spot_img
More

    Βρωμιάρα: Street food όπως δεν το έχεις ξαναφάει

    Η παράδοση που έφεραν μαζί τους οι Έλληνες από τις πέρα πατρίδες για να γίνει ταυτότητα και πάθος στη γαστρονομία, επιβιώνει γνησιότερη στην Ήπειρο, εκεί όπου γεννήθηκε. Το τσίπουρο, ο μεζές, η αλοιφή, είναι γέννημα θρέμμα του Βορρά, που δεν ξεγελιέται, ξέρει να τρώει, είναι καλοφαγάς και δεν παζαρεύει επουδενί το καλύτερο. Ήταν φυσική απόρροια λοιπόν, εκεί να γεννηθεί και η Βρωμιάρα, το street food όπως δεν το έχεις ξαναγευτεί, η πιο γκουρμέ εκδοχή στο σάντουιτς, που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα σε τεχνική και ποιότητα το γεύμα του καλύτερου εστιατορίου. 

    Κοντεύει μια δεκαετία από τότε που η Βρωμιάρα της απόλυτης καθαριότητας, ξεκίνησε την πλεύση της στα Γιάννενα από τον Λάμπρο Μεντή, σε ένα παρατημένο χωράφι στην παλιά πόλη όπου στήθηκε ένα βανάκι. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα – οι πελάτες το αντιλήφθηκαν κατευθείαν – η ποιότητα έκανε ρίμα με την απερίγραπτη νοστιμιά. Κι αυτό γιατί ο Λάμπρος και η παρέα του οργάνωσαν ένα μενού που τιμά την πρώτη ύλη, χρησιμοποιεί τρόπους ψησίματος όπως το sous vide, δεν βουλιάζει στο καμουφλάζ μιας σως και κάθε γεύση έχει ευκρίνεια και ειλικρίνεια, προσφέροντας ένα ανυπέρβλητο, street γευστικό αποτέλεσμα. 

    Με εφόδιο αυτή την αγάπη του κόσμου, η Βρωμιάρα κατηφόρισε στην Αθήνα και τον Πειραιά, στα Τρίκαλα και την Θεσσαλονίκη, ενώ στα Γιάννενα βρήκε το μόνιμο σπίτι της στην στοά Αραβατινού. Ένα πραγματικό, απτό success story από αυτά που σε κάνουν να χαμογελάς και να έχεις πίστη ότι αν κάνεις κάτι σωστά και με πάθος, αυτό θα σε ανταμείψει. 

    Σ’αυτή τη διαολεμένα ευφυή αντίφαση ονόματος και ποιότητας θα γευστείς 11 προμελετημένες προτάσεις, από το Old Skool που θριαμβεύει μέσα στην απλότητά του με τα 3 υλικά της απόλαυσης – ντομάτα, πατάτα και βρωμιάρα μάγιο – μέχρι το υπερπαραγωγή Καβουροπάρτυ με pesto πιπεριάς Φλωρίνης, ντομάτα, ρόκα, παρμεζάνα, αυγό, κοτόπουλο φιλέτο ή το Υπερδιαγαλαξιακό με τηγανητό κρεμμύδι, flakes παρμεζάνας, ντομάτα, ρόκα και χειροποίητες μαγιονέζα, bbq sauce και cheddar sauce.

    Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να διαλέξεις το κρέας που θες όπως πανσέτα που σιγομαγειρεύεται 16 ώρες στα υγρά της, υπέροχο στήθος κοτόπουλου ή και χειροποίητο μπιφτέκι που φτιάχνεται χωρίς ψωμί ή αυγό. Κι όλα αυτά αγκαλιάζονται από το πιο αέρινο ψωμάκι παραδείσου – δικής τους συνταγής – που πρέπει να του φερθείς όμορφα γιατί στραβώνει, αφού μιλάμε για το πιο μαλακό στην κατηγορία του! Συχνά-πυκνά παίζουν και guest, limited edition σάντουιτς.

    Περιμένοντας στη σειρά, αισθάνεσαι δε ότι συμμετέχεις σε αυτοσχέδιο street party, αφού οι cool μουσικές, ο ωραίος κόσμος και η ανεβασμένη διάθεση των ψηστών γκρουβάρουν και μιξάρονται ωραία, όσο περιμένεις στωικά το σάντουιτς του δικού σου παραμυθιού. Στα latest news του αγαπημένου brand, η συνεργασία με το e-food. Γιατί τώρα μπορείς να απολαύσεις τα καλούδια του (και) στο σπίτι! 

    Η Βρωμιάρα – The Gourmet Street Food 
    Λεωφ. Παναγή Τσαλδάρη 16, Περιστέρι, τηλ. 2110137603, Facebook | Instagram
    Σωτήρος Διός 47, Πειραιάς,τηλ. 2114244783, Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Αθήνα, η πόλη του street food & οι κορυφαίοι πρεσβευτές του

    Το street food είναι το πιο χαρούμενο κάλεσμα του καλοκαιριού: είναι κοινωνικό, αφού συγκεντρώνει όλους τους προσκυνητές του στο...

    Η Αθήνα σε τροχιά καλοκαιριού. Οι πιο cool προορισμοί του κέντρου

    Μια πόλη, χιλιάδες διαφορετικές επιλογές. Όσο παράξενος και να’σαι με την έξοδο των ονείρων σου, το βέβαιο είναι πως...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot