spot_img
More

    Oh my Pinsa!: Εδώ τρως την επανάσταση, το fine dining του ζυμαριού σε street περιτύλιγμα

    Στο σύμπαν του ζυμαριού τα αστέρια είναι πολλά: η πίτσα, το πεϊνιρλί, το καλτσόνε, η piadina, όλα με τη νοστιμιά τους, την ώρα τους, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Τα τελευταία χρόνια η εξέλιξη μας γυρνάει «προς τα πίσω», και συγκεκριμένα στην αρχαία Ρώμη, όπου γεννήθηκε η pinsa, ένα αριστούργημα που φτιάχνεται από τρία άλευρα, ωριμάζει για 72 ώρες, προσφέροντας ένα εύπεπτο – λεπτό και τραγανό απ ́ έξω – απαλό στο εσωτερικό, οβάλ καμβά στον οποίο απλώνονται τα υλικά. 

    Ο απόλυτος πρέσβης της λοιπόν στην Αθήνα έχει την pinsa «κορώνα» στο όνομά του κι αναφωνεί από αυτή την απερίγραπτη ευχαρίστηση που σε κατακλύζει όταν δοκιμάζεις την πρώτη μπουκιά από τις πεντανόστιμες προτάσεις του. Εδώ όλη η μαγεία της pinsa ξεδιπλώνεται σε ένα άκρως street food χαλαρό περιβάλλον, λίγα σκαμπό με πάσο, και μόλις τέσσερα τραπέζια για να κάτσεις, ενώ delivery και take away, δίνουν και παίρνουν.

    Το menu θα σε εκπλήξει, καθώς μια τόσο ιδιαίτερη ζύμη απαιτεί αντίστοιχα toppings που κάνουν τη διαφορά: φρέσκια mozzarella, extra παρθένο ελαιόλαδο, ποιοτικά prosciutto και πεπερόνι, χειροποίητες σάλτσες και pesto, ολόφρεσκα λαχανικά.

    Το τραγανό ζυμάρι στρώνεται με απαλή σάλτσα ντομάτας και βασιλικού ή ελαφριά κρέμα σκόρδου, ενώ από πάνω μια γιορτή γεύσης από υλικά που δίνουν τη δική τους ταυτότητα και βγάζουν από μέσα σου πηγαία ευχαρίστηση. Η «Margarita» όπως δεν την έχεις ξαναφάει, με σάλτσα ντομάτας και βασιλικού, φρέσκια mozzarella που μπαίνει μετά το ψήσιμο, μαζί με φρέσκα φύλλα βασιλικού και ελαιόλαδο, να αναδύουν τα αρώματα της Μεσογείου, ενώ αν είσαι fan των πικάντικων ιστοριών, θα λατρέψεις το συνδυασμό Peperone Napoli Picante, σάλτσα ντομάτας βασιλικού, μυρωδικά και mozzarella.

    Για ακόμα πιο ιδιαίτερες απολαύσεις, ιδανική θα βρεις την pinsa με mozzarella, καπνιστή πανσέτα, pecorino, ποσέ αυγό και σχοινόπρασο ή με λάδι τρούφας, λευκό κρεμμύδι, mozzarella, σκόρδο, φρέσκα μανιτάρια και μαϊντανό.

    Κλασικότητα αλλά και νεωτερισμοί, ποιότητα κι απλότητα, pop χρώματα και casual περιβάλλον στο οποίο όλοι είναι ευπρόσδεκτοι – το Oh my Pinsa! χαρτογραφεί νέα μονοπάτια στην νοστιμιά του street food με προσεγμένη οπτική και premium υλικά. Αν αγαπάς κι εσύ όπως και εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας το ζυμάρι, εδώ θα το γευτείς στα καλύτερά του. 

    Oh My Pinsa! 
    Ευφράνορος 21, Παγκράτι, τηλ. 2114118184
    wwwohmypinsa.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Η Αθήνα σε τροχιά ηθικής διατροφής: Οι καλύτερες vegetarian & vegan γαστρονομικές προτάσεις

    Η διαδικασία της θρέψης είναι από τις πιο σημαντικές για τον οργανισμό, αλλά συνήθως επαφίεται λανθασμένα αποκλειστικά στο πεδίο...

    Ιστορικά και σύγχρονα ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα που ανεβάζουν στροφές στην γλυκιά απόλαυση

    Το κλασικό γλυκό, εκείνο που μυρίζει σαν φοντανιέρα, σαν τις ονομαστικές εορτές της μαμάς που φώτιζαν το σαλόνι, σαν...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot