spot_img
More

    Αγκίστρι, το καταπράσινο νησί του Σαρωνικού & οι must προτάσεις για να επισκεφθείς

    Πευκόφυτο τοπίο, κρυστάλλινα νερά και ιδιαίτερες τοπικές γεύσεις, σ’ένα νησί που αποτελεί ιδανική εξόρμηση για λίγες μέρες εκτός Αθηνών.

    Το Αγκίστρι είναι ένα πανέμορφο ελληνικό νησί που βρίσκεται στον Σαρωνικό κόλπο, μια ανάσα από τον Πειραιά. Παρά το σχετικά μικρό του μέγεθος, είναι ένας δημοφιλής προορισμός που προτιμάται για τις εκπληκτικές παραλίες, τα κρυστάλλινα νερά, το καταπράσινο τοπίο και την παραδοσιακή γοητεία του. Είναι ο ιδανικός κατάπλους για τους ταξιδιώτες που αναζητούν μια χαλαρή και γαλήνια ατμόσφαιρα μακριά από τον πολύβουο πλήθος των μεγαλύτερων ελληνικών νησιών.

    Κύρια χαρακτηριστικά του νησιού:

    1. Παραλίες: Το Αγκίστρι διαθέτει μια ποικιλία από όμορφες παραλίες που καλύπτουν διαφορετικές προτιμήσεις. Οι πιο διάσημες περιλαμβάνουν την παραλία της Σκάλας, η οποία είναι η μεγαλύτερη και πιο οργανωμένη του νησιού, παρέχοντας ξαπλώστρες, ομπρέλες και υποδομές για θαλάσσια σπορ. Η παραλία Απονήσσου είναι πιο αποκεντρωμένη, με γαλάζια νερά, ιδανική για χαλάρωση. Οι παραλίες Δραγονέρα και Χαλκιάδα αξίζουν επίσης να τις εξερευνήσετε.

    2. Φύση και πεζοπορία: Το Αγκίστρι είναι ευλογημένο με φυσική ομορφιά, προσφέροντας γραφικά τοπία και μονοπάτια πεζοπορίας που οδηγούν σε εκπληκτικές θέες. Οι ατελείωτες συστοιχίες πεύκων και το γραφικό ύπαιθρο του νησιού το καθιστούν εξαιρετικό προορισμό για τους λάτρεις της φύσης.

    3. Χωριά: Σκάλα και Μεγαλοχώρι (επίσης γνωστό ως Μήλος) είναι τα δύο κύρια χωριά στην Αίγιστρη. Η Σκάλα είναι το κύριο λιμάνι του νησιού και προσφέρει μια ποικιλία καταλυμάτων, εστιατορίων και καταστημάτων. Το Μεγαλοχώρι είναι πιο παραδοσιακό, με γραφικά στενά δρομάκια, λευκά σπίτια και μια γαλήνια ατμόσφαιρα.

    4. Τοπική κουζίνα: Οι παραδοσιακές ελληνικές ταβέρνες του νησιού σερβίρουν νόστιμα θαλασσινά, μεσογειακά πιάτα και τοπικά προϊόντα.

    5. Hλιοβασιλέματα: Το νησί είναι γνωστό για τα μαγευτικά ηλιοβασιλέματά του και το να βλέπεις τον ήλιο να βυθίζεται κάτω από τον ορίζοντα είναι μια αγαπημένη δραστηριότητα για τους επισκέπτες. Κατευθυνθείτε σε μια από τις παραλίες ή τα βράχια με δυτικό προσανατολισμό για την καλύτερη θέα στο ηλιοβασίλεμα.

    6. Ημερήσιες εκδρομές: Από το Αγκίστρι, μπορείτε εύκολα να κάνετε ημερήσιες εκδρομές σε γειτονικά νησιά όπως η Αίγινα ή ο Πόρος, ή ακόμα και να επισκεφθείτε τα αρχαία θαύματα της ηπειρωτικής χώρας, όπως το Ναό της Αφαίας στην Αίγινα.

    7. Δραστηριότητες στο νερό: Τα καθαρά νερά γύρω από το Αγκίστρι είναι ιδανικά για κολύμπι και και καταδύσεις. Υπάρχουν ευκαιρίες για περιηγήσεις με σκάφος και εκδρομές για να εξερευνήσετε κρυμμένους όρμους και κοντινές νησίδες.

