spot_img
More

    Monster Burgers & Beers: Η αβάσταχτη «νοστιμότητα» ενός τέλειου burger

    Τα πράγματα είναι απλά. Εάν απόλαυση είναι αυτό που αποτυπώνεται ανεξίτηλα στους νευρώνες του εγκεφάλου σου, και ένα monstrous, τιτανοτέλειο burger μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις στη ζωή, τότε τα Monster Burgers είναι τα απολαυστικότερα burgers που θα φας στην Αθήνα. Νομίζουμε ότι η παραπάνω πρόταση στέκεται από μόνη της ως game-changing επιχείρημα, αλλά λέμε να μη θέσουμε σήμερα υποψηφιότητα για το συντομότερο κείμενο στην ιστορία, οπότε ας βάλουμε δευτέρα.

    Μας «συστήθηκαν» στο Street Food Festival και τα βρίσκαμε μέχρι πρότινος στον Χολαργό, στο Garden4 όπου ξετρέλαιναν θαμώνες και παραγγελιοδέκτες σαν shop in shop. Από τον περασμένο Άυγουστο «ανεξαρτητοποιήθηκαν» και και μας υποδέχονται στην πιο χρωματιστή, ζωντανή και πολυσυλλεκτική γειτονιά της Αθήνας, στου Ψυρρή.

    Τα Monster Burgers είναι δημιούργημα του Γιώργου Σταυρακάκη – που έχει 20 χρόνια εμπειρίας στην εστίαση και είναι κιθαρίστας στην Psychedelic Doom Band Automaton – και της Κατερίνας Μπακάλου, που είναι αρχιτέκτονας και εικαστικός κι έχει επιμεληθεί το υπέροχο σκηνικό του μαγαζιού που παραπέμπει σε καθαρόαιμο αμερικανικό diner βγαλμένο από το Pulp Fiction. Ο πρώτος μετουσίωσε όλο του το know-how στο κρέας σε ζουμερά, signature burgers, αλλά και τις εκτενείς μουσικές του γνώσεις στην proto-metal των 70’s που ακούγεται από τα ηχεία, και η Κατερίνα εμπνεύστηκε και κατασκεύασε τον «καμβά» για να λάβουν χώρα όλα τα παραπάνω. Μια ξεκάθαρη απόδειξη ότι η ισχύς βρίσκεται εν τη ενώσει, στη ζωή αλλά και στη δουλειά.

    Και πάμε στο ψητό (κυριολεκτικά). Με αφετηρία τον ποιοτικό κιμά, τις κορυφαίες πρώτες ύλες και το αφράτο, ολόφρεσκο ψωμί, στον κατάλογο θα βρεις 20 λαχταριστά burgers χωρισμένα στις κατηγορίες «Beef Patties», «Pulled Pork», «Chicken», «Veggie» και «Vegan», επιλογές δηλαδή για κάθε διάθεση και γούστο.

    Από το ομώνυμο-ναυαρχίδα «Monster Burger», με bun από pretzel και εκρηκτική chili con carne, μέχρι το «Baconator», με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, διπλό bacon, cheddar sauce και μανιτάρια σωτέ (για… δυνατούς λύτες) ή το Budgie, με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, bacon, truffle mayo, crispy κρεμμύδι, iceberg και fondue τυριών, το μπεργκεράδικο της Πρωτογένους δεν κάνει κανένα συμβιβασμό στη γεύση!

    Αν αγαπάς το κοτόπουλο, τότε το Atomic Rooster, με παναρισμένο κοτόπουλο, μανιτάρια σωτέ, τραγανά κρεμμύδια, ρόκα, jalapeños, chilli mayo και beer sauce, είναι το go-to burger σου, ενώ must-try για τους vegans φίλους ή όσους αισθάνονται πιο «περιπετειώδεις», είναι και το Leaf Hound Beyond burger, plant based bacon, coleslaw, καραμελωμένο κρεμμύδι, pickles & μουστάρδα σε vegan bun (μια αποκάλυψη!).

    Τιμώντας το δεύτερο συνθετικό του ονόματός του, το «Beers», το Monster Burgers σερβίρει δροσερές μπύρες, από μια προσεκτικά επιλεγμένη λίστα, που περιλαμβάνει την κρητική Αιξ (σε αποκλειστικότητα στην Αθήνα), αλλά και Brewdog, Stone, Beavertown κ.α. που δένουν ιδανικά με τις γευστικές του προτάσεις. Μην παραλείψεις να διαλέξεις για τις πατάτες σου κάποια από τις χειροποίητες σως που μόνο εδώ θα βρεις, όπως την beer sauce, την «la vache qui rit» sauce ή την pickle sauce.

    Για έναν γλυκό επίλογο «κράτα χώρο» για το βελούδινο cheesecake με αλμυρή καραμέλα και oreo cookie ή το μοναδικό τους soft ice-cream!

    Monster Burgers & Beers
    Πρωτογένους 8, Ψυρρή, τηλ. 2103250324
    www.monsterburgers.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    The Beer Guide: Οι καλύτερες διευθύνσεις για να απολαύσεις ψαγμένες μπύρες στην Αθήνα

    Η εξέλιξη της ζυθοποιίας στην Ελλάδα αλλά και οι κοινότητες των απανταχού beer lovers που δοκιμάζουν, αξιολογούν και μοιράζονται τις εμπειρίες...

    Τα καλύτερα σουβλάκια στην Αθήνα: Η τριλογία της απόλαυσης

    Σουβλάκι. Η μοναδική λέξη που όταν την ακούμε, θέλουμε να φάμε ακόμα και μετά από συμπόσιο στο χωριό του...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot