλά τολμούν να κάνουν ένα νέο βήμα, αλλά μας παρουσιάζουν ποιοτικές προτάσεις, που στηρίζονται πάνω στην ουσιαστική γνώση της γαστρονομίας, επαναπροσδιορίζοντας τις σχέσεις μας με την comfort κουζίνα και βάζοντας την έννοια «κρεατοφαγία» σε μια πιο προσεγμένη προοπτική.

    Προσφάτως ανακαλύψαμε το νεοαφιχθέν Yiasemi Food And Wine Experience, στο Χαϊδάρι, το οποίο ήρθε να δώσει το δυναμικό του παρόν με υπέροχες συνταγές comfort κουζίνας, αλλά κυρίως με υπέροχες προτάσεις για κρέας στην καλύτερη και πιο ποιοτική του διάσταση.

    Ένας χώρος που αμέσως σου κεντρίζει το ενδιαφέρον, δεν μπορείς να τον προσπεράσεις χωρίς να τον περιεργαστείς, έστω και για λίγο ή να μη σε ιντριγκάρει να τον επισκεφτείς. Το ταλαντούχο χέρι του interior designer Κρις Ανδριόπουλου, μεταμόρφωσε ιδανικά τον χώρο μιας παλιάς ταβέρνας, σε ένα μοντέρνο εστιατόριο, με φρέσκια ενέργεια, που στηρίζεται πάνω στις αρχές του μινιμαλισμού. Όλη η ομορφιά κι ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του, έχουν ως επίκεντρο τους τεχνητούς κήπους που καλύπτουν τοίχους και γωνιές, μεταφέροντας σε στιγμιαία κάπου μαγικά.

    Στο τιμόνι του Yiasemi Food And Wine Experience, ο chef Παναγιώτης Σαριάνογλου, εξαργυρώνει την πολυετή του εμπειρία στον χώρο της εστίασης σε Αθήνα, νησιά και ως private chef σε yachts και εντυπωσιάζει, συνδυάζοντας τεχνικές, γεύσεις και τα καλύτερα υλικά σε ένα τόσο αισθητικά, όσο και ποιοτικά υψηλό και παράλληλα προσιτό γαστρονομικά αποτέλεσμα, που σου ανοίγει νέους ορίζοντες.

    Τα πάντα εδώ είναι χειροποίητα από την αρχή ως το τέλος κάθε συνταγής και κάθε πιάτο σου ξυπνάει μνήμες, μέσα από μια μοντέρνα προσέγγιση. Από τα χειροποίητα ψωμιά από χαρούπι, ελιά και καρύδι που συνοδεύονται με αρωματικά βούτυρα (που εναλλάσσονται γευστικά ανά εβδομάδα) και αρωματικό ελαιόλαδο, ως το μάγουλο με παπαρδέλες κρέμα από γραβιέρα Νάξου και λαδί μυρωδικών που σιγομαγειρεύεται σε σάλτσα με βάση τον μαραθόσπορο, τα πάντα εδώ δηλώνουν ότι υπάρχει μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια και σεβασμός στα υλικά και την παράδοση.

    Η ζεστή πατατοσαλάτα με τρεις υφές πατάτας, απάκι Κρήτης, τραγανό αυγό και φρέσκια ελληνική τρούφα και τα chicken lollipops δηλαδή πικάντικα καραμελωμένα κοπανάκια κοτόπουλου, με πολύχρωμο σουσάμι και φρέσκο κρεμμύδι αποτελούν ιδανικές επιλογές για μοίρασμα με την παρέα. Η ανοιχτή κρεατόπιτα σε χωριάτικο ζυμάρι, με μοσχαρίσιο μάγουλο γάλακτος, πιπεριές Φλωρίνης, γραβιέρα και σχοινόπρασο, σιγοψήμένη σε φούρνο πέτρας και το λουκάνικο αγριογούρουνου με καραμελώμενο κρεμμύδι και καμμένο λεμόνι, σου προσφέρουν όλα τα αρώματα και τις γεύσεις τις ελληνικής υπαίθρου, μέσα από ιδιαίτερους συνδυασμούς. Στα must try και η τραγανή πανσέτα με χειροποίητο chutney πιπεριάς Φλωρίνης και chilly, καμμένα καρότα baby, που συνοδεύεται από γλασαρισμένες πατάτες baby, θα χαρακτεί στη γευστική σου μνήμη με χρυσά γράμματα!

    Η απόλαυση του καλού κρέατος έχει πλέον περάσει σε πιο απαιτητικά επίπεδα, και το Yiasemi Food And Wine Experience θα σε εντυπωσιάσει με τις elevated steak προτάσεις του. Ποιοτικές πρώτες ύλες, μοντέρνες κοπές και σωστά ψησίματα που αναδεικνύουν τη μοναδικότητα κάθε κρέατος, αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις, ενώ θα βρεις μεγάλη ποικιλία σε κοπές. Argentina Black Angus, σύμφωνα με τις διεθνείς τάσεις, σπαλομπριζόλα ξηρής ωρίμανσης 20 ημερών καθώς το Yiasemi διαθέτει το δικό του dry aged ψυγείο, Tomahawk, μερικές από τις επιλογές που μπορείς να απολαύσεις ακριβώς όπως πρέπει, και να κάνεις το ιδανικό pairing με κάποιο εξαιρετικό κρασί της wine list από ελληνικούς αμπελώνες που επιμελήθηκε ο Θοδωρής Γιαννακίδης.

    Ως καλός κι έμπειρος οικοδεσπότης, ο Παναγιώτης Σαριάνογλου, θα φροντίσει να κλείσεις αυτό το γευστικό ταξίδι με τον πιο γλυκό τρόπο. Κάθε βδομάδα ένα διαφορετικό γλυκό έκπληξη γίνεται το κέρασμα και ο ιδανικός επίλογος για μια όμορφη εμπειρία με επίκεντρο τη γεύση. Γιατί το Yiasemi Food And Wine Experience, είναι ακριβώς αυτό που δηλώνει. Μια νέα εμπειρία που πιστεύουμε ότι θα γίνει μια αγαπημένη, σταθερή, συνήθεια!

    To Yiasemi Food & Wine Experience
    Στρ. Καραϊσκάκη 1Β, Χαϊδάρι, τηλ. 2105324666
    www.toyiasemi.gr |Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Τα nail bars που μας ενθουσίασαν το 2020 (+ μια σύντομη ιστορία του manicure)

    Το μανικιούρ είναι κάτι τελείως προσωπικό. Σε αντίθεση με τα μαλλιά ή το makeup, τα νύχια σου είναι κάτι που...

    Αγαπημένα Ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα: Εκεί όπου η τέχνη συναντά τη γεύση

    Το καλό γλυκό είναι ένα πάντρεμα φυσικών και μεταφυσικών στοιχείων, μια αλχημία απαιτητική, που προϋποθέτει αρμονία των υλικών, ιδανικές...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot