spot_img
More

    Το Φīsi The Project χαρίζει στην καθημερινή σου διατροφή την ανώτερη ποιότητα που της αξίζει

    Ζούμε σε μια εποχή αφθονίας και πολυποικιλότητας σε σχέση με το τι υπάρχει διαθέσιμο μπροστά μας προς κατανάλωση, όμως η βαριά βιομηχανοποίηση της τροφής μας, δυστυχώς σιγά σιγά αποδεικνύεται μοιραία σε πολλαπλά επίπεδα. Το περιβάλλον επιβαρύνεται, η αφθονία πολλές φορές συνεπάγεται φύρα που καταλήγει στα σκουπίδια, ενώ οι τροφές, ακόμα κι αυτές που φαίνονται αθώες, προκαλούν με τα συντηρητικά και τα χημικά που περιέχουν, οξείδωση στα κύτταρα του οργανισμού, με τις γνωστές συνέπειες.

    Ευτυχώς, πλέον αρχίζει να αναπτύσσεται μια συνειδητότητα, σχετικά με τον τρόπο που επιλεγούμε το φαγητό μας, βάσει των ευεργετικών επιδράσεων που αυτό έχει στο σώμα μας, ανάλογα με τις δραστηριότητες και τον τρόπο ζωής μας, αλλά συγχρόνως φροντίζοντας το οικολογικό μας αποτύπωμα να είναι όσο το δυνατόν πιο χαμηλό, για την προστασία του περιβάλλοντος. Πάνω σε αυτές τις κατευθυντήριες, γεννήθηκε και το Φīsi The Project, στο Χαλάνδρι που προσεγγίζει το φαγητό πέραν από μια γευστική απόλαυση, κυρίως ως μια ποιοτική και κοινωνική εμπειρία για κάθε στιγμή της ημέρας.

    Ο χώρος άνοιξε μόλις πριν λίγες ημέρες, αλλά ήδη έχει εντυπωσιάσει τόσο με το στήσιμο, όσο και με τις νοστιμιές που προσφέρει. Γήινοι, απαλοί τόνοι, και φυσικά υλικά έχουν επιλεχθεί έτσι ώστε να αισθάνεσαι στην αγκαλιά και τη γαλήνη της φύσης, ενώ στο μενού η ποιοτική διατροφή κι οι ανθρώπινες αξίες υπερέχουν της απρόσωπης τυποποίησης και κατανάλωσης. Προσεγγίζοντας ολιστικά αυτή τη στάση και με προσανατολισμό προς την zero waste φιλοσοφία, ότι περισσεύει προσφέρεται εκεί όπου υπάρχει ανάγκη ενώ δίνεται μεγάλη προσοχή στις συσκευασίες, ώστε όλη η δραστηριότητα να είναι όσο πιο φιλική γίνεται προς το περιβάλλον κι όσο πιο ανθρώπινη.

    Καθημερινά εδώ θα βρεις καφέ και επιλογές για πρωινό ώστε να αρχίσεις δυναμικά την ημέρα, αλλά και γεύματα από ποιοτικές πρώτες ύλες, προερχόμενες αποκλειστικά από εκλεκτές φάρμες της ελληνικής επαρχίας, σε ακαταμάχητους γευστικούς συνδυασμούς. Ευφάνταστες, ολόφρεσκες σαλάτες με superfoods, μια ιδιαίτερη ποικιλία σε poke bowls όπου υλικά από διάφορες παραδόσεις παντρεύονται αρμονικά μεταξύ τους, είναι οι καλύτερες επιλογές για ένα ελαφρύ μεν γεύμα που όμως μπορεί να σου δώσει την ενέργεια που χρειάζεσαι. Το μενού έχει επιμεληθεί με μεγάλη προσοχή, ο chef Δημήτρης Κότσαλης (Cavo Tagoo, Izakaya, Nyx), που καταφέρνει πάντα να παντρεύει την τεχνική με τη δημιουργικότητα!

    Βασικός κανόνας του να τροφοδοτείς σωστά το σώμα σου, είναι να το ακούς προσεκτικά, έτσι αν έχεις ανάγκη κάτι πιο ενισχυμένο, pasta, burgers, sandos, wraps και main dishes είναι στη διάθεση σου για απολυτή ευχαρίστηση. Από την άλλη αν θέλεις να «πιείς το γεύμα σου» υπάρχουν τέλειες επιλογές σε χορταστικά και αναζωογονητικά smoothies, ενώ power shots και ροφήματα kombucha σου προσφέρουν απόλαυση κι ευζωία.

    Λαμβάνοντας υπόψη τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητα, το Φīsi The Project στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια προς τη σωστή αλλά και φιλική προς το περιβάλλον διατροφή και μπορεί να προτείνει και να σχεδιάσει υπό την επίβλεψη του διατροφολόγου Γιάννη Τσεκούρα (Panathinaikos B.C.) και σε συνεργασία με έμπειρους chefs ένα εξατομικευμένο, εβδομαδιαίο πλάνο διατροφής για εσένα και τις διατροφικές σου ανάγκες, ή να αναλάβει την παράδοση γευμάτων για εταιρίες και αθλητικούς οργανισμούς, μετατρέποντας με τον πιο όμορφο κι ενσυνείδητο τρόπο κάθε ανάγκη σε ένα πρωτόγνωρο ταξίδι γεύσεων κι επιλογών.

    Το Φīsi The Project ήρθε για να μας καθοδηγήσει να αλλάξουμε σελίδα, σε ότι αφορά τον τρόπο που τρεφόμαστε, να κοιτάξουμε πέραν από τα στενά όρια της απόλαυσης, τι αντίκτυπο έχουν οι τροφές που επιλέγουμε σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο και τελικά να δημιουργήσουμε ένα νέο πρότυπο διατροφής που θα ακολουθεί μια ολιστική προσέγγιση για τον οργανισμό, την κοινωνία και τη φύση.

    Φīsi The Project
    Αγίου Γεωργίου 28, Χαλάνδρι, τηλ. 2106831118
    www.fisitheproject.com | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Αγία Παρασκευή: Η ιστορία της, οι άνθρωποί της κι όλα τα highlights για την έξοδό σου

    Δύσκολο να το φανταστεί κανείς αλλά μόλις λίγες δεκαετίες πίσω, η Αγία Παρασκευή ήταν εξοχή. Το όνομα του δήμου...

    Μήλος: Ένα νησί πέρα από τα συνηθισμένα

    Το ετερόκλητο των τοπίων της αλλά και η ομορφιά που εκπέμπει από άκρη σε άκρη, είναι τα στοιχεία που...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot