spot_img
More

    Ασημενός: Γκουρμέ θαλασσογραφίες κι η πιο αυθεντική αστακομακαρονάδα στην Σκύρο

    Με μια από τις πιο συγκλονιστικές βεράντες στο εξωπραγματικό τοπίο των Ασπών και με τους θησαυρούς της θάλασσας από το δικό του καϊκι, ο Ασημενός από το 2007 σερβίρει έντονο θαλασσινό άρωμα και πιάτα που βάζουν δυναμικές πινελιές στο γευστικό τοπίο του νησιού.

    Ένας μοναδικός αίθριος χώρος απίστευτης ομορφιάς που προσφέρει όλες τις αρετές της φρεσκάδας της πρώτης ύλης: στην ψαριέρα του φιγουράρει καθημερινά η ημερήσια αλιεία με ψάρια, όστρακα και αστακούς τα οποία μπορείτε να απολαύσετε στις προδιαγραφές που τα επιθυμείτε, με την οικοδέσποινα – κυρία Στρατούλα – να δίνει ωραίο παλμό κι ενέργεια.

    Ρεμβάζοντας στο περιβάλλον του Ασημενού, ο επισκέπτης δε μπορεί παρά να μαγευτεί από το τοπίο αλλά και το εκλεπτυσμένο σέρβις. Ο chef του, Μωραΐτης Ασημενός, δίνει σύγχρονη αύρα σε κλασικούς μεζέδες, προτείνοντας δροσερό σεβίτσε με φρέσκα ψάρια ημέρας από το καϊκι τους, αναζωογονητικό ριζότο θαλασσινών, υπέροχα ζυμαρικά όπως παπαρδέλες και ριγκατόνι, μαζί με ανυπέρβλητα αχνιστά μύδια ή φιλέτα ψαριών ψημένα στην εντέλεια. 

    Η καλή αρχή γίνεται με sticks από κολοκυθάκια και ωραία, σπιρτόζικη μελιτζανοσαλάτα, λαδόπιτα και σαλάτα από χόρτα και παντζάρια. Πέρα από τη μοντέρνα ψαροφαγία του μενού, εδώ θα φάτε όμως και μπακαλιάρο σκορδαλιά όπως δεν τον έχετε ξαναφάει, δροσερό γαύρο μαρινάτο, αλλά και πολύ νόστιμα καλαμαράκια τηγανητά και χταποδάκι.

    Η λίστα κρασιών του είναι μια ωδή στον ελληνικό και ξένο αμπελώνα, με πολλές εκλεπτυσμένες επιλογές για όλα τα γούστα, ανάμεσά τους Prosecco, Μοσχάτο Αλεξανδρείας, Μαλαγουζιά Κτημα Άλφα, Chardonnay καθώς επίσης και του τοπικού Οινοποιείου, Λαλάρι Σκύρου. Για τον πιο γλυκό επίλογο «κρατήστε χώρο» για το μαμαδίστικο εκμέκ, με αφράτη κρέμα και λαχταριστό σιροπάκι.

    Ασημενός
    Ασποί, Σκύρος, τηλ. 2222093007
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Εννιά στάσεις στην Αθήνα για τέλειο γλυκό

    Το ζαχαρένιο τοπίο της πόλης αποκαλύπτει μια αλήθεια: ότι το γλυκό για τον Αθηναίο είναι το φως το αληθινό...

    Οι καλύτερες κρέπες στην Αθήνα

    Οι κρέπες - οι κομψές κι ευέλικτες λιχουδιές με τις οποίες μας προίκισε η γαλλική κουζίνα - είναι κάτι...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot