spot_img
More

    AMÉRISSA: Αέρας υψηλής γαστρονομίας στο εστιατόριο του ALERÓ στην Σκύρο

    Το ALERÓ Seaside Skyros Resort βρίσκεται στη βορειοανατολική μεριά της Σκύρου, πολύ κοντά στην παραλία Βίνα – μια από τις πιο όμορφες αμμώδεις παραλίες του νησιού. Εδώ η εκλεπτυσμένη φιλοξενία αλλά και το design περιβάλλον εγγυώνται τις πιο όμορφες και ξεκούραστες διακοπές στο νησί – αλλά και τις πιο γευστικές – αφού στον χώρο του ξενοδοχείου φιλοξενείται και το εστιατόριο AMÉRISSA. 

    Το πετρόκτιστο κτίριο που φιλοξενεί το εστιατόριο – υπέροχα ανακαινισμένο και κομψό – είναι ένα παραδοσιακό σκυριανό σπίτι το οποίο χρονολογείται από τα μέσα του εικοστού αιώνα, τελευταία κάτοικος του οποίου υπήρξε η κυρία Αμέρισσα. Εδώ το παρελθόν συναντά το παρόν και η παράδοση συναντά τη σύγχρονη κουζίνα, με αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις φτιαγμένες με τα καλύτερα βότανα αυτής της γης: το διαπιστώνεις στο carpaccio από ψάρι ημέρας, με την απλότητα του λεμονιού, του μανταρινιού και της πικάντικης πιπεριάς αλλά και στην πεντανόστιμη κολοκυθόπιτα, που κάνουν τον τέλειο πρόλογο ως ορεκτικά.

    Μετά είναι η ζουμερή ταλιάτα striploin, με βούτυρο μυρωδικών, τηγανητές πατάτες, ρόκα και γραβιέρα που εκμεταλλεύεται στο έπακρο μέχρι και την τελευταία ίνα του ευειδούς κρέατος ή το παστίτσιο με μοσχαρίσια μάγουλα και αέρινη μπεσαμέλ που πραγματικά είναι μια γευστική αποκάλυψη. Ιθύνων νους και στηλοβάτης των παραπάνω, ο κάτοχος 2 αστεριών Michelin Άγγελος Λάντος που είναι κι Executive Chef του εστιατορίου. Μία δυνατή γαστρονομική υπογραφή, που κατορθώνει να ενσωματώσει στο μενού τόσο το πνεύμα του νησιού και του χώρου, όσο και ένα εύρος επιλογών που καλύπτει κάθε επισκέπτη. 

    Κάθε πιάτο, βασίζεται σε τοπικά προϊόντα και συνταγές, για παράδειγμα τα σκιουφιχτά με ραγού μανιταριών και κονφί ντομάτας συμπληρώνονται μοναδικά με τη γραβιέρα Σκύρου, ενώ το ψάρι ημέρας φρικασέ καταφθάνει απευθείας από τη ντόπια αλιεία. 

    Η AMÉRISSA, όμως επιφυλλάσσει κι άλλες εκπλήξεις. Αντλώντας έμπνευση από τη ζωή και το έργο του Άγγλου ποιητή Rupert Brooke, συστήνει μια σειρά signature κοκτέιλ που απηχούν τα λόγια του ποιητή και τον χαριτωμένο λυρισμό τους – άλλωστε οι σκυριανές νύχτες είναι από τη φύση τους ποιητικές… Είναι ανοιχτή από το πρωί, με breakfast και brunch, και επιλογές όπως το καλάθι πρωινού με κέϊκ ημέρας κι άλλα καλούδια ή την diy ομελέτα, την οποία μπορεί ο επισκέπτης να φτιάξει ακριβώς στις προδιαγραφές και με τα υλικά που επιθυμεί. 

    Για τον πιο γλυκό επίλογο, δοκιμάστε την ανατρεπτική μπουγάτσα με κρέμα σιμιγδάλι, καραμελωμένο φύλλο και παγωτό κανέλα ή το cheesecake με ανθότυρο Σκύρου & εποχιακά φρούτα και θα μας θυμηθείτε.

    AMÉRISSA
    Βίνα, Σκύρος, τηλ. 2222091040
    www.alero.gr/amerissa | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Αγία Παρασκευή: Η ιστορία της, οι άνθρωποί της κι όλα τα highlights για την έξοδό σου

    Δύσκολο να το φανταστεί κανείς αλλά μόλις λίγες δεκαετίες πίσω, η Αγία Παρασκευή ήταν εξοχή. Το όνομα του δήμου...

    Οργανώνοντας το τέλειο Πάσχα στην Αθήνα: 5+4 must προτάσεις για κρέας & γλυκό

    Το Πάσχα στην Αθήνα είναι μια εποχή γοητείας και ομορφιάς, καθώς η πόλη ζωντανεύει με την πολύχρωμη κατάνυξη της...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot