Ο σοφός λαός λέει πως το κρασί το γνωρίζεις διαβάζοντας, ταξιδεύοντας ή πίνοντας. Είναι μια αέναη διαδικασία ανακάλυψης που πάντα σε τροφοδοτεί με νέα ερεθίσματα και γευστικές εμπειρίες, πέρα και πάνω από το ελιτίστικο μάρκετινγκ του κρασιού, το οποίο έχει τρομάξει πολύ κόσμο στο να πιστεύει πως πρέπει να έχεις δίπλωμα οινολόγου για να εκτιμήσεις ένα ποτήρι ροζέ.
Το κρασί είναι μια γέφυρα σε απευθείας σύνδεση με το παρελθόν, είναι πολιτισμός και άνθρωποι σε όλη την παραγωγική αλυσίδα, από την καλλιέργεια και την συγκομιδή μέχρι τον μούστο και την εμφιάλωση. Πάνω απ’όλα όμως είναι η παρέα, η απόλαυση, ό,τι ευφραίνει την καρδίαν, παρέα με πιάτα που ευφραίνουν το στομάχι.
Μαζί με όλα, ο ελληνικός αμπελώνας τα τελευταία χρόνια ευδοκιμεί ανοδικά, αποτιμά ποικιλίες σταφυλιών που ξεχωρίζουν, γίνεται πια τάση που πρωταγωνιστεί στα μαγαζιά της πόλης. Αυτές είναι οι επιλογές μας.




