spot_img
More

    Κρέπες Κηφισιάς: Στις μεγάλες πείνες, καταλήγουμε πάντα σ’αυτή τη μικρή, ξύλινη καντίνα στην Πλατεία Πλατάνων

    Οι λάτρεις τους λένε πως η κίνηση στον «Τροχονόμο» σταματά μόνο όταν τα αμάξια συναντήσουν την φωτεινή neon επιγραφή τους. Από τις δημοφιλέστερες κρεπερί της πόλης και με ιστορία από το 1994, οι «Κρέπες Κηφισιάς» είναι ένας πραγματικός θεσμός γεύσης.

    Σε αυτό το μικρό κιόσκι των μόλις λίγων τετραγωνικών, ορκίζονται πολλοί καλοφαγάδες, που για χάρη του φτάνουν ως εδώ από κάθε μεριά της Αθήνας. Καμία άλλη κρέπα δεν έχει προκαλέσει τόσα σχόλια, καμία δεν είναι τόσο διάσημη, για καμία δεν θα σου μιλήσουν με τόσο πάθος. Οι σημερινοί τριαντάρηδες των βορείων προαστίων έχουν συνδυάσει με τις Κρέπες Κηφισιάς τα πρώτα τους ξενύχτια και αγαπημένες μνήμες της πρώτης ενηλικίωσης με τη νοστιμότερη και πιο χορταστική «αλμυρή» της ζωής τους.

    Οι άνθρωποί τους, πάντα με χαμόγελο κι ωραία διάθεση, που ψήνει, γαρνίρει, τυλίγει την κρέπα πριν προλάβεις να ανοιγοκλείσεις τα μάτια σου, αλλά και η ποιότητα στα υλικά και στον χυλό συνηγορούν όλα σ’ένα άρτιο τελικό προϊόν, είτε αυτό είναι γλυκιά, είτε αλμυρή κρέπα, είτε είναι γκουρμέ και πληθωρική, είτε πιο απλή. 

    Αν διχάζεσαι στο ποιους συνδυασμούς να επιλέξεις, αναρτημένο θα βρεις ένα fixed menu, με προτάσεις όπως η πεντανόστιμη «Αγροτική», με gouda, σαλάμι αέρος, φέτα, ντομάτα, πράσινη πιπεριά, ελιές και τυροκαυτερή, η «Meat Lovers», με gouda, μπέικον, ζουμερό μοσχαρίσιο μπιφτέκι, ζαμπόν, ντομάτα, πατατάκια και σως σεφ ή η ανυπέρβλητη «Village», με gouda, λουκάνικο Φρανκφούρτης, ομελέτα και χωριάτικη σως.

    Μετά είναι το wow effect των γλυκών του προτάσεων, η Better than Sex, με ρέουσα λευκή σοκολάτα, μπισκότο Oreo, φράουλα και Kahlua, ενώ must είναι και η Lila Pause, με – κρατήσου – πραλίνα Kinder Bueno, μπανάνα, Lila Pause και μπισκότο Πτι-Μπερ με επικάλυψη σοκολάτα (δηλαδή σοκόλαση!)

    Λένε ότι η διάρκεια στον χρόνο και η αγάπη του κόσμου είναι το μεγαλύτερο βραβείο, αλλά οι Κρέπες Κηφισιάς έχουν διακριθεί επίσης από τον έγκυρο οργανισμό Cosmopolis Finezza που βραβεύει τις καλύτερες επιχειρήσεις εστίασης, με Gold Award of Quality and Taste από το estiatoria.gr κ.α. Έτσι, την επόμενη φορά που θα ανηφορίσεις βόρεια, κράτα θέση στο στομάχι σου για την καλύτερη (και μια από τις πρώτες) κρέπα της Αθήνας!

    Κρέπες Κηφισιάς 
    Αδριανού 4, Κηφισιά, τηλ. 2106231371 
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Παγκράτι για πάντα: 20 μαγαζιά που θεσμοθετούν την πιο δημοφιλή γειτονιά της Αθήνας 

    Όλοι οι «μεγάλοι» της εποχής ζούσαν ή περνούσαν από κει, το Παγκράτι χάραξε την δική του ξεχωριστή πορεία του...

    Νέα Ιωνία: Μια γειτονιά που ξέρει ακόμα να ζει

    Η συνοικία της Νέας Ιωνίας ιδρύθηκε το 1923 μετά την Μικρασιατική καταστροφή. Ως ημέρα ίδρυσης της θεωρείται η Κυριακή...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot