spot_img
More

    Gigi Burger: Πεντανόστιμες pop γεύσεις, σ’ ένα καταπράσσινο pop περιβάλλον στα βόρεια

    Αν στο κέντρο της Αθήνας κάποια μπεργκεράδικα έχουν παγιώσει τον τίτλο του «καλύτερου», στην μακρινή βόρεια πλευρά της πόλης και συγκεκριμένα στην Δροσιά, την κατάκτηση αυτή – την αγάπη δηλαδή του κόσμου και τις φανταστικές γεύσεις στον κατάλογό του – την έχει κερδίσει επάξια το Gigi Burger.

    Σε μια κατάφυτη αυλή, στην πλατεία της Δροσιάς, στην Στρατηγού Πετρίτη, το μάτι σου δεν μπορεί παρά να μη μαγνητιστεί από την πελώρια φωτεινή επιγραφή του, τις funky χρωματιστές καρέκλες του, την μπάρα που διακρίνεται στο βάθος αλλά και τα γενικότερα feel good vibes που προκύπτουν από το team του. Στοιχεία που αναμφισβήτητα δημιουργούν ένα σκηνικό χαλάρωσης, χαράς και περιποίησης, την ιδανική ανάπαυλα στην πολύπλοκη και πολύπαθη καθημερινότητα που όλοι τόσο έχουμε ανάγκη. Το Gigi είναι το επιχειρηματικό «παιδί» του Χρήστου Κωνσταντέλλου, ο οποίος θέλησε να μυήσει το κοινό της Δροσιάς στο καλό φαγητό – και μπορούμε με γεμάτο στομάχι και χαμόγελο ικανοποίησης να πούμε πως τα κατάφερε και με το παραπάνω!

    Την ικανότητα να σε κερδίζει με το περιβάλλον του, το Gigi την έχει και στο να σε κερδίζει με τις προτάσεις του καταλόγου του. Εϊναι σαγηνευτικό σε όλα του, σαν τον Ιταλό playboy των 60’s Gigi Rizzi, από τον οποίο εμπνέεται και το όνομά του. Καταρχήν τα burgers: oκιμάς τους προέρχεται από φρέσκο, ελληνικο μοσχαρίσιο και ζυμώνεται στο χέρι καθημερινά in-house. Είναι βιολογικός και καθαρός από ορμόνες και αναβολικά κρέας, κάτι που τον καθιστά εξαιρετικά γευστικό και υγιεινό.

    Ξεχωρίζει το Smoky, με τυρί μετσοβόνε, Gigi BBQ sauce, μπέικον, onion strings και iceberg σε απολαυστικό, αφράτο σαν σύννεφο ψωμάκι αλλά και το «εκρηκτικό» Mexican Chilli, με μπιφτέκι μοσχαρίσιο, σάλτσα μαγιονέζας, cheddar, chili con carne, sour cream, iceberg και guacamole (μια αποκάλυψη!) Οι λάτρεις του λευκού κρέατος θα ανακαλύψουν εναλλακτικές με κοτόπουλο, όπως το Fried Chicken Burger, με παναρισμένο στήθος, iceberg, ντομάτα, κρεμμύδι, πίκλες και Caesar`s sauce, ενώ μέριμνα έχει δοθεί και για τους vegetarians.

    Best seller είναι και το Bacon Mushroom Melt, με έναν ειδυλλιακό συνδυασμό cheddar, μανιταριών σωτέ, μπέικον, σπιτικής σάλτσα cheddar και καραμελωμένων κρεμμυδιών (αν πρέπει να επιλέξεις ένα, πάρε αυτό!) Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι το Gigi σου προσφέρει τη δυνατότητα να φτιάξεις το δικό σου custom burger, κομμένο και ραμμένο στις προτιμήσεις σου, με τα υλικά της επιλογής σου ή και να το… αποδομήσεις αν θες ένα light γεύμα ή δείπνο, με μπιφτέκι μοσχαρίσιο ή κοτόπουλου, χωρίς ψωμάκι, με ψητά λαχανικά.

    Η φετινή ανακαίνιση εκτός από ανανέωση στον χώρο έφερε και αέρα ανανέωσης στο menu, με την προσθήκη νέων προτάσεων όπως burritos και pinsas, τον πρόγονο της πίτσας που έχει καταγωγή από την αρχαία Ρώμη και έχει επανέρθει την τελευταία 5ετία στο γαστρονομικό προσκήνιο. Συγκεκριμένα, στις pinsa romana – όπως είναι η πλήρης ονομασία τους – χρησιμοποιούνται αλεύρι σίτου, σόγιας και ρυζιού, περισσότερο νερό και λιγότερο αλάτι. Το αποτέλεσμα είναι λιγότεροι υδατάνθρακες, χαμηλότερο λίπος και λιγότερο νάτριο από τις κλασσικές πίτσες. Είναι πιο τραγανές, πιο εύπεπτες και πεντανόστιμες! Μας ενθουσίασε η ομώνυμη Gigi, με mozzarella, παρμεζάνα, λάδι τρούφας, προσούτο και ντοματίνια, που θριαμβεύει μέσα στην απλότητά της και αναδεικνύει τα premium υλικά, αλλά και η Rucola prosciutto, με σάλτσα ντομάτας, mozzarella, παρμεζάνα, flakes παρμεζάνας, ρόκα και υπέροχο προσούτο.

    Τα burritos τυλίγουν στις τορτίγιες τους όλη την ένταση και τα αρώματα μιας αυθεντικής μεξικάνικης φιέστας. Με το λιωμένο cheddar, το ρύζι και τις αναζωογονητικές pico di gallo, τα burritos στο Gigi είναι εγγυημένα must try! Ενδεικτικά θα αναφέρουμε το Chili Con Carne Burrito – άξιο εκπρόσωπο της κουζίνας της γενέτειρας των σοφών Μάγιας και των ρωμαλαίων Αζτέκων – με λατινοαμερικάνικο ταπεραμέντο και chili con carne, μεξικάνικο ρύζι, iceberg, pico di gallo, καλαμπόκι, κόκκινα φασόλια, cheddar, guacamole, sour cream και κόλιανδρο.

    Ο κατάλογος φιλοξενεί επίσης υπέροχες σαλάτες σε γενναίες μερίδες, ακόμα πιο υπέροχα starters όπως τα Jalapeno Poppers, που είναι ραγανές κροκέτες με cheddar, Philadelphia και jalapenos, απολαυστικά nachos με jalapenos, chili con carne, pico di gallo και cheddar sauce, quesadillas κι άλλα καλούδια. Για τον πιο γλυκό επίλογο, κράτα χώρο για κάποιο από τα κολασμένα του επιδόρπια ή ένα παγωτό με την υπογραφή του Mucca. Η μπάρα σερβίρει και εξαιρετικά cocktails.

    Gigi Burger
    Πετρίτη 1, Δροσιά, τηλ. 2108133326
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Οι καλύτερες κρέπες στην Αθήνα

    Οι κρέπες - οι κομψές κι ευέλικτες λιχουδιές με τις οποίες μας προίκισε η γαλλική κουζίνα - είναι κάτι...

    Μήλος: Ένα νησί πέρα από τα συνηθισμένα

    Το ετερόκλητο των τοπίων της αλλά και η ομορφιά που εκπέμπει από άκρη σε άκρη, είναι τα στοιχεία που...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot