spot_img
More

    Τα αγαπημένα μας pet shops: Τα καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες για τους πιστούς μας φίλους

    Όλα όσα χρειάζεται το κατοικίδιό σου και πού θα τα βρεις

    Τα τελευταία χρόνια όλοι μας συνειδητοποιούμε ολοένα και περισσότερο το μεγαλείο της σχέσης μας με τα ζώα, την ανάγκη τους για συντροφικότητα, φροντίδα και αγάπη και αντίστοιχα την δική μας. Για πολλούς ανθρώπους η θέληση να αγαπήσουν και να αγαπηθούν εκπληρώνεται με ένα κατοικίδιο. Η αξιόπιστη και ανιδιοτελής συντροφιά που μας προσφέρουν είναι η πιο αβίαστη έκφραση αγάπης, μια αγάπη που δύσκολα πραγματικά συναντάς στη ζωή σου – κι αυτό το ξέρουν καλά όλοι οι ιδιοκτήτες και κηδεμόνες.

    Μέρος την χαράς του να έχει κάποιος ένα κατοικίδιο, προέρχεται από τις ευθύνες που εμπεριέχονται ξέροντας ότι υπάρχει ένα ζωντανό πλάσμα το οποίο περιμένει στο σπίτι και βασίζεται στο αφεντικό του για το νερό και το φαγητό του. Που θα βρεις τα καλύτερα; Keep reading!

    Game of Paws
    Το πιο αγαπησιάρικο pet shop της πόλης

    Ιφικράτους 49, Αθήνα, τηλ. 2112162705 | Facebook | Instagram

    Δύο κορίτσια βοηθοί κτηνιάτρων, μια αδιαπραγμάτευτη αγάπη για τους μικρούς μας τετράποδους φίλους, βαθιά γνώση για το grooming και τις ιδιαιτερότητές του και μια βεντάλια σε τροφές και αξεσουάρ που θα ξετρελάνουν το κατοικίδιό σου. Αυτό είναι το Game of Paws. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Τον τελευταίο 1,5 χρόνο στις παρυφές της Ιφικράτους μια σιελ επιγραφή προσκαλεί σκυλομπαμπάδες, γατομαμάδες και οτιδήποτε ενδιάμεσα στον θαυμαστό κόσμο του pet grooming. Αυτού που δεν είναι διεκπεραίωση αλλά πραγματική χαρά και που θα αναδείξει τον καλύτερο εαυτό του – μικρού ή μεγάλου – αγαπημένου σου τετράποδου συντρόφου, όποια κι αν είναι η φυλή του, το τρίχωμά του ή η τα χαρακτηριστικά του. Commercial ή freestyle, η Σταυρούλα που είναι και η groomer «πλευρά της εξίσωσης», ξέρει πως να κάνει το «μωρό» σου ένα κουκλί, ενώ η Έλενα θα σου προτείνει ό,τι έχει να κάνει με την τροφή του, τα αξεσουάρ που θα χρειαστείς ή τα παιχνίδια-treats που θα το ξετρελάνουν λύνοντάς σου παράλληλα κάθε απορία με συμβουλές και tips. Αν χαζέψεις λίγο τις φωτογραφίες στα social media τους θα δεις περήφανα, χαρούμενα, υπέροχα κουρεμένα σκυλάκια – ένα καλειδοσκόπιο αγάπης και φροντίδας. Στα ράφια τους θα ανακαλύψεις super premium τροφές για γάτες ή σκύλους, καθεμιά με υψηλά διαπιστευτήρια και κορυφαία ποιότητα. Στο μέτωπο πάλι των αξεσουάρ, η αισθητική και η φινέτσα των κοριτσιών διασφαλίζει πολλές υπέροχες επιλογές σε ακόμα πιο υπέροχες τιμές. Όλα τα shampoo που χρησιμοποιούνται είναι υποαλλεργικά και vegan για την καλύτερη περιποίηση, ενώ σε καμιά περίπτωση δεν γίνεται νάρκωση στο grooming. 

    Pet Pirate
    Συνοικιακό, με αγάπη και γκάμα που ξεφεύγει από τα όρια της γειτονιάς
    Γιάνναρη 19, Αθήνα, τηλ. 2114160453 | Facebook | Instagram

    Η Μαριλένα κι ο Γιάννης μετουσιώνουν από τον Ιούλιο του 2020 την αγάπη τους για τους μικρούς τετράποδους φίλους μας σ’ένα κατάστημα που έχει ως στόχο να τους προσφέρει ό,τι καλύτερο στο grooming, την τροφή και την υγεία τους. Ο «πειρατής» στη συμβολή των οδών Γιάνναρη και Χειμαρριώτου μπορεί να μην «κατακτά» φρεγάτες και γαλέρες, θα κατακτήσει όμως την καρδιά σου με την περιποίηση και την φροντίδα που θα χαρίσει απλόχερα στο κατοικίδιό σου. Στα ράφια τους θα βρεις μερικά από τα σημαντικότερα brands, όπως Belcando, Royal Canine, Brit και Farmina με σημαντικές τιμολογήσεις… προς τα κάτω, αλλά και ψαγμένες επιλογές σε αξεσουάρ, συμπληρώματα διατροφής, κ.α. Το grooming του σκύλου σου απογειώνεται με πρακτικά αλλά και καλαίσθητα κουρέματα – ανεξαρτήτως της ράτσας του και του τριχώματός του – ενώ κατόπιν ραντεβού, μπορείς να τους επισκεφθείς για κάθε κτηνιατρική υπηρεσία, όπως εμβολιασμούς και διαγνώσεις, αφού συνεργάζονται με κτηνίατρο. Τους αγαπάμε ένα «τσικ» παραπάνω για την ανιδιοτελή φιλοζωική τους δράση (στο ταμείο τους θα βρεις ένα κουτάκι που συγκεντρώνει χρήματα για τα τόσο ταλαιπωρημένα αδέσποτα) αλλά και για τις πολύτιμες συμβουλές τους. 

    Pet Mama
    Μια ουσιώδης προσέγγιση σε οτιδήποτε αφορά το κατοικίδιό σου

    Λεωφόρος Δημοκρατίας 5, Μελίσσια, τηλ. 2106137680 | Facebook | Instagram

    Το Pet Mama έχει σαν αποστολή τη συμβολή στην ομαλή, συντροφική και ευτυχισμένη συμβίωση των ανθρώπων με τα κατοικίδια τους, μέσα από την ανάπτυξη ουσιαστικών και εποικοδομητικών σχέσεων με τον καθένα ξεχωριστά. Παρέχει εξειδικευμένες λύσεις και προτάσεις για όσα αφορούν τους αγαπημένους συντρόφους μας και την συμβίωση μαζί τους και είναι δίπλα σου έμπρακτα σε κάθε σου ανάγκη. Στα ράφια του θα βρεις βιολογικές και grain free τροφές υψηλής ποιότητας από τα πιο καταξιωμένα brands, επιλεγμένες στα πλαίσια μιας σωστής και ισορροπημένης διατροφής, ενώ διαθέτει και μια πολύ μεγάλη γκάμα αξεσουάρ, με την ίδια αγάπη τόσο για το σκύλο όσο και για τη γάτα. Η ιδιοκτήτρία του, η κυρία Ελένη Πανταζή, έχει επιλέξει να μην εμπορεύεται γατάκια και σκυλάκια, αντιθέτως επιδιώκει να βοηθάει πρακτικά και συμβουλευτικά στην υιοθεσία αδέσποτων ζώων σε συνεργασία με διάφορους φορείς. Στο κατάστημα της Λεωφόρου Δημοκρατίας 5 θα ανακαλύψεις επίσης πλήθος από φινετσάτες ταυτότητες για το κολάρο του τετράποδου φίλου σου, καλλωπιστικά προϊόντα αλλά και τα πιο… λαχταριστά treats! Αν τα παραπάνω ταιριάζουν στον τρόπο που κι εσύ αντιμετωπίζεις την συμβίωση με το κατοικίδιό σου, το Pet Mama είναι η «συντεταγμένη» σου.

    O My Dog
    Το pet shop που δεν ήξερες ότι χρειάζεσαι
    Ξάνθου 30, Νέο Ψυχικό, τηλ. 2114158070 | Facebook | Instagram

    Το O My Dog βρίσκεται στο Νέο Ψυχικό και μόλις μια ανάσα από τη Λεωφόρο Μεσογείων κάνοντας έτσι την πρόσβαση κάτι παραπάνω από εύκολη. Λεωφορεία και μετρό θα σε οδηγήσουν στην premium pet Boutique της Σοφίας Οικονόμου της ιδιοκτήτριας του pet shop που άνοιξε το κατάστημα λόγω της μεγάλης αγάπης που έχει για τα ζώα. Θα το εντοπίσεις πανεύκολα, αφού μια μεγάλη φούξια ταμπέλα μαγνητίζει το βλέμμα σου και σε προετοιμάζει με τον πιο funky τρόπο για μύηση στον κόσμο του O My Dog. Η Σοφία – διατροφολόγος ζώων και σύντομα βοηθός κτηνιάτρου – έχει στήσει από τον Μάρτιο του 2019 έναν χώρο που θα αγαπήσεις τόσο εσύ όσο και το τετράποδο «μωρό» σου. Με το που μπεις στον O My Dog κόσμο θα αντιληφθείς ότι πρόκειται για ένα μαγαζί στημένο με βαθιά γνώση για τη φροντίδα των κατοικιδίων. Στις προθήκες του καταστήματος θα βρεις τροφές value for money για όλα τα βαλάντια – κλινικές δίαιτες καθώς και super premium ολιστικές τροφές από παγκόσμιους βραβευμένους παραγωγούς, treats από φυσικά υλικά για το ιδανικό μασούλημα, αξεσουάρ, παιχνίδια και αναλώσιμα τόσο για σκύλους όσο και για γάτες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει κάτι που δεν θα βρεις στο O My Dog. Για την ακρίβεια θα βρεις ακόμα κι όσα δεν πίστευες ότι υπήρχαν. Το μεγάλο πλεονέκτημα του καταστήματος όμως είναι το service,που ξεπερνά τα όρια μιας εμπορικής σχέσης, κάτι που φαίνεται σε κάθε έκφανση της εξυπηρέτησής σου, στις συμβουλές που θα λάβεις αλλά και στο grooming το οποίο εδώ γίνεται με γνώμoνα την ψυχική ηρεμία παράλληλα με τον καλλωπισμό του κατοικιδίου σου με pet friendly προϊόντα από την καταρτισμένη βοηθό της, προσαρμοσμένο στις ιδιαιτερότητες και την φυλή του κατοικιδίου σου. Όσον αφορά τα αξεσουάρ, τα παιχνίδια, τα κρεβάτια και τα ρούχα για το σκύλο ή τη γάτα σου οι προτάσεις είναι πάρα πολλές, ιδιαίτερες, ξεχωριστές και σε προσιτές τιμές. Αν το σκυλάκι σου χρειάζεται εκπαίδευση, η Σοφία θα σε βοηθήσει και σε αυτό το κομμάτι καθώς μπορεί να σου προτείνει τους πιο καραρτισμένους dog trainers της πόλης. Το O My Dog, last but not least, ασχολείται ενεργά με διασώσεις και υιοθεσίες, έχει έντονη φιλοζωϊκή δράση και συνεργάζεται με πολλά φιλοζωϊκά σωματεία σε ολόκληρη την χώρα. Η Σοφία είναι πάντα διαθέσιμη για τους πελάτες της 24/7 και το τηλέφωνό της είναι πάντα ανοικτό. Σε περίπτωση που σε ενδιαφέρει, να ξέρεις ότι λειτουργεί και υπηρεσία delivery. Follow the pink paw. Woof!

    Crazy Cat Lady
     Αγάπη & φροντίδα για την τετράποδη συντροφιά σου

    Αρχιμήδους 15, Μετς, τηλ. 2107562493 | Facebook | Instagram

    Μια πρόσφατη μελέτη του UCLA ανάλυσε τις ζωές και τις συμπεριφορές ιδιοκτητών με πολλές γάτες και κατέληξε ότι τελικά δεν ισχύει ο μύθος της τρελής κυρίας με τις γάτες. Καθησυχαστικό σίγουρα για τους απανταχού λάτρεις των αιλουροειδών. Αυτό που ισχύει όμως είναι ότι το Crazy Cat Lady είναι το ιδανικό και εξειδικευμένο pet shop για οποιονδήποτε αγαπάει πραγματικά το μικρό του τετράποδο – είτε είναι σκύλος είτε είναι γάτα – και θέλει το καλύτερο γι’αυτό. Το Crazy Cat Lady είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα pet shops της Αθήνας με ιστορία άνω των δέκα χρόνων. Στις προθήκες του θα βρεις premium τροφές (ανάμεσά τους και grain free επιλογές) από τα πιο καταξιωμένα brands, ένα πλήθος γουστόζικων και πρακτικών αξεσουάρ, επιλεγμένα σαμπουάν, αμπούλες, treats από φυσικές πρώτες ύλες και ό,τι άλλο χρειαστείς, τα οποία μάλιστα μπορείς να έχεις με παραγγελία στο σπίτι σε ακτίνα 3-4 χλμ του καταστήματος. Μασκότ στο κατάστημα είναι μια γατούλα, η Lacta, η οποία και εκτελεί άτυπα χρέη υποδοχής. Στο Facebook του καταστήματος δε, θα βρεις αναρτημένα πλήθος άρθρων αλλά και αδέσποτων προς υιοθεσία, κάτι που δείχνει και την έμπρακτη φιλοζωική δράση της ιδιοκτήτριάς του, της Δάφνης.

    Pet Haus Ιωάννα Χίνου
    Φροντίδα και αγάπη, με τα καλύτερα προϊόντα από το 1983!
    Λεωφ. Λαυρίου 106, Γλυκά Νερά, τηλ. 2106040533
    www.xinospet.gr | www.chinospet.gr | Facebook

    Από τα pet shop που θα έλεγες πως δεν τα πιάνει το μάτι σου, το Pet Haus της
    Ιωάννας Χίνου στη Λεωφόρο Λαυρίου 106 στα Γλυκά Νερά είναι από τα γνωστότερα μέρη της Αθήνας για τους απανταχού pet lovers που δίνουν τεράστια σημασία στην ποιότητα τροφής των ζώων συντροφιάς. Ένα pet shop που στηρίζει την τριαντάχρονη επιτυχία του αποκλειστικά στην υψηλή ποιότητα των τροφών που διαθέτει. Μακροχρόνιες συνεργασίες με εκτροφείς, αλλά και ειδικούς διατροφολόγους, που ορίζουν τα υψηλά standards για τη σωστότερη επιλογή ανάλογα με τη ράτσα, το μέγεθος ή οποιαδήποτε διατροφική ιδιαιτερότητα των τετράποδων φίλων μας. Στο pet shop της Ιωάννας μπορεί κανείς να βρει τροφές που ξεχωρίζουν τόσο για τα αγνά υλικά τους όσο και για τους φυσικούς τρόπους παραγωγής τους. Μια από τις καλύτερες επιλογές για τους τετράποδους φίλους μας, εκτός από τα συμπληρώματα διατροφής Luposan, είναι η τροφή της κορυφαίας Γερμανικής εταιρείας Markus Mühle, την οποία μπορείτε να βρείτε κατά αποκλειστικότητα τόσο στο φυσικό όσο και στο ηλεκτρονικό κατάστημα (www.xinospet.gr και chinospet.gr), καθώς είναι η αποκλειστική αντιπρόσωπος. Πρόκειται για τροφές με 100% φυσικά συστατικά παρασκευασμένες με την πρωτοποριακή τεχνολογία της ψυχρής έκθλιψης, τηρώντας αυστηρά τις προδιαγραφές και τους κανόνες που ορίζει ο αμερικάνικος οργανισμός AAFCO, γεγονός που τις καθιστά ιδανική επιλογή για το αγαπημένο σας ζώο. Η αγάπη της Ιωάννας για τα ζωάκια δεν περιορίζεται μόνο στην επιλογή των ποιοτικότερων τροφών και συμπληρωμάτων για τους δεσποζόμενους φίλους μας, αλλά εκφράζεται και μέσα από τις συμμετοχές της σε φιλοζωικά Bazaar, καθώς και σε άλλες δράσεις αρωγής προς τα αδέσποτα.