    Το υπέροχο αυτό νησί «τσέπης» παραμένει σχετικά ανέγγιχτο από τον μαζικό τουρισμό, που συμβάλλει στην αυθεντική και χαλαρή ατμόσφαιρά του. Το Αγκίστρι προσφέρει ένα ήρεμο καταφύγιο όπου μπορείτε να βυθιστείτε στην ελληνική νησιωτική ζωή, να απολαύσετε τη φιλοξενία των ντόπιων και να ζήσετε την απλότητα και την ομορφιά του Σαρωνικού.

    Αυτές είναι οι προτάσεις μας:

    Melirriton Cafe Bar
    Παραλία Σκάλας, Αγκίστρι, τηλ. 2297091219

    Στις διακοπές πάντα υπάρχει ένα μαγαζί που γίνεται το ορμητήριο αλλά και το τελευταίο αποκούμπι πριν αποσυρθούμε για την βραδινή ξεκούραση. Στο Αγκίστρι, αυτό το μαγαζί είναι το Melirriton. Εδώ η φροντίδα σε κάθε ζώνη, η φιλοξενία και η όσμωση με το Ξενοδοχείο Γαλήνη και την παραλία της Σκάλας μεταφράζονται σε μια συνολική εμπειρία με θαυμάσιο περιβάλλον και σβέλτο σέρβις, λίγο πριν το μπάνιο, για ένα νόστιμο σνακ ή για απογευματινό και βραδινό aperitivo. Η καλή μέρα ξεκινάει με ωραίο καφέ, χυμούς και νόστιμο πρωινό ή brunch, με επιλογές όπως ο ζουμερός καγιανάς, τα scrambled eggs, τα χορταστικά σάντουιτς με ωραία υλικά, για να δώσει τη σκυτάλη σε βάφλες, υπέροχες κρέπες με τα υλικά της επιλογής σου, pancakes αλλά και βάφλες που μπορείς να συνδυάσεις με ένα δροσιστικό παγωτό. Εξαιρετικά και τα club sandwich και τα burgers – απλά φανταστικά – για όλους όσους δε συμβιβάζονται με το μέτριο. Το σούρουπο φέρνει μαζί του και μια χαλαρή διάθεση, αυτή που διψάει για ένα χαλαρό κρασάκι ή ένα περιποιημένο cocktail, στην άνεση των τραπεζιών του με θέα τον γαλάζιο ορίζοντα. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα χειροποίητα γλυκά του – από την πορτοκαλόπιτα και τον κορμό, μέχρι την καρυδόπιτα, τη μηλόπιτα και τη σοκολατόπιτα – όλα ολόφρεσκα και με άγγιγμα εμπνευσμένο. Περισσότερα εδώ

    Sunrise Cocktail Beach Bar 
    Σκάλα, Αγκίστρι, τηλ. 2297091419

    Το Sunrise στο Αγκίστρι είναι beach bar στο μυχό της παραλίας της Σκάλας, αλλά και πολλά παραπάνω. Είναι το τέλειο spot για κάθε στιγμή της ημέρας, ανάμεσα στον λουόμενο, τον τουρίστα, τον λάτρη του brunch και των cocktails, σε μια τεράστια μαγευτική περιοχή με θαυμάσια θέα στον Σαρωνικό που κατηφορίζει προς τα αναπαυτικά κρεβάτια και τα πουφ στη θάλασσα. Η μέρα ξεκινάει με καλοψημένο καφέ και ένα από τα καλύτερα πρωινά στο νησί, με επιλογές όπως το πληθωρικό Sunrise Breakfast τεσάρων ατόμων, το υπέροχο Croque Madame με βελούδινη μπεσαμέλ, το νόστιμο και χορταστικό Avocado Toast, τα αναζωογονητικά healthy bowls. Δεν περιορίζεται εκεί όμως, αφού σερβίρει και εξαιρετικά burgers – με αγαπημένα μας το Truffle και το Smash – poké bowl με φιλέτο κοτόπουλο και ανυπέρβλητα mexican plates. Ο ήλιος δύει στον ορίζοντά του, ο νους ηρεμεί, η διάθεση ανεβαίνει και τα shakers παίρνουν φωτιά: Must πρόταση το Queen’s Drink με βάση την premium βότκα Belvedere όπως και το πικάντικο Drunken Sailor με spicy rum, ενώ και τα classics εδώ βιώνουν την ιδανική τους εκδοχή. Το Sunrise τιμάται για το μοναδικό του concept κάθε χρόνο από πλήθος ωραίου κόσμου, του ψαγμένου, που ξέρει να επιλέγει το μέρος που θα τον κάνει να περάσει καλά. Περισσότερα εδώ

    ΓΥΡΟκομείον
    Σκάλα, Αγκρίστρι, τηλ. 2297091293

    Χειροποίητα, πεντακάθαρα και πεντανόστιμα. Αυτές οι 3 λέξεις περικλύουν όλη τη φιλοσοφία του ΓΥΡΟκομείον στη Σκάλα στο Αγκίστρι. Δεν υπάρχει πραγματικός καλοφαγάς, επισκέπτης του αγαπημένου μας νησιού, που να μην έχει απολαύσει έστω για μια φορά τα φημισμένα σουβλάκια του ΓΥΡΟκομείον. Μια οικογενειακή υπόθεση που μετράει αισίως 3 δεκαετίες όταν οι γονείς των σημερινών ιδιοκτητών – του Δημήτρη και του Παναγιώτη – πρόσφεραν το πρώτο τους σουβλάκι, ακριβώς στο ίδιο σημείο με σήμερα. Τα παιδιά έχουν θητεύσει στην κρεατοφαγία, εδώ οι παρασκευές – από τους γύρους μέχρι τα ζουμερά μοσχαρίσια μπιφτέκια ή γαλοπούλας – είναι όλες χειροποίητες, οι πρώτες ύλες άριστες, ο χώρος φιλόξενος και ζεστός σαν να είσαι με φίλους σε μπάρμπεκιου. Λατρεύεις τις μερακλίδικες σκεπαστές και δεν μπορείς να πεις ποτέ όχι στο καλοψημένο κρέας; Θέλεις ποικιλία στο τυλιχτό σου με 16 είδη; Το ΓΥΡΟκομείον είναι το μέρος σου! Περισσότερα εδώ

    Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα
    Σκάλα, Αγκίστρι, τηλ. 2297091691

    Το εστιατόριο Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα στη Σκάλα, είναι ένας γαστρονομικός παράδεισος που ενσωματώνει την ουσία του εμβληματικού τραγουδιού της Μαρινέλλας, προσφέροντας μια ευχάριστη σύζευξη εξαιρετικού κρασιού και νοστιμότατων θαλασσινών. Κοσμούμενο σε μια ειδυλλιακή γωνιά του νησιού, το εστιατόριο αποπνέει ένα ζεστό και φιλόξενο κλίμα, καθιστώντας το τέλειο μέρος για να απολαύσετε μια αξέχαστη εμπειρία φαγητού. Καθώς εισέρχεστε στο εστιατόριο, σας υποδέχονται φιλικά το προσωπικό και το ελκυστικό άρωμα των φρεσκομαγειρεμένων πιάτων. Με ένα μενού που γιορτάζει τα πλούτη της θάλασσας και τις γεύσεις της Ελλάδας, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μια ποικιλία από υπέροχες νοστιμιές, οι οποίες συνοδεύονται επαρκώς από μια επιλεγμένη συλλογή τοπικών και διεθνών κρασιών. Κάθε πιάτο είναι προσεκτικά επιλεγμένο και ετοιμασμένο με τα καλύτερα υλικά, τα οποία μπορείτε να απολαύσετε στον ντιζαϊνάτο εσωτερικό χώρο του εστιατορίου είτε έξω, προσφέροντας εκπληκτική θέα στη λαμπρή θάλασσα του Αιγαίου.

    Καφενές το Μαντράκι
    Μεγαλοχώρι, Αγκίστρι, τηλ. 2297091357

    Το Μαντράκι είναι ένας εκπληκτικός προορισμός για όσους επισκέπτονται το Αγκίστρι. Αυτό το γραφικό εστιατόριο βρίσκεται κοντά στον παραθαλάσσιο χωριό της Σκάλας και σαγηνεύει τους επισκέπτες με τη μαγευτική του ατμόσφαιρα και την εκπληκτική τοποθεσία δίπλα στο κύμα. Οι καλεσμένοι του εστιατορίου Το Μαντράκι έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις πιο νόστιμες παραδοσιακές γεύσεις της Ελληνικής κουζίνας, όπου οι φρέσκες θαλασσινές λιχουδιές και οι εκλεκτές υλικές επιλογές παντρεύονται με μεράκι και επιδεξιότητα από τους ταλαντούχους σεφ του εστιατορίου. Με το φόντο το γαλάζιο του Αργοσαρωνικού κόλπου και τις απαράμιλλες γεύσεις, το Το Μαντράκι προσφέρει μια μοναδική και αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία στους επισκέπτες του.