spot_img
More

    Pax Burgers: Pretty Amazing & Xtraordinary, στην καρδιά της Αθήνας

    Ο πεζόδρομος της Αιόλου τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε ένα υπαίθριο food court αξιώσεων, όπου σε λίγα τετραγωνικά μπορείς να ανακαλύψεις προτάσεις για κάθε γούστο και κάθε διάθεση. Ένα κεκτημένο μιας ευρωπαϊκής μητρόπολης που δημιουργεί τολμηρές παρακαταθήκες για τους σύγχρονους κατοίκους της κι ασφαλώς τους επισκέπτες της από κάθε γωνιά της γης. Στο μέτωπο του burger του σωστού, του πεντανόστιμου και του ποιοτικού, τα Pax είναι η αναζωογονητικά φρέσκια «συντεταγμένη» που πραγματικά «παίζει χωρίς αντίπαλο». 

    Σου κεντρίζουν το βλέμμα από τα εντυπωσιακά neon signs και το ανεπιτήδευτο inclusive σκηνικό τους όπου όλοι είναι ευπρόσδεκτοι, σ’ένα υπέροχα ανακαινισμένο νεοκλασικό, όπου το ρουστίκ παντρεύεται μοναδικά με το μοντέρνο. Σε κερδίζουν με γευστικές προτάσεις που έχουν ως αφετηρία την προσεγμένη πρώτη ύλη, τους δημιουργικούς συνδυασμούς και την μαεστρία των burgeristas πίσω από την ανοιχτή κουζίνα τους, που ετοιμάζουν την παραγγελία σου στην απόλυτη διαφάνεια, λίγα μόλις εκατοστά από τα μάτια σου. Ένα cool σύγχρονο diner στην πιο «it» γειτονιά της πόλης, κυριολεκτικά μια ανάσα από το μεγαλοπρεπές άγρυπνο βλέμμα της Ακρόπολης.

    Τα Pax πρωτοάνοιξαν στη Θεσσαλονίκη από μια ομάδα τρελών σεφ με πάθος για το σωστό, «τίμιο» burger αλλά συστήθηκαν στους Αθηναίους στο Burger Fest του 2018, με μια αλησμόνητη πρώτη εμφάνιση της αλυσίδας στην street food σκηνή της πρωτεύουσας, που έκανε όσους τα δοκίμασαν να παραμιλάνε από γευστική νιρβάνα. Στο event μάλιστα, κέρδισαν την 3η θέση στα βραβεία για τα καλύτερα burger houses κατόπιν ψηφοφορίας του κόσμου. Καθόλου τυχαίο, αν δοκιμάσεις έστω και μια μπουκιά από τα Pretty Amazing & Xtraordinary burgers τους! 

    Καταρρίπτοντας κάθε προκατάληψη για το street food λοιπόν και προτείνοντας νέους κανόνες – όπως ότι το «γρήγορο» μπορεί να είναι ποιοτικό και το πολύκοσμο ευέλικτο – τα Pax στα αφράτα ψωμάκια τους αγκαλιάζουν ιδανικούς συνδυασμούς, χειροποίητες sauce και φρέσκοπλασμένα μπιφτέκια, σερβίροντας μερικά από τα πιο εκρηκτικά, κολασμένα και πεντανόστιμα burgers της πόλης. Θα είσαι έτοιμος να τα παραλάβεις, όταν ακούσεις τον γλυκό ήχο του βομβητή σου να σε ειδοποιεί ότι η παραγγελία σου είναι έτοιμη. 

    Ο κατάλογος τους φιλοξενεί 7 classic προτάσεις και 5 signatures για 12 στο σύνολο burgers από 100% φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά που ψήνεται τη στιγμή της παραγγελίας σου. Αν συνυπολογίσεις και 5 επιλογές σε κοτόπουλο για τους λάτρεις του λευκού κρέατος αλλά και το κολασμένο Juicy Texas, με σιγομαγειρεμένο στο φούρνο pulled pork, coleslaw, chipotle bbq sauce, american cheddar, πίκλες και beer caramelized onions, μιλάμε για ένα «παλμαρέ» 18 συνολικά απογειωμένων burgers, που θα σου δημιουργήσουν μια ακατανίκητη επιθυμία να τα εξερευνήσεις ένα-ένα! 

    Αν έπρεπε οπωσδήποτε να ξεχωρίσουμε κάποια, αυτά θα ήταν το Goat Cheese & Truffle, με βελούδινο κατσικίσιο τυρί που κάνει τη διαφορά, σοταρισμένα μανιτάρια, beer caramelized onions και truffle mayo sauce, το υπερπαραγωγή Dirty Bastard, που περιλαμβάνει φρέσκο μοσχαρίσιο μπιφτέκι και σιγοψημένο στο φούρνο μοσχάρι σ’ένα match made in heaven, μπέικον, american cheddar, chipotle bbq sauce, beer caramelized onions, iceberg και μαγιονέζα, αλλά και το Oldboy με χειροποίητο buttermilk chicken, sriracha glaze, queso, μαγιονέζα, sour cream, iceberg, μαριναρισμένο σε ξύδι αγγούρι, καρότο και κρεμμύδι – απλά μοναδικό! Σέταρε όλα τα παραπάνω με Chili Con Carne Fries ή μια δροσερή σαλάτα και θα μας θυμηθείς!

    Pax Burgers 
    Αιόλου 34, Αθήνα, τηλ. 2103238151
    www.paxburgers.gr | Facebook Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Νέα Φιλαδέλφεια: Ο απόλυτος αθηναϊκός προορισμός για έξοδο

    Είναι μια γειτονιά διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη. Χτισμένη τη δεκαετία του 20’ από την Επιτροπή Αποκατάστασης Προσφύγων, στα 100...

    Octobrunch: Ένας μήνας αφιερωμένος στην αγαπημένη μας συνήθεια

    Μια παροιμία λέει «το πρωί φάε σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σαν πρίγκιπας, και το βράδυ σαν ζητιάνος». Εμείς αρκούμαστε...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